ok,de a jelzálog nem fedezi az én követelésemet sem mert az ingatlan értéke kevesebb,és ugy tudomilyenkor azt egyenlitik ki elöször.Vagy külföldi fizetéséböl tiltassam le?
tartozás behajtás
Azt is lehet, de az külön végrehajtás.
akkor mi a legjobb megoldás?
és az a külön végrehajtás mennyibe kerülne nekem kb?
Nem tudom, a végrehajtót az adott ország szabályozása szerint kellene fizetni. Nyilván ott is behajtják ezt is az adóson, de valószínűleg előlegezni kell. És itthon is illetékköteles.
Tisztelt Fórumozók!
Ha a bíróság megítéli a követelést és kiadja a végrehajtást de az adósnak csak fizetése van mennyit tilthat le belőle a végrehajtó? Lehet egy összegben követelni a tartozást?
Eleve egyösszegben követeled - legfeljebb nem lehet egyösszegben behajtani. A fizetés harmadát vonják főszabályként.
Köszönöm igen egy összegben követelem de akkor ha jól értem mivel egyedüli bevétele a havi fizetés egy összegben nem kérhetem a tartozás megfizetést?
„Eleve egyösszegben követeled - legfeljebb nem lehet egyösszegben behajtani”
Ezt írta KBS a kérdésedre. A másodikra is ugyanez a válasz.
Tisztelt Válaszadó!
Szeretnék tanácsot kérni az alábbi ügyben. Eddig a NYUFIG a nyugdíjból levonta a tartozásra az összeget,jogerős bírói végzés alapján, amit át is utaltak. Most, hogy járadék lett, nem vontak semmit, mondván ezt már nem ők intézik. A kérdésem az lenne, hogy akkor hogyan, milyen formában lesz a fennálló tartozás rendezve és ezt kinek és milyen formában kell intézni.
A választ előre is köszönöm.
Akkor ismét végrehajtást kell kérni a bíróságtól.
Kedves ObudaFan!
Ha nekem válaszolt, - amit ezúton is köszönök - akkor ha jól értelmezem, lehet kezdeni elölről a bírósági "hercehurcát"?
Az ismételt választ ezúton is köszönöm.
További kellemes napot kívánok.
Nem, nem elölről. Csak a végrehajtástól.
Üdvözlök mindenkit! nem tudom jo helyre irok-e, d segitség kéne.
Ha tartozásom van a t-mobilnál, akkor a munkahelyemen visszatarthatja a fizetést? Milyen jogon? Hol találok erröl infot? szoval, van a nevemen tartozás, mert hülye voltam , hogy hittem az embereknek és 300.000ftos tartozást halmozott fel. most vacak 100.000ftos fizetésem felét visszatartják és igy nem tudok megélni. azt már sosem látom? utána jártam és a posta meg a t-mobile tartja vissza. ezt a postás dolgot sem értem.
Üdvözlök mindenkit!
A következő kérdésben kérnék tanácsot. Reklám után megrendeltem egy havonta megjelenő kiadványt, amiben igen sok hibát fedeztem fel. A küldő cégnek eljuttatam a hibák listáját, és kértem, hogy a javított példányokat küldjék meg. /Az anyagot nem mondtam le/ Rendszeresen fizettem, de következő lapokon is sok volt a hiba, és a reklamációmra egyeltalán nem reagáltak. Ezután felajánlottam, hogy mindent visszaküldök, de ők fizessék vissza az eddig befizetett pénzemet, és a következő szállítmányokat már nem fizettem ki. Több levelemre sem válaszoltak, csak fizetési felszólítás leveleket kaptam, valamint azt, hogy megindítják a behajtási eljárást. Mit tegyek? Úgy érzem, hogy rendesen becsaptak. Közel sem olyan anyagot kaptam, amit reklámjukban ígértek.
