tartozás behajtás

killerifn # 2009.05.13. 10:22

Jó napot kívánok!

A következő levél miatt szeretnék segítséget kérni önöktől:
"Tisztelt XY!

Társaságunk,az Intrum Justitia Kft. megbízást kapott a Vodafone Magyarország Zrt-tól az alábbi tartozás behajtására, mely megbízás átadásával egyidőben a Vodafone... adminisztrációs díjat engedményezett az Intrum Justitia Követeléskezelő Zrt-nek Az adminisztrációs költség behajtására ugyancsak az Intrum Justitia Kft kapott megbízást.

Eredeti számlák értéke Adminisztrációs költség
28599 Ft 4290 Ft
Végösszeg
32889 Ft

Kérjük hogy 8 napon belül tartozását fizesse be.
Felhívjuk figyelmét a határidők pontos betartására. Amenyiben a tartozást a határidő lejártáig nem fizeti be úgy mulasztása szankciókat vonhat maga után!"

Egyenlőre ennyi, egéb részletekkel tudok szolgálni még ha ez nem elég pl: fix havidíjam volt 3500 ft ennek ellenére volt olyan h a csekken 8000 ft volt feltüntetve fix havidíjnak! ezt persze a Vodafone nem tudta értelmes válasszal megmagyarázni nekem h miért is vannak ilyen"apró" tévedések!

Válaszát,válaszukat előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.05.13. 10:27

Most őszintén: mit vársz tőlünk? Hiszen nem is kérdeztél semmit.

killerifn # 2009.05.13. 10:44

A kérdésem a következő lenne: Be tudják hajtani rajtam ezt a pénzt vagy muszáj lesz kifizetnem? Mert hallottam h 1 év után elévül a tartozás. Illetve hogy ha nem fizrtem be akkor mit tudnak tenni ellenem?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.05.13. 11:26

Hogy megalapozott-e a követelés, azt neked kell tudni, mi azt nem tudhatjuk. Elévülni elévül egy év alatt, de csak akkor, ha nem szakították meg az elévülést. Hogy megszakították-e, azt megintcsak te tudhatod, mi nem.
Ha a kötelezett önként nem nem teljesít, bíróságtól lehet kérni a marasztalását; a marasztaló ítéletet pedig szükség esetén állami kényszerrel végrehajtják.

killerifn # 2009.05.13. 11:41

Mit takar a marasztalás? A követelés megalapozott mert tartozok! De, rendszeresen többet fizettem be mint amit a szerződés szerint kellett volna! Így viszont nem érzem tisztességesnek a követelést! Az elévülést tudtommal nem szakították meg! Ha elévül akkor már nem is zaklathatnak majd? Fellebbezni lehet a követelés ellen vagy hülyeséget kérdezek? Jövedelmem nincs,seemi az ég,világon nincs a nevemen ezek után gondolom h elvenni sem tudnak semmit! Ön mit gondol? Kérem mondja el h ön mit tenne ebben az esetben persze úgy h nincs miből kifizetni! Köszönöm

kispenzu # 2009.07.29. 15:12

kedves fórumozók

engem most ért utol egy banki kölcsön tartozásom, az eredeti kb 400 ezer forintos összeg most kb 1,5 millió egy pénzügyi cég kezelésében. felszólításokat nem vettem át tőlük, mert nem tartózkodtam a lakcímemen.

ma voltam bent az irodájukban és fizetési hajlandóságot mutatva tettem ajánlatot egyösszegű törlesztésre 500 ezer forintról de visszautasítottak, viszont 1,3 millióra azonnal levitték.

kérdésem a következő: próbálkozzak tovább alkudni, vajon hol a határ és hol fognak berágni?
vagy menjek bele egy ő általuk javasolt 65 ezer/hó (nettó 100 ezer a fizetésem) 2,5 éves futamidejű törlesztésbe, amivel így már 1,9 millió lenne a végösszeg.

ha nem fizetek végrehajtónak adják át az ügyemet.

zsuzso01 # 2009.07.29. 18:38

Udvozlet Mindenkinek'

A kerdesem a kovetkezo lenne. Kozos alberletben elek egy lannyal, aki az alberletet 06.30-val felmondta. A felmondasi ido alatt sem rezsit, sem pedig alberleti dijat nem fizetett, elorelathatolag nem is fog. Hova lehet ilyenkor fodulni, hogy a ra eso reszt, amit most en fizettem meg, visszakapjam?
Szerzodesunk van, kauciot nem fizetett es irasban nyujtotta be a szerzodes felmondasat. ezek a papirok elegendoek? Mit kell ilyenkor tenni?
Elore is koszonom a tanacsokat'

monalisa1 # 2009.07.29. 19:14

kispénzű,

Az 500e Ft-ot fizesd be, ezen ne nyiss vitát. (A befizetésről kérj elismerványt és otthon gondosan őrizd meg.) A további lépés, hogy a havi jövedelmed 33%-át fizesd részletben - ennyi a fizetési képességed. Tehát mind a részösszegű mint a havi törlesztésű fizetést nem tagadhatják meg - és ismét ne állj le velük vitázni.

