Tisztelt Szakértők!
Alperes vagyok egy polgári peres ügyben másodmagammal, a másik alperes a párom. Pár nap múlva lesz az első tárgyalás a felek meghallgatásával, amely a mi meghallgatásunkkal kezdődik. Az iratokban azt írták kötelező a részvétel a tárgyaláson. Két hete szültem császárral, nem vagyok még olyan formában hogy el tudjak menni, a gyereket sem tudom órákra itt hagyni, magammal pedig nem szívesen vinném (kétóránként szoptatni kell). Elkerülhető, hogy személyesen megjelenjek? Mi a teendőm ezzel kapcsolatban? Ha nem megyek el annak milyen következményei lesznek?
Köszönettel
Amanie
Alperes távolmaradása
Nem tudsz menni?
Küldj orvosi igazolást, lehetőleg előre. Másrészt írásban adj be érdemi védekezést és ellenkérelmet, nehogy bírósági meghagyás legyen a dologból. (Bár ha a másik alperes elmegy, és kényszerű pertársaságról van szó, akkor ez a veszély nem áll fenn.)
Köszönöm a választ. Lehet, hogy hülye kérdés de mégis mit igazoljon le az orvos? Hogy valóban szültem egy gyereket? Mit írjon az igazolásra. Ha a zárójelentésemet csatolom az nem lehet elég?
Előre is köszönöm a választ.
Nem, az nem lesz elég, illetve sok lesz. A bíróságot nem érdekli, mi a bajod, az érdekli, hogy az a baj olyan, ami miatt nem tudsz eleget tenni a személyes megjelenés kötelezettségének.
Mellesleg, ha elárulnád, hogy mégis milyen perről beszélünk, akkor könnyebb lenne belőni a mulasztás esetleges jogkövetkezményeit.
Értem. Fizetési meghagyásra benyújtott ellentmondásból lett polgári perről van szó.
A tárgyalás után 8 napon belül kell kimentened magad pl: háziorvosi igazolással.
Én inkább bedobnám a szülész nőgyógyász - szakvéleményét is, főleg hogy a császár már komolyabb altással és nem egy öltéssel járó sebészeti beavatkozás. Nem gyógyul szépen a sebed (ezzel amúgy se lehet ugrálni, a nejemen végig volt alkalmam látni hogy működik a lassú gyógyulás), mert asszem neki kell ellenőriznie a későbbiekben, utazásra, meg tárgyaláson való részvételre képtelen.+háziorvos
Milyen utazás? Az alperesek lakóhelye szerinti bíróságon folyik a per, és egy tárgyaláson általában nem kell a feleknek ugrálni.
Tisztelt Válaszadó!
Olyan téren szeretnék segítséget vagyis információt kérni, hogy:
Nemsokára besedékes lesz egy büntetőjogi tárgyalás ahol mint tanú vagyok megidézve. A tényállás az hogy ez ügyben én tettem a feljelentést mgpedig: zaklatás vádjával. A kérdésem az lenne hogy: miképp tudnám elkerülni a tárgyaláson való vádlottal egyidőben való megjelenést, vagy a vele egyidőben való távozást a tárgyalás helyszínéről biztonsági okok miatt.
Válaszát előre is köszönöm.
A bíróságon ismét elő kell adnod a panaszodat, értelemszerűen a szembesítés nem kerülhető el.
Nagyon nyomos okból kérheted a kitűzött tárgyalás elhalasztását, pl. azon időpontban előre programozott fontos műtét miatt kórházban leszel és/vagy munkahelyi külföldi kiküldetés stb., de mindezt a kérelemhez csatolva dokumentálni kell.
Ha félsz az alperestől kérheted a bíróságot hogy az épületből való távozásodat biztonsági őrrel segítsék., az hogy az utcán mi lesz veled az már nem a bíróságra tartozik.
A tárgyalásra menj két jól megtermett rokonnal vagy ismerőssel, mást nem tudok javasolni.
monaLuis
laikus hozzászóló
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02