Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


állandó / ideiglenes lakcím

bermuda háromszög # e-mail 2018.11.11. 23:48

nem járok olyan gyakran mert minek

Szomorú örökös #   2018.11.11. 19:46

bermuda háromszög

Ha nem tudom a jelszót, nincs nálam a klaviatúra és a monitor hátsó felét látom, nem tudom megoldani az általad elvárt feladatot

Előbb-utóbb át fogsz ülni a hölgy helyére, vagy legalábbis meg fogod kapni tőle, hogy ha ilyen jól tudod, akkor miért is nem te csinálod meg magad. :-)

bermuda háromszög # e-mail 2018.11.11. 18:25

Ha nem tudom a jelszót, nincs nálam a klaviatúra és a monitor hátsó felét látom, nem tudom megoldani az általad elvárt feladatot

Szomorú örökös #   2018.11.10. 23:52

bermuda háromszög

Mondjuk fiktiváláskor tőlem is kérte a kedves ügyintéző a tul lapot, de mondtam neki hogy ott ül a gép előtt, kérje le.

Majd milyen izgalmas lesz az életed, amikor téged is ugyanígy kioktatnak a munkahelyeden, mert valamit nem jól tudsz. Nagyon szerethetnek a hivatalokban, amikor bemégy és hatalmas arccal előadod, hogy te mekkora ász vagy és jobban tudsz mindent az asztal mögött ülőnél. Csak akkor miért nem lépsz be eleve a rendszerbe és oldod meg saját magad? Miért túráztatsz egy ügyintézőt ezért? Ha ennyire jól tudod, akkor akár meg is csinálhatnád, nem? Mit neked egy lakcím-nyilvántartásba történő belépés. :-D

bermuda háromszög # e-mail 2018.11.10. 20:53

Mondjuk fiktiváláskor tőlem is kérte a kedves ügyintéző a tul lapot, de mondtam neki hogy ott ül a gép előtt, kérje le.
Akkor derült ki hogy nem tudja hogy kell és neki olcsóbb volt kérni mint megtanulni.
Nos akkor megtanulta.
Hogy azóta elfelejtette-e már ... azt majd más teszteli

Szomorú örökös #   2018.11.10. 12:08

wers

A szerződés kérdésére kb. 2016-ban tettek pontot, KEKKH előírta, hogy a hivatal számára az a tulajdonos, aki a tulajdoni lapra be van jegyezve.

Én talán épp 2016-ban voltam azt a kismajmot leellenőrizni, hogy milyen státuszban lakik a házban. Akkor tuti kérték tőlem a tulajdoni lapot vagy az adásvételi szerződést. De azóta már én is elismerem, hogy egy adásvételi szerződés semmit sem bizonyít, max. azt, hogy a vásárlás folyamata elkezdődött. Viszont csakis akkor válik tulajdonossá az illető, ha az ingatlan vételárát kiegyenlítette és az eladó fél ezzel kapcsolatos nyilatkozata alapján bejegyzik a tulajdonjogot.

Bár azért én rendesen be voltam tojva a saját ingatlanom eladásakor, nehogy beleszaladjak egy csapdába, ahol esetleg egy simlis ügyvéddel összejátszva, a lakásmaffia kisemmiz, én meg futhatok a pénzem után. :-O

No persze én emlékszem még arra is, amikor itt mindenki leugatta a fejemet, hogy a szerződésnek elégnek kellett volna lennie a lakcímbejelentéshez...amiről aztán kiderült, hogy mégsem. :-)

Szomorú örökös #   2018.11.10. 12:02

wers

Anno én még az okmányiroda Népességnyilvántartójába kellett bemenjek. A lekérdezése a bejelentetteknek is illetékmentes volt. Később aztán a fiktiválás is az volt szerencsére, de akkor még valóban kellett két tanú is hozzá, ami megint megvolt.