Mivel nem 65e Ft/hó lesz a törlesztés mint ahogy ők "diktálnák", így a tartozás lerendezése tovább fog tartani - és a kamatot plusz a költségeket szükségeszerűen te károlod el, de ez nekik hoz többletet a számlájukra...

Ameddig fizetsz addig a végrehajtót nem küldhetik a nyakadba!

"Lisa"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2009.07.29. 19:19

zsozso01

Fizetési meghagyást kezdeményezhetsz ellene a bíróságon, melynek eredményeként valamerre majd alakul az ügy.

Amennyiben a magad részéről az albérlet neked továbbra is megfelelő, a bérbeadóval köss szerződést., azt hogy egymagad akarsz/tudsz lakni az albérletben vagy ismét társult bérlőre lesz szükség a költséged megosztására, ezt neked kell tudni.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Tamara104 # 2009.08.13. 20:55

Van egy család, 2 m. Ft- tartozásuk van, és 2 hónapjuk van rá, hogy fizessenek, ha nem fizetnek elárverezik a házukat, 4 gyermekük van. Szerintetek, hogy lehetne ebből a nagy bajból kikeveredni?
Valaki, adjon tanácsot, mert kilátástalan a helyzetük.

monalisa1 # 2009.08.13. 21:12

A házat kisebbre kell cserélni és az árkülönbözetből a tartozást lerendezni. (Azt hogy hogyan lehet egy házat 2 hónapon belül "jó áron" eladni arra tippem nincs.)

Vagyis ahhoz, hogy rövid időn belül ne a hid alatt találják magukat (...) nekik kell önön helyzetükön változtatni és a lakhatást illetően a továbbaikra nézve "összehúzni" magukat.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Feri29 # 2009.08.13. 21:19

A Bajnai is megmondta, hogy kisebbre kell cserélni a lakást, de sajnos a gyakorlatban ez korántsem ilyen egyszerű, ismerve a mai ingatlanpiacot.

Ha nincs pénz ügyvédre esetleg meg lehetne próbálni a Banki Hitelkárosultak Egyesületét, ugyan nem tudom, hogy érdemben tudnak-e segíteni.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.14. 07:05

Próbáljanak meg maguk vevőt találni, vagy ha terhelhető az ingatlan - és ők hitelképesek -, akkor kölcsönt felvenni rá.

napmosoly # 2009.08.14. 18:04

Kedves Fórumozók!

Szeretnék tanácsot kérni, mi ilyenkor a teendő, illetve, hogy mire számíthatok.
Diákhitel tartozás miatt az Apeh a fizetésem 33%-át minden hónapban elveszi. A lakásomra végrehajtási jogot a tarotás erejéig bejegyeztetett.
Tavaly december óta vonják már a fizetésemből a havi 33%-ot.
4 napja itt jártak a végrehajtók, szerencsére nem voltma itthon.
Felhivtam őket, egy hónap múlva kell ismét jelentkeznem. Az úriember közölte, hogy ne izguljak ez nem amerikai típusú behajtás nem visznek el semmit, csak elbeszélgetünk.. az Apehnak joga van állítólag a fizetési letiltás mellett ilyen módon is behajtani a tartozását.
Az lenne a kérdésem, hogyha havonta vonják a 33%-ot, ott a bejegyzés a földhivatalban, akkor mire számíthatok majd a személyes behajtásnál?
A válszokat előre is köszönöm:
Napmosoly

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.14. 21:49

Nincs olyan, hogy személyes behajtás. Nem fogjk veled ledolgoztatni a tartozást, és nem leszel adósrabszolga sem. (A szó klasszikus értelmében legalábbis nem.)
Viszont az ingatlant árverezhetik, és ingóságot is foglalhatnak.

napmosoly # 2009.08.16. 15:52

Kedves KBS!

Abban az esetben is árverezhetik az ingatlant ha a fizetésből havonta befolyik a max 33%-os összeg???

monalisa1 # 2009.08.16. 19:33

Az ok. hogy havonta levonásba kerül a fizetésed 33%-a, de mennyi a fizetésed és mekkora az adósság + egyéb járulékos költségek, mert a bank bizonyára szeretné mielőbb viszontlátni az egész tartozást - árverezéssel vélhetően jóval előbbre tartana az ügy...

Vagyis te a saját szempontodat nézed, a bank meg az övét.

Próbálj a 33%-on felül is fizetni és ezt mielőbb megbeszélni a végrehajtóval.

Külön írom: mivel árverezésből még egyetlen adós sem jött ki anyagilag jól, próbáld a lakást eladni és a vételárból a tartozást rendezni, a megmaradt pénzzel meg majd kezdesz valamit...