hello.help. a barátnőm elment kezesnek a rokonának,akik nem fizetnek ezért hatalmas pácba került önhibáján kívül szegény. az eggyik probláma az otp-s a hitelkereten levő minusz 280ezer ft,ami minden hónapban kb 5ezerrel növekszik,amíg nem fizeti be,erre pedig vajmi kevés az esélye.a kérdésem,hogy ha nem fizeti,hogy tudják azt behajtani,vagy mit lehetne csinálni,hogy be ne legyen még nagyobb minuszba stb....
sziasztok!nekem egyetlen kérdésem lenne.van egy westel tartozásom,küldtek papirt hogy tartozom 194.000 ft-vel visszairtam nekik hogy nem tudom egyben kifizetni.adtak részletfizetést havi 13000 forinttal(15hónap) 2011január 20.-án kellett elkezdenem az elsőt.mostanra már befizettem 11 darab csekket,és küldött papirt(2012.01.02)-án valami végrehajtó hogy füzessek neki.felhivtam a westelt és azt mondták,hogy most decemberben nem adtam fel egy csekket csak januárban adtam fel a decemberit,és felmondták velem az egyességüket.és most 91000forinttal tartozom nekik ujra és még a végrehajtónak is fizetnem kell.de az még nem tudom hogy mennyi lesz.mit lehet az ilyen SZABADRABLÁSOK ellen tenni?tudja valaki?valami információval tudna valaki szolgálni?vagy esetleg lehet ezek ellen tenni valamit?kérem ha valakivel ilyesmi dolog történt az irjon,hogy mit lehet tenni ezek ellen.köszönöm
sziasztok!szeretnék érdeklődni és tanácsot kérni. az ügyem a következő. albérletben laktam és előfizettem egy upc szolgáltatásra, de hamarabb elköltöztem magánéleti dolgok miatt, a szolgáltatást viszont az új címemre nem tudtam továbbvinni. kiszámoltam, hogy jobban járok azzal, hogyha hagyom lefutni az előfizetést, mintha felbontom a szerződést, ezért így tettem. sajnos mivel ez egy kicsit elfelejtődött, pár hónappal később kaptam egy levelet a creditexpresstől, hogy van 5 napom befizetni a százhuszonvalahány ezer forintot, mert állítólag a upc nem tudta az új címem (levelezési címnek mindig is a mostani lakhelyem volt beírva). kb 2 hónap alatt megállapodtam a céggel, hogy csak 80at kell kifizetnem részletre, ebből 60at ki is fizettem, de közben egyéb tartozásaim is vannak amiket törlesztenem kell, így az utolsó részlet lassan 1 hónapja várat magára. beszéltem ma velük, és az ügyintéző kb azt se tudta, hogy miről van szó, "fizesse csak be mihamarabb", pedig elvileg 5 nap késés után végrehajtanak. a kérdésem az lenne, hogy van e értelme befizetnem az utolsó részletet, ha 1. eddig minden fenyegetőzésük igazából csak ijesztegetés volt, 2. ha nincs semmilyen vagyoni tárgyam a lakásban, se állandó jövedelmem, csak egy fél lakásom, amin viszont jelzálog van és a banké?mit tudnak tenni?kérdezem ezt úgy, hogy közben a bkv is küldött egy 120 ezres csekket, amiről többszöri telefonálás után kiderült, hogy az egyik ügyvédi irodánál csak 36 ezer forint (ők azt mondták, hogy ha nem fizetem ki, akkor a fél lakást elárverezik), a többit pedig visszadobták a bkvnak. mindkét tartozásról kérdezném, hogy mit és hogy hajthatnak be rajtam, mi a megijesztés része a dolognak és mi igaz?
Tiszteletem! Olyan problémám van,hogy UPC-nél van internet előfizetésem. Amit "elfelejtettem" befizetni és a hűségidő még 2012 májusig tart, Közben elköltöztem az adott címről. Az lenne a kérdésem,hogy betudják rajtam hajtani az összeget szlovákiában is? Előre is köszönöm a választ. Üdv. Csaba
mcsp: igen.
Köszönöm a gyors választ.
Üdvözlök mindenkit!
