tartozás behajtás

Mendi83 # 2012.11.07. 13:11

Üdvözlöm!

Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy örököltem egy házrészt,amin édesanyámnak özvegyi joga van,de egy régi 60000ft-os tartozásomat(amiből a végrehajtó 270000-et csinált)ráterhelték erre a házrészre!Kérdésem az lenne,hogy ha özvegyi joggal terhelt ez a házrész akkor is árverezhetik?Köszönettel:Mendi83

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.07. 13:25

Látod, hogy igen.

Mendi83 # 2012.11.07. 13:37

és édesanyámnak nem is lehet beleszólási joga?

nora12 # 2013.01.16. 13:14

tisztelt cim. 2évvel ezelött volt párommal volt egy vagyonmegosztási perünk ott ö kifizetett engem és át lett iratva a ház amin hitel van az ö nevére hogy majd keres másik kezest hejettem ez azota sem történt meg most kaptam levelet hogy a bank felmondta a szerzödést és behajtja a pénzt gondolom elsönek elárverezik a házat és a többi pénzt miböl hajtja be mert én azota vettem másik házat a férjemmel azt is elárvereztetheti a bank? vagy othon vagyok gyeden azt letiltathassa?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.16. 16:36

ondolom elsönek elárverezik a házat
A fizetés letiltása és a bankszámla inkasszózása sokkal gyorsabb.

én azota vettem másik házat a férjemmel azt is elárvereztetheti a bank
A bank nem, de a végrehajtó igen. Persze, csak a te tulajdoni hányadodat.

Minium3 # 2013.01.16. 23:24

T Cím!Kértem egy Banktól Hitelkártyát 2008 ban,amit kamatostól vissza fizettem 2010-ben.Azóta a Bank nem kereset meg.Tavaly Dec-ben egy behajtó cég meg keresett és követeli a Bankon keresztül a befizetett összeg feletti pénzt.Majd át adott mindenféle értesítés nélkül egy Ügyvédi Irodának,aki még többet követel tőlem..Sőt Közjegyzői eljárás megindítását kéri.A befizetéseket csekkekkel tudom bizonyítani.A Bank nem törölte a tartozásom,ezek szerint.Vagy ez is az ügyfél dolga,kérni a törlést??? A bank részemre sem Szerződést,sem a Hitel-ről Jóváhagyási másolatot nem küldött Kérdésem az lenne,hogyan tudnám érvényesíteni az egész ügyemet,hogy amit már befizettem azt még egyszer ne követeljék tőlem...
E-mail-ra kérem a választ...
Köszönöm..Minium3

Minium3 # 2013.01.17. 18:30

T.CÍm.!köszönöm a (Pszáf) a válaszukat. További kérdésem is lenne még...
Mennyi az elévülési idő??, ha 5 év nekem még kb 3,5 hónap van vissza ha el indítok a ( Pszáf )-nál egy folyamatot és nem ér véget ez idő alatt, akkor lehet még követelni tőlem valamit.Mert ugye már befizettem sokkal többet mint amit kértem..Egyébként a Citi Bank a kölcsönadó,,, És lehet-e szerződés nélkül hozzájuk fordulni? Ma kaptam a banktól egy levelet az e-mail címemre ugyanis kértem tőlük szerződés másolatot de nem fogadták el, levelet kell írnom és indokolni miért kérem...Hátha egyszer nem kaptam szerződést milyen indokot kéne még adnom???
Köszönettel.
Mária.

Krizsán # 2013.01.23. 11:17

Üdvözlöm

Krizsán Károly vagyok egyéni vállalkozó.
Egyik megrendelőm tartozik 518 000 Ft-al
És még beszélni sem akar velem a számlát is postán küldtem el.
Hogy tudnám megkapni a járandóságomat.

Üdvözlettel
Krizsán Károly

Dr.Attika # 2013.01.23. 12:54

Tisztelt Krizsán Károly Úr!
Kérjen időpontot a legközelebbi közjegyzőtől fizetési meghagyás kibocsátása ügyében. A kapott időpontban keresse fel. Vigyen minden okiratot ami az adós tartozását megalapozza. Kérje a közjegyzőtől a Fizetési meghagyás kibocsátását. Innentől kezdve a közjegyző köteles eljárni. El is fog. Minden további tudnivalóról a közjegyző felvilágosítja.

miki69 # 2013.01.28. 20:51

Tisztelt Jogi segítőm!