"Lisa"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2009.08.16. 19:40

Ha esetleg azt írnád válaszként, hogy ha megszakadsz sem tudsz a 33%-on felül többet törleszteni, nos csak zárójelben jegyzem meg: számtalan apa van aki a fizetése 50%-ának "pá-pát" mondhat hosszú éveken keresztül.

Tesék megpróbálni másodállásra, mellékfoglalkozásra szert tenni - akár csak átmenetileg, és meglásd kihúz a bajból.

monalisa1 # 2009.08.16. 19:40

Javítva: ...tessék...

alizchen # 2009.08.27. 15:57

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Őszinte leszek. Évekkel ezelőtt kölcsönkértem egy nagyobb összeget egy ismerősömtől.Több millió Ft-ról van szó. Közjegyzőnél ezt írásba is foglaltuk, sajnos a megadott határidőre nem tudtam visszafizetni a pénzt. Történt néhány dolog az életemben és semmilyen ingatlanom, ingóságom, jövedelmem nincs, amiből fizethetném a pénzt. Viszont, a hajlandóság megvan. Most van egy lehetőségem, hogy egyéni vállalkozó leszek és mezőgazdasággal fogok foglalkozni. Mire számíthatok, mert úgy tudom akinek tartozok polgári peres úton fogja követelni a pénzt. ha elindítom a vállalkozást és elindul a per is, és döntés születik az ügyben, visznek mindent ami a nevemen van? és lőttek a vállalkozásnak? A mezőgazdasági földeket bérelni fogom, viszont valószínűleg egy pályázati pénzből vehetek egy traktort, akkor azt is vinni fogják?És a bevételemből vonhatják a pénzt és hány százalékát? Én szeretném visszafizetni, de csak akkor tudom, ha a vállalkozást megtarthatom és a bevételemnek vagy a profitnak az x százalékát vonják le.

Segítségeteket előre is köszönöm!

_Wasp_ # 2009.08.27. 16:01

az ingóságaid és az ingatlanvagyonod végrehajtható, de ez alól van néhány kivétel, ilyen például a foglalkozás gyakorlásához szükséges eszközök, személyes használati tárgyak.

a fizetésed 50%-ig terhelhető végrehajtással.

jobb lenne a végrehajtás helyett megegyezni a hitelezővel, és feltárni neki őszintén az anyagi helyzetedet, elmondani, hogy nem kap többet végrehajtás esetén sem, viszont ilyen és ilyen ütemezéssel tudsz fizetni önként.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.27. 17:00

Ha a tartozás közokiratba van foglalva, akkor a jogsoultnak nem is kell pert indítania. Egyből mehet a végrehajtás.

alizchen # 2009.08.27. 21:22

Köszönöm a válaszotokat!

Az lenne még a kérdésem, hogy mint egyéni vállalkozó milyen fizetésemből vonhatják az 50%-ot? mert a mezőgazdaságban a bevételek nem jelennek meg a számlán max az állami támogatások, egyébként készpénzforgalom van, vagy az adóbevallásom alapján terhelik le?nem nagyon értem, annak azért örülök, hogy a munkaeszközeimet nem vihetik, de gondolom be kell mindennél bizonyítanom, hogy szükségesek a munkavégzéshez.
Perzse valószínűleg megpróbálok megegyezni azzal akinek tartozom, igazán nem is értem, hogy akkor miért nem fordult eddig behajtóhoz, ha nincs is szükség a pereskedésre, na mindegy ez már az ő gondja.
És még valami, ilyet, hogy felszámoltathatja a vállalkozásomat, megtehet?
Eszembe jutott még valami, van egy ingatlan aminek a 10% az én nevem van, az értékének a 70%-át jelzálog hitel terheli. Azzal tehetnek valami?

Köszönöm?

dorca # 2009.08.29. 15:13

Sziasztok!
Édesanyám rokkantnyugdíjas,sajnos nem tudta fizetni a kölcsöneit(sajnos több is volt)A nyugdíjának 33%-át vonják,azt szeretném megtudni,hogy a rokkantnyugdíjból is vonhat-e az 50%?Ez teljesen ellehetetleníti Őt,igazából már a 33% is óriási gond.Mit lehetne tenni?Volt kinnt végrehajtó,mivel nincs ingatlana és vagyona,a végrehajtó azt mondta,hogy nem végrehajtható,ezek után kezdték vonni a 33%-ot.El lehetne kerülni az 50%-os levonást?
Előre is köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.29. 16:20

Nem egészen úgy van az a munkaeszközökkel. Ha asztalos lennél, nem foglalnák le a gyaludat. De faanyagot akkor is. De gazdánál meg simán árverezik a jószágot, a termést lábon, és mindenekelőtt a földet. Szvsz a traktort, ekét, bálázót, rendsodrót is. Hiába "munkaeszköz".