szerződés felmondás

alex # 2003.12.18. 22:38

Némelyik számlát is, amit éppen nem személyesen, téritvénnyel adom fel. Bemutatja egyik számlámat és kész, nem?

A.

Alex

the big cat # 2003.12.10. 18:09

A levél tartalmát a tértivevény nem igazolja, de a bíróságon majd bemutatod a levél másolatát, hogy te azt küldted el, és ha őszerintük te mást küldtél, akkor majd nyilván bemutatják, és bizonyítják, hogy mi volt az.

A bírák természetesen nem hülyék, és nem gondolják, hogyha valaki fel akar mondani, akkor mondjuk inkább egy prospektust küldd tértivevénnyel.

alex # 2003.12.09. 23:29

Köszönöm a választ, még az érdekelne, hogy a téritvénnyel a levél tartalmát is tudom igazolni, vagy ezt nem is kell nekem igazolni, ha biroságra kerül az ügy. (Tehát a téritvényen rajt lesz, hogy mi a levél tárgya?)

Köszi

Alex

the big cat # 2003.12.08. 05:28

Nem ajánlott, ahnem tértivevényes levélben ajánlott felmondani, mert akkor igazolhatod a visszaérkezett tértivevénnyel, hogy átvették.

Ha a vállakozói díjakat átutalta, és szóban elismerte, az a teljesítés elismerésének minősül, amennyiben a szerződés egyéltalán megkívánja az írásos telejsítési igazolást, annak megtagadása joggal való visszaélés.

A szerződést mondd fel, a felmondásba írd bele, hogy a szóbeli teljesítési igazolást és a vállakozói díj kiegyenlítését, valamint az eltelt fél év alatti hibás telejsítére utaló igény hiányát telejsítési iagzolásnak veszed.

Amennyiben ezt vitatja, majd bírósághoz fordul, és bizonyít, ha tud mit.

alex # 2003.12.07. 23:37

Sziasztok.

Kérdésem, hogy ha hosszútávú vállalkotási szerződésemet ajánlott levélben mondom fel, akkor a szerződő fél letagadhatja a felmondás kézhezvételét? Hogyan igazolhatom én később a felmondást?

Másrészt, ennek az együttműködési szerződésnek a felmondásához kitétel a szerződésben, hogy minden projektszerződésben (ami ehhez a szerződéshez kapcsolódik) vállalt kötelezettséget teljesiteni kell. Mit tudok tenni, mikor az egyik projektszerződés teljesitését (ami fél éve lejárt és átadásra is került)a fél irásban megtagadja, noha a teljesitést szóban elismeri, a vállalkozói dijat is átutalta, de emiatt kétséges az együttműködési szerződés felmondhatósága........

köszönöm a segitséget.

Alex