wers # e-mail 2018.11.10. 12:00

Szomorú! Igen, régebben már kiveséztük a történetedet, azt is, szerintem hol hibázott az ügyintéző, de már akkor is kijavítottalak. És nem a guliból írom, mait írok, hanem többszáz lezavart fiktiválás után. Engedd meg, hogy tudjam, hogy mióta van takarnet, nem kap dicséretet az az ügyintéző, aki nem maga nézi meg a legfrissebb aktuális tulajdoni lapot, hanem fölöslegesen túráztatja az ügyfelet.
A szerződés kérdésére kb. 2016-ban tettek pontot, KEKKH előírta, hogy a hivatal számára az a tulajdonos, aki a tulajdoni lapra be van jegyezve. Ennyi.

De arra is emlékszem, hogy ezt már régen, és sokszor írtam neked, de mindig előveszed a rossz válaszokat.

Szomorú örökös #   2018.11.10. 11:50

wers

Ha már fórum, akkor legyen tisztességes vita is!
Anno nekem a kedves rokonnal volt bérleti szerződésem a lakásra. Egyszer csak elém rakta az élettársa kartonját, hogy írjam alá. Nyilván az ő kartonján engedélyeznem kellett, mert a bérleti szerződés alapján ő ezt nem tehette meg, mert még csak bejelentett élettársi kapcsolat se volt közöttük. Én meg is tettem, de kizárólag tartózkodási helyre engedtem bejelentkezni. Ehhez képest kb. egy év múlva mégis azt tapasztaltam a bejelentettek lekérdezésekor - csalást gyanítottam, ezért is mentem be - hogy a csávókám állandó lakcímre volt bejelentve. Ekkor tanácsolták nekem, hogy a bejelentkezés alapjául szolgáló kartont kérjem le a KEKKH intézményétől, ami persze illetékköteles. Meg akartam róla győződni, hogy az én aláírásom szerepel-e rajta vagy csak szimplán a tartózkodási helyre engedélyezett kartonról levették az adataimat és aláhamisították az aláírásom. Ebben az esetben ugyanis ment volna lazán a feljelentés okirat-hamisítás miatt ellene.

Később, mivel okafogyottá vált a történet, nem foglalkoztam vele. Szerencsére a sors megoldotta helyettem ezt, az élettársi kapcsolatnak egy idő után befellegzett, a bíróság felfüggesztett börtönre ítélte, azóta cigányokkal haverkodva, az utcán él a kismajom. Mondjuk úgy, hogy helyére került.

wers # e-mail 2018.11.10. 11:45

Szomorú, mikor is volt? Szerintem még polgármesteri hivatal, nem?

wers # e-mail 2018.11.10. 11:43

a számítógépes adatbázisba nem kerül be, hogy mi alapján veszik fel a lakcímet?
??? mármint? Ha a szállásadó aláírja, mi köze a hivatalnak, hogy mért engedi ott lakni? Az a lényeg, hogy ott lakik, és az arra jogosult engedi.

Szomorú örökös #   2018.11.10. 11:41

wers

Nyugodtan nézz hülyének, de ettől még tőlem kérték valamelyiket. Úgy látszik, hogy ebben sem egységes a kép a hivatalokban. Ne az íróasztal mögött osztogat tanácsokat olyannak, aki a személyes tapasztalatait írja le.

wers # e-mail 2018.11.10. 11:39

Egy adásvételi szerződés vagy tulajdoni lap másolat kelleni fog.
Nem, az adásvételi sem lenne elég, tulajdonjog bejegyzést fogadnak el.

wers # e-mail 2018.11.10. 11:36

Miért fárasztasz, és adsz rossz tanácsokat, szomorúkám!

Nem, nem így van ez se. Az ügyintéző úgy kezdi az eljárást, hogy maga felmegy a takarnetre, és maga lekéri a tulajdoni lapot. Egyébként se keverd az adatszolgáltatást bele, mert az a fiktiváláshoz nem szükséges, és az fizetős is.
Utána megnézi kik vannak bejelentve. Van, amikor már bejelentett új lakóhelyet, csak a kérelmező ezt nem tudta.