Miklós vagyok és az a kérdésem, hogy 2003-ban kaptam kölcsön 400.000ft-ot, amit a szerződés szerint 2005-ig kellett volna visszafizetnem. Jóval később fizettem vissza, de úgy, hogy a követelőnek a nevén lévő autóján lévő hitel havi részleteit én magam fizettem 2012 augusztusig. Ezek a csekk szelvények a tulajdonomban vannak. Most a követelő fizetési meghagyással keresett meg engem, mert a 2003-ban íródott szerződést nem semmisítette meg. Mit tud elennem tenni most? Nincs olyan, hogy elévülési idő? Nem szeretném többször kifizetni azt amit már kifizettem. A havi díjak összege amit kifizettem közel 1 millió forint. Bizonyítéknak felhasználhatom a csekk szelvényeket? Köszönettel várom válaszát

gerbera317 # 2013.01.29. 21:51

Tehát nem visszafizetted neki a tartozásodat, hanem cserébe vettél neki egy autót. És most, utólag meggondolta magát, és ezt nem akarja elfogadni teljesítésnek?

Ebben az esetben ő követeli tőled a 400 ezer + járulékait, te pedig követeld tőle az autóba beletett pénzt + járulékait. Egyszerű számtan kérdése, melyik a több. Még akár jól is kijöhetsz belőle.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.29. 21:55

Azért az, hogy birtokában vagy az igazolószelvényeknek, egy vitatással szemben magában nem biztos, hogy elég.

gerbera317 # 2013.01.30. 12:24

Hát, én feltételezem, hogy ez megállapodás szerint történt az autó kifizetése, annyi esze meg csak volt a mukinak - bocsánat: mikinek - hogy ezt írásba is foglalták.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.30. 13:06

Gondolod? ;)

zsuov # 2013.02.01. 13:19

Sziasztok, végigolvastam jó sok oldalt, de az elévülésről nem olvastam semmit sem. Elévül x idő után a tartozás? (ha nem tudsz éveken át fizetni, ingóságod nincs, inkasszó sem játszik, fizetésed nincs,)

wers # 2013.02.01. 13:24

Nem szólít fel az hitelező folyamatosan, tétis levélben?

Jocc # 2013.02.22. 13:43

Üdv!
Van egy kérdésem, ami nagyon érdekelne.
Magyarországon magánszemélyeknek van e lehetőségük csődöt jelenteni? (elveszíti mindenét, de a hiteleket is beleértve, tisztalappal indulhat)
Köszönöm a választ előre is!

wers # 2013.02.22. 13:55

emlegetik, hogy bevezetik, de jelenleg nem

Jocc # 2013.02.22. 17:02

Szomorú! Akkor hátha tud valaki valami jogi tanácsot adni.
Van 1 svájci frankos kocsihitelem, még válság előttről, a kocsi persze meghibásodott, féléve áll.
Albi: elég a fér rezsit fizetnem.
A keresetem a kocsihitel miatt nem volt elég, hogy ételt vegyek ezért évek óta hitelkártyáról tudok vásárolni. Tudtam, hogy ez nem megoldás de enni muszáj néha... még kb 2 hónapom van és hitelkártya is betelik marad ott is a törlesztő. Innentől, vagy eszek vagy csekk. Egyértelmű, a csekkeket nem tudom fizetni de előbb utóbb jönni fog a fizetésből levonás a 33%.. és ismét nem lesz ételre pénz.
Van e valami jogi lehetőségem vagy akár fel is köthetem magam?

kaméleon # 2013.02.22. 17:44

Mivel a hiteleket ki kell fizetni, ha semmilyen mozgósítható vagyontárgyad nincs, szerintem max. az a lehetőség látszik – pláne, ha a fizetéseden még nincs is letiltás –, hogy valamelyik bankoddal, vagy más bankkal megállapodj egy olyan új hitelkonstrukcióban, amely számodra könnyebben fizethető részletekkel váltaná ki a meglévőket. Nyilván hosszabb futamidővel, stb., de ez megoldás lehet.
Vannak ilyen helyetted számolgató tanácsadók is, de hogy ki mennyire megbízható, arról nincs tapasztalatom. Talán itt valaki másnak.

