Államvizsga - külső segítség

Csigi # 2009.03.06. 16:43

Üdvözlök mindenkit!

Abban kérném a hozzáértők segítségét,hogy milyen bűntetést von maga után ha valaki államvizsgán "külső segítséget" vesz igénybe?Telefonos segítséget.
Úgy tudom,hogy az adott intézményből kirúgják az illetőt,de eltiltják a többi egyetemtől is?Rendőrségi ügy lehet belőle?Ha igen,mi?
Az a védekezés mennyire reális,hogy a "külső segítség" ténye nem történt meg -csak a szándék (nem volt vonal stb..)
A válaszokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Zoltán

_Wasp_ # 2009.03.06. 16:53

rendőrségi ügy mire fel? nincs ilyen Btk-s vagy szabálysértési alakzat.

Az egyetem persze megválhat a hallgatótól a belső szabályzatai alapján, de nem teheti közzé a dolgot, tehát a többi felsőoktatási intézményre maximum informálisan hathat.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Karesz21 # 2009.03.06. 17:59

Csak ha kirúgnak akkor nem jelentkezhetsz át másik suliba mert azt csak úgy engedik ha Te zárod le a korábbi tanulmányod. Kell jelentkezz a többiekkel februárban...Megéri?

laikus hozzászóló

Impossible # 2009.03.06. 19:23

Csigi,

marha egyszerű: ne használj telefont, hanem tanulj! :D Úgy akarsz jogász lenni, hogy telefonálgatsz bakker? Ilyet még viccből sem kellene ideírni.

Egyébként szerintem simán csak 1-essel kivágnak, ha észreveszik. Miért kéne emiatt kirúgni az egyetemről? Olvasd el az egyetem fegyelmi szabályzatát, lefogadom, hogy ezért nem rúgnak ki a szabályzat szerint. Ha pedig a szabályzatban nincsen benne, hogy emiatt kirúghatnak, akkor nem rúghatnak ki. :)

ui: tipp: kérj inkább felezést vagy kérdezd meg a közönséget

Kacsa1111 # 2009.03.06. 19:24

telefon és head-set semmivel sem rosszabb, mint a könyvből puskázás...

Kacsa11

Csigi # 2009.03.06. 19:25

Az 100%,hogy kirúgnak a többi nem egyértelmű.
Nem jogi egyetem!És egy ismerősöm..:D

Impossible # 2009.03.06. 19:30

Mondom, hogy olvassa el az illető az egyetem fegyelmi szabályzatát. Egyetemről nem rúgják ki az embert ilyen miatt - szerintem.

Ha nem jogi egyetem, akkor: HAJRÁ! lol

Legislator # 2009.03.06. 22:04

Istenkém, hány hírességnek nem lenne ma diplomája:-).

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.03.07. 15:12

Leg,

rendkívül megtisztelő, de nem maradhatnánk a továbbiakban is egyszerűen csak az "Imp" megszólításnál? :D

Legislator # 2009.03.07. 15:59

ÁÁÁÁÁ!!!! Kész ez az ember.:-)

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.03.07. 16:44

Ezt nem nekem kellene mondanom, de szerény meglátásom szerint, ha én nem írnék a fórumra, akkor sokkal kevesebb humor lenne, tehát jót teszek a jelenlétemmel. :D

Legislator # 2009.03.07. 16:54

Humorzsák vagy.:-)

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.03.07. 18:24

Te meg a foltja...:D

Noparera # 2009.03.29. 12:56

Üdv mindenkinek!

Kérdésem a következő lenne: Főiskolákon van- e olyan egységes jogi szabályozás arra nézve, hogy hány "bukott" ember esetében kell pót államvizsgát tartani (akár egy ember esetében is kötelesek azt megtartani?) vagy ezt minden intézmény -saját belső szabályzatai alapján- saját maga szabályozza?
Van erre egységes jogi szabályzat?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Legislator # 2009.03.29. 12:58

Impi írta: "Te meg a foltja…:D"

lolz

Sunshine after the rain.

renata82 # 2009.09.25. 09:55

A Pázmányon volt talán egy évig olyan szabály hogy minimum egy főt át kell engedni a vizsgán hogy érvényes legyen a vizsgáztató napja. Ebből következtetem hogy az egyetem saját szabályzata irányadó.
Ugyankkor hozzáteszem többször hallottam hogy záróvizsgán(!) senkit, vagy csak 1-2 főt engedtek át...

Egyjogász # 2009.09.26. 14:00

Azért ez nagyon érdekes... én nem hinném, hogy egy záróvizsgára csak felkészületlen/tök koki emberek menjenek....

Az esetleg ilyenkor nem merül fel, hogy ha a záróvizsgán a kirúgottak aránya 100 %, akkor

1.) az az oktató/oktatók aki(k) felkészítették a vizsgázókat alkalmatlanok az oktatásra, és őket is ki kell rúgni?

2.) a vizsgáztató nem arra volt kíváncsi, hogy ki mit tud, hanem egy kicsit szívatós indulatai vannak, és át kell irányítani a hagymapucolói pályára?

Nálunk közgázból elég nagy botrány volt, mert az előadásokon mindenféle elméleteket nyomattak, az írásbeli vizsgán meg olyan példákat adtak fel az évfolyamnak, amit (közgázt végzett évfolyamtársaink szerint is) az adott előadásanyagok alapján lehetetlen volt megoldani.
Először 5 percig tanácstalanul néztünk egymásra, majd 10 perc után egymás után adtuk be az üres papírokat (160-180 emberről volt szó, úgy hogy elég látványos volt).

Na ebben az esetben elővették az oktatókat, hogy mi a túró történt.

Azt még megjegyzem, hogy 3 nap múlva megtartották az uv-t az évfolyamnak, érdekes módon egy bukás sem volt....ekkor jegyezte meg egyik évfolyamtársam, hogy szerinte ez olyan teljesítmény volt, hogy fel kellene terjeszteni az évfolyamot közgazdasági Nobel díjra....:))))