adatgyujtes


the big cat # 2004.01.19. 17:56

Mert a személyes adatok kezeléséhez nem feltétlenül, sőt általában nem járul hozzá az, aki az adatát közzéteszi.

A közzétett adatok sajátos formába rendezése is megvalósíthat jogosulatlan adatkezelést.

Leiterjakab # 2004.01.18. 08:41

Azért ezt vitatnám: ha már közzé tett adataokról van szó, akkor miért kellene aaz érintett beleegyezése? Ha pl. nekem azt a feldatot adják pl. polgári jog gyakorlaton, hogy írjak egy kiselődaást pl. Sárközy Tamásról, pályája, munkássága, könyvei stb. akkor nekem miért kéne őt felhívni, hogy Jó napot Professzor Úr, megengedné, hogy önről összegyűjtsem azokat az adatokat, amik benne vannak a KI Kicsodában, meg az interneten? Nyilván nem kell a beleegyezése, mert már nyilvánosságra hozott adatokról van szó.

És a kérdező által felvetett eset szerint sem adatbázist akarnak létrehozni egyszerűen egy egyszeri adatgyűjtésről van szó.


Leiterjakab

the big cat # 2004.01.18. 07:44

Akiről az adatot gyűjtik annak tuidnia kell róla, és bele kell egyeznie.

Video # 2004.01.11. 20:52

Sziasztok!

Van egy jatek, aminek a lenyege hogy ismeretlen emberekrol kapnak a jatekosok valamilyen adatot, ennek a segitsegevel Interneten nyilvanosan elerheto tartalmakon keresgelve kell minel tobbet megtudni az adott illetorol, majd leirni egy lapon hogy milyen informaciot tudott meg, es hogyan - anelkul hogy szerepeltetne barmilyen szemelyes adatot vagy beleirna hogy kirol tudta ezt meg (hogy tenyleg megtudta, azt valaki ellenorzi). A jatekban az nyer, aki a legtobb infot gyujtotte. A jatek soran nem veheti fel senki a kapcsolatot az adott szemellyel, nem csinalhat olyasmit, ami hatassal lenne ra stb. A jatek vegen megsemmisitjuk az osszes szerzett adatot.

A kerdesem az, hogy ez jogilag rendben van-e igy... es ha nincs, akkor at lehet-e valahogy formazni ugy, hogy a lenyeg megmaradjon, de jogilag rendben legyen.