Jocc # 2013.02.22. 17:55

Ezen már túl vagyok.
Vagy "kinevettek a bankok, mit akarok ingatlan fedezet nélűl " vagy hitel éves kamata jóval nagyobb mint amennyi pénz maradna erre a célra :(

insomnia # 2013.02.22. 20:28

Tartozom a banknak 180ezer ftal!Még 1éve vettem föl!és nem tudom visszafizetni!Nincs a nevemen semmi és nincs is keresetem!Ilyenkor mit tudnak tenni?Vagy mi a teendő!?

segitseg keres # 2013.02.24. 22:47

Segítséget szeretnék kérni! Digivel kötettem szerződést 2004.11. 01 hónaptól. 2005-ben lemondtam a szolgáltatást telefonon és e-mailen is! Ahová kértem a szolgáltatást, onnan elköltöztem. Jeleztem a DIGI-nek hogy amennyiben van tartózásom kérem, hogy küldjék át az állandó lakcímemre. Ez nem történt meg! 2011-ben a végrehajtó zárolta a bankszámlámat. Semmit nem tudtam róla, hogy van tartózásom, mivel egyetlen 1-szer sem kerestek meg telefonon, e-mailen és az állandó lakcímem sem! Amikor a szolgáltatóval kötöttem szerződést akkor kérték a személyi igazolványszámomat, amit le is másoltak. Felkerestem a végrehajtót, sok mindent nem tudtak mondani. 2007-ben állítólag kerestek azon a címem ahol a szolgáltatást kértem. Az állandó lakcímem és az ideiglenes lakcímem is meg volt adva! Egyik helyen sem kerestek meg. Szóval 2007-ben kapcsolták ki a szolgáltatást. A bíróság felé írtam, hogy ellentmondással érvelnék. A Bíróság felé csatoltam a, hogy 2005-ben hol laktam és 2006-tól-2012-ig. A napokban kaptam a Bíróságtól levelet, hogy meg kell jelennem március 20-án a tárgyaláson, mivel a DIGI követel rajtam még 134806 Ft-ot, jogtalanul.
Többször is hibáztak,
1, mivel nem tiltották le az internetet és a kábel tv-t amikor is én telefonon és e-mailen is lemondtam.
2, 3 év után keresik meg azt a lakcímet ahol a szolgáltatás volt.
3, egyetlen 1-szer sem kaptam értesítést
4, csatoltam a dokumentumokat
5, a posta is hibázott, mivel „nem keresett” –nek írta be, amikor is már évek óta nem laktam ott
6, amennyiben ajánlott levelet küldtek volna, akkor egyből rájöhetett volna a DIGI, hogy nincs átvéve stb.

Segítséget kérek, hogy mit tudok tenni, hogy az ügy lezáruljon és hagyjanak békén a szolgáltatónál.

Minden segítséget, szívesen elfogadok!

Köszönettel:
T. Melinda

Segítséget szeretnék kérni! Digivel kötettem szerz?dést 2004.11. 01 hónaptól. 2005-ben lemondtam a szolgáltatást telefonon és e-mailen is! Ahová k

Zoli837 # 2013.02.25. 17:22

Üdvözlöm.

Segítséget szeretnék kérni több ügyben is.
Az első egy T-mobil tartozás ami 2008 június óta áll fent.A bíróság azóta megállapította az összeget a T-mobilnak.Ez azóta behajtócéghez került.A tőke 200eft volt amit a külföldről való telefonálgatásra sem tartottam hitelesnek,de ez már mellékes.Mostanra 400eft-nál tart,de már 20% kedvezményt kaptam a behajtócégtől,ha befizetem egyben.Megtudok állapodni közvetlenül a T-mobillal kikerülve a behajtócéget,mert csak a törzstőkét vagyok hajlandó kifizetni.
Nincs a nevemen semmi.Foglalhatnak valamit a bejelentett lakcímemről?
Ez a szüleim lakcíme.Nincs ott már semmim.
Külföldön tartózkodom többnyire.
A másik ugyancsak egy 2008 júniusi tartozás amiről most kaptam egy levelet azóta körülbelül amit nem vagyok hajlandó törleszteni,mert nem tartom jogosnak.
Ugyancsak egy behajtócégtől kaptam egy levelet egy Vodafonos tartozás miatt.
A harmadik kérdésem pedig egy Cetelemes hitelkártya tartozás amit egy barátom vett fel az én nevemre.
Van e arra mód hogy átruházzam a nevére a tartozást?
Segítségüket előre is köszönöm.

szeki01 # 2013.02.25. 19:19

Jó napot estét! Már korábban leírtam,hogy egy ügyvéd kollégának adtam kölcsön pénzt amit a mai napig sem egyenlített ki.Persze elérni nem lehet sem telefonon sem másképp!Írtunk k.szerződést tanúval aláírva.
Persze nem mint ügyvéd hanem mint magánszemély kért kölcsön.Nem értem.hogy valaki egy ilyen pályát választ magának akkor miért ennyire megbízhatatlan!A lényeg a lényeg,hogy most hogyan tovább?Kihez fordulhatok?
Válaszukat előre is köszönőm!
Tisztelettel Sz.László