Szomorú örökös #   2018.11.10. 11:29

lac77

Azért csak egy jó tanács, hogy ne vaktában egy személyivel meg egy lakcímkártyával rohanj be, mert csak akkor adják ki számodra a bejelentkezettek adatait, ha igazolod személyesen, hogy tulajdonos vagy az ingatlanban és jogod van ezt lekérdezni, illetve a nem kívánatos személyeket fiktiválni. Egy adásvételi szerződés vagy tulajdoni lap másolat kelleni fog.

wers # e-mail 2018.11.10. 11:09

Köszönöm, akkor fiktiváltatjuk az illetőt.

Úgy, ahogy írtam, nem tudhatod, hátha az egész pereputtyot bejelentette hozzád.

wers # e-mail 2018.11.10. 11:08

drbjzsef írj egy emilkét, elküldöm a táblázatokat, ez a hivatalos KEKKH - már Központi Nyilvántartó honlapjára kirakott statisztika.

lac77 # e-mail 2018.11.10. 11:06

Köszönöm, akkor fiktiváltatjuk az illetőt.

drbjozsef #   2018.11.10. 11:01

wers,

a számítógépes adatbázisba nem kerül be, hogy mi alapján veszik fel a lakcímet? Azt hittem, legalább a típust beírják (bár az gondolom elég sok %-ban a sima lakcímbejelentő)

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

wers # e-mail 2018.11.10. 10:58

modnjuk bérleti szerződéssel
A bérleti szerződést nem őrzik meg, azt visszaadják a lakcímkártya elkészültekor. Az lehet azonnal is.

wers # e-mail 2018.11.10. 10:55

Még egy kérdés, tudható az valahonnan, hogy mikor jelentkezett be, és milyen jogon?

A mikor az mindenképpen látható a nyilvántartásban. Mivel a lakcímbejelentés országos illetékességű, így az is előfordulhat, hogy az ország túlsó végében jelentette be ezt a lakcímet. Kérheted a bejelentés felülvizsgálatát is, az hosszadalmas és nem tudom, hogy ingyenes-e, ilyenkor előveszik a bejelentő lapot. Az okmányirodák úgy negyedévente küldik el az országos nyilvántartóba. Attól függően mikor jelentkezett be, és mennyi volt akkor a elrendelt őrzési idő, ott irattározzák, majd semmisítik meg.

Ha annyira nem nagy jelentőségű hogy hogyan került a címetekre, egyszerűbb lesz a fiktiválás.

drbjozsef #   2018.11.10. 10:50

lac77,

ha tudható, akkor a kormányablak megmondja. A dátumot szinte biztos, azt, hogy milyen okirattal (hamis bejelentővel vagy modnjuk bérleti szerződéssel), szerintem azt is, de ebben nem vagyok biztos.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drbjozsef #   2018.11.10. 10:49

OFF
wers,

oké, ha biztos nincsenek benne az azonos nemű párok, akkor 2.számú megfejtés : nem lehet, hogy a nyilvántartás csak a magyar állampolgárok adatait tartalmazza, és ahol valaki külföldivel kötött házasságot, ott a másik fél nincs benne ebben a táblázatban?

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

wers # e-mail 2018.11.10. 10:46

Egyébként ha érdekel 90 férfi és 73 nő a bejegyzések száma. Akárhogy is nézem, páratlan szám. Ezt se nagyon értem. Na de mindegy :)

lac77 # e-mail 2018.11.10. 10:45

wers, drbjozsef köszönöm!

Kormányablakos megoldás lesz a vége.
A rendőröknek már megmondtuk, hogy itt ne keressék, szerencsére ez nem Budapest, itt szinte mindenki ismer mindenkit, de ennek az ürgének, még a nevét se hallotta senki.
Még egy kérdés, tudható az valahonnan, hogy mikor jelentkezett be, és milyen jogon?