Gépjármű felelősségbiztosítás


Eperzselé # 2004.01.08. 10:01

Rendben, most várok, ha döntés születik, jelezni fogom!

Köszönettel:

Eper

Anonim # 2004.01.06. 18:22

Pernyerés esetében az igazságügyi gépjárműszakértő véleménye alapján megállapított kárösszeg (szakszervízi javítási költség+ értékcsökkenés), valamint a káresemény napjától a megfizetésig terjedő időszakra késedelmi kamat is jár.

Ne idegeskedj!Addig nem tudsz mit tenni, amíg nem döntenek.

Ha elutasítanák a kifizetést, keress fel magánlevélben!

Eperzselé # 2004.01.06. 09:59

Köszönöm a választ!
Sebességgel, helyszínnel ... nem problémázik, de neki kell még egy tanu, mert mivel a másik autón nem keletkezett kár, nem hiszi el. Majd jövő hét szerdán ha "minden összejön" elviszik Debrecenbe a papírokat de hogy utánna mikor döntenek ... azt ők sem tudják.
Amikor meg a szerződést kell kötni, alig lehet levakarni őket.
Per után csak az alapösszeget fizetik, vagy valami kamat is van?
Kitöltettek velem egy "vészhelyzet" nyomtatványt, amiben részletesen le kellett írnom a történteket ... ehh tiszta ideg vagyok :) ... legalább nyáron történt volna ...

Anonim # 2004.01.06. 08:08

Szia Eperzselé!

Mivel a károkozó elismerte a "hibáját", és bár károkozói minőségben, de szemtanúja volt a baleset kimenetelének, így "külső" tanú hiányában ö is tudja bizonyítani a történteket.
Ha a baleseti bejelentőn az eseményeket helyesen lerajzoltátok és a károkozó gépjármű vezetője a "felelősségem elismerem" nyilatkozatot megtette, az esemény kellően bizonyított.Már ketten állítjátok a történtek valóságát.

Károd kifizetését akkor utasíthatja el a biztosító, ha az általa kiküldött gépjármű műszaki szakértő a kárfelvételkor készített fotók alapján úgy véli, hogy a kár műszakilag nem beazonosítható, vagyis ha vitatja a jogalapot. ( pl. a) álláspontjuk szerint a gépjárműveden található sérülés nem a villanyoszloppal való ütközésből származott ; b) a sebességkorlátot átlépve vezetted a gépkocsidat, mert a sérülés nagyságából erre lehet következtetni; ect.)
Ezt a megoldási módozatot gyakorta és előszeretettel alkalmazzák a fizetési kötelezettség alóli kibúvásra.
Ilyen esetben kell kártérítési ügyvédhez fordulni.
Peren kívüli egyezség esetén kb. 3-4 hónap múlva, polgári per esetén kb. 1 év múlva várható a kár megfizetése.

Eperzselé # 2004.01.05. 19:44

Elsőbbség meg nem adása végett a frontális ütközést elkerülendő elrántottam a kormányt és némi csúszkálás után egy villanyoszlopba hajtottam.
Az elsőbbséget meg nem adó elismerte a hibáját, kitöltöttük a megfelelő papírokat. Tanu nem volt, az "elkövető" kocsija nem sérült. A sebességkorlátokat bőven betartottam.
A biztosító, felvetette a lehetőséget, hogy mivel nincsen tanú nem fizet. Megteheti? Ekkor polgári per? Mikor juthatok így pénzemhez, mert sajna az most nem nagyon van, az autóm meg kellene a munkámhoz. Hogy lehet ezt utólag bizonyítani?

Előre is köszönöm a segítséget:

Eper