Az egyik banknál hitelkártyám szerződését felmondták. Ennek ellenére minden hónapban felszámítanak 2000 Ft-ot késedelmes fizetés miatt és 2000 Ft-ot hitelkeret túllépés miatt. Részletfizetésre is belemennék, de azt mondták, amíg nem rendezem teljes egészében addig minden hónapban felszámolják a 2000 Ft-ot és amíg 160.000 Ft alá nem megy a tartozásom addig a másik 2000 Ft-ot is. A kamatok minden hónapban kb. 6.000 Ft-tal növelik plusz a tartozást. Szerintem ha megszűnik egy szerződés akkor a késedelmes fizetés és a hitelkeret túllépés díját nem számolhatják fel. Vagy nem jól tudom?
Volt egy áruhitelem is, melyet a bank engedményezett egy behajtó cégnek. 82. 000 Ft-tal adták át és 5 hónap után 102.000 ft lett belőle. A behajtó cég azt mondta, hogy a szerződés szerinti késedelmi kamatokkal növekszik. De már nincs szerződés. Mondtam, hogy kifizetem azt az összeget amennyivel átvették a tartozást 6 hónap alatt. Erre azt felelték 12 hónapra is adnak részletfizetést, de a 102.000 Ft-tól nem tudnak eltekinteni. Sőt… a 12 hónap részletfizetés alatt 133.000 Ft-ot kell fizetnem összesen. Jogszerűen tesznek rá ennyi kamatot. Mit tegyek. Ha nem fizetek mi történik.
Ezen túl van még egy személyi kölcsönöm. 290.000 Ft tőke, 38.000 Ft kamat, 47.000 Ft késedelmi kamat, 2000 Ft hátralék nyilvántartásba vételi díj és 500 Ft levelezési költség. Ezt már szintén egy behajtó cég küldte nekem, amelyre engedményezte a bank a hitelem tartozását. Létezhet, hogy a késedelmi kamatom több, mint a kamat? Ekkora késedelmi kamatot jogosan számítottak fel? A tőkét és kamatot vissza is szeretném fizetni részletekbe, de a többitől sem tekint el a behajtó cég? A bíróság egy per esetén jóváhagyná a késedelmi kamatot és a plusz költségeket?
Ehhez a hitelhez kapcsolódik, hogy a bank a folyószámlámat addig, amíg nem fizetem vissza a hitelt nem akarja megszüntetni. Ezt megteheti. Azon folyamatosan növekszik a havi díjak miatt a tartozás és még éves kártyadíjat is felszámít. A kártyát amit küldtem még nem is aktiváltam. Ha már egy hitelt felmondott a bank, jogos, hogy nem engedi megszüntetni a folyószámlát, amit csak a hitel miatt kellett megnyitnom?
Ui:Csődbe ment az egyéni vállalkozásom, jelenleg beteg édesanyám után 26.000 Ft ápolási díjat kapok. 1/6 tulajdonrészem van szüleim ingatlanában. Mire számíthatok, ha egyáltalán nem tudok fizetni. Vagy melyik hitelt kellene hamarabb rendeznem?
Várom a válaszokat!
„Vagy melyik hitelt kellene hamarabb rendeznem?”
26ezerből?viccelsz?
Családi segítséget kapnék, így havi 10.000 Ft-tal tudnék törleszteni. De az előbbi kérdéseimre nem kaptam választ....
Jó napot!
Kérem adjon tanácsot.
Tartóztam pénzzel, temetkezési illetve hagyatéki pénzzel.
Azt szeretném kérdezni, a tartózásomat 2 tanú jelenlétében illetve ügyvéd által fogalmazott pénz átadási papírral átadtam, átvevő aláírta és a két tanú is aláírta. Sajnálatos módon a pénz átvevő fenyegetőzik hogy feljelent mivel nem adtam át ő szerinte a tartózásomat. Kérdésem az lenne hogy amennyiben feljelent nekem valami károm szenvedhet belőle? Eljárás indulhat ellenem? Köszönöm válaszát előre is. Üdv
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02