Mikor lehet panel lakasban ban falat furni?


Szomorú örökös # 2019.02.06. 16:19

Mezsu77

Vigasztaljon, hogy egyszer úgyis vége lesz. Ha gonoszkodsz velük, akkor meg különösen nehéz lesz, amíg felújítanak. Utána meg különösen. Szerintem nem éri meg. Ha valóban „oda kellene figyelnie” a többi lakóra, akkor meg hozzá se foghatna semmi ilyen felújításhoz, mert mindig lenne valaki, akinek ez nem tetszik. Szóval a türelemmel és toleranciával sokkal könnyebb lesz elviselni azt a kis időt, amíg felújítanak.

Megjegyzem, én ma a kapunál dolgoztam kicsit egy házban és bár csak 5 percig voltam ott max., máris az idegeimre ment, hogy az első emeleten folyamatosan kopogtak. Meg tudom érteni a problémádat, de amíg neki joga van ott ezt csinálni, addig semmit nem tudsz tenni ellene.

wers # 2019.02.06. 15:42

nehogy elaludjatok :) iskola, munka... Minek az a sok alvás

Kovács_Béla_Sándor # 2019.02.06. 15:25

OFF
Talán el se hiszed, de a Berényi út felújítása során munkanapokon pontosan hétkor mindig beindult a légkalapács az ablak alatt. Vagy az, ami.
ON

wers # 2019.02.06. 15:09

:D

Azért az építőipari dolgozókra nem jellemző, hogy 7 előtt megkezdjék a munkaidőt, a munkát meg főleg.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.02.06. 14:20

Muszáj reggel hét előtt fúrni, mert olyankor puhább a beton.

wers # 2019.02.06. 11:54

ez mintha nem nagyon jogi kérdés lenne

szerintem egyeztessél velük, értesítsenek előre mikor milyen munkát fognak végezni, arra az időre szervezz magadnak otthontól távoli programot

Mezsu77 # 2019.02.06. 11:47

Hello Mindenki!

Bár én tartanék ott, hogy lakást felújítok. Toleráns, meg minden. Meg amúgy is joga van mindenkinek rommá fúrni az üzelt helyiségét. De a folyamatos fúrástól (amit 2cm vastag fúrócsavar célzott bejuttatása a fő tartóoszlopba okoz - firtassam az engedélyét esetleg...) már fáj a fejem, szédülök és hányingerem van. Miért nem lehet 10 percnél hosszabb szünetet beiktatni? Annyi minden mást lehet még mellette csinálni, a luk nem tömődik vissza. Én értem, hogy joga van az üzlethelyiségét felújítani és semmi üzleti haszna nem származik abból, hogyha odafigyel egy másik emberre. De engem semmi nem véd meg? Ha esetleg rosszul leszek és mentőt hívok... Akkor már léphetek jogilag? Vagy neki joga van ehhez és kész. A felújítás ugyanis legalább 3 hét. A rosszullétemnek pedig nincs köze a türelemhez. Nagyon szeretnék nem rosszul lenni, ezt bizton állíthatom. Nem azzal van bajom, hogy fúr, de azzal igen, hogy semmi szünetet nem tart, folyamatosan remeg a lakásom, fáj a fejem, szédülök és hányingerem van. Engem ki véd meg ettől?
(Most lementem, megnéztem, a tartóoszlop lukasztás után a plafonon fúr valamit, az az én padlóm. Minden remeg.)

Leiterjakab # 2003.11.27. 20:03

Hogy a kérdésre konkrétan válaszoljak: ha a házi rendben az van, hogy este 8-tól reggel 8-ig csend és rend, akkor csak napközben fúrhatsz. Ez a házi rend elfogadható mert nem korlátozza a tulajdonosi jogok gyakorlását.


Leiterjakab

Leiterjakab # 2003.11.27. 19:59

Polgári jogi szempontból:
Lehet fúrni egész nyugodtan, senki sem tilthatja meg. Ez ugyan is tulajdonosi jogaidból fakad, mintahogy az is, hogy a tulajdonod védelme érdekében megpróblod ezt megvédeni, tehát pl. zárat teszel fel, ehhez meg fúrni kell.

Szükségszerű másképp nem megoldható helyettesíthető magatartást tanúsítasz akkor amikor annak érdekében fúrsz, hogy elhelyezzél egy zárat stb.

Kérdezd meg azt a szomszédot, hogy ő ugyan hogy csinálná? Tekerős fúróval vagy mi?
Legfeljebb az erkölcs és a szomszédi viszonyból fakadó kötelezettségekkel kell számolnod, vagyis hogy nem fúrsz feleslegesn, csak annyit "berregteted" a fúrógépet amennyire nagyon muszáj...


Leiterjakab

Tom # 2003.11.27. 12:46

Udv!

Nemreg zarat szereltettem (volna) fel. Mikor azonban a felfurasra kerult a sor, a szomszed kopogtatott, hogy egyreszt ezt elore be kellett volna jelenteni, masreszt hogy ez delutan tilos. Na, persze hogy abba kellett hagyni a munkalatokat. Megjegyzem a folyoson kifuggesztett szabalyzatban csak annyi van, hogy este 8 es reggel 8 kozott ne zajongjunk, illetve delutan 2 es 4 kozott tartsuk be a csendes pihenot. A falat delutan 1 korul furtuk. Meg regebben viszont olvastam a forumban a csendhaboritasrol, hogy elvileg nap kozben is ki lehet hivni a rendoroket, ha valaki zajong. Ha ez igaz, akkor a kifuggesztett szabalyzat szerint 20 es 8 kozott nem furhatok, egyeb esetben csendhaboritas miatt kopogtathat a rendorseg. Akkor nem is lehet lakasfelujitast vegezni soha? Letezik valami paragrafus ami az en erdekeimet vedene?

Tom