Alperes távolmaradása

monalisa1 # 2010.10.08. 15:34

A bíróságon ismét elő kell adnod a panaszodat, értelemszerűen a szembesítés nem kerülhető el.

Nagyon nyomos okból kérheted a kitűzött tárgyalás elhalasztását, pl. azon időpontban előre programozott fontos műtét miatt kórházban leszel és/vagy munkahelyi külföldi kiküldetés stb., de mindezt a kérelemhez csatolva dokumentálni kell.

Ha félsz az alperestől kérheted a bíróságot hogy az épületből való távozásodat biztonsági őrrel segítsék., az hogy az utcán mi lesz veled az már nem a bíróságra tartozik.

A tárgyalásra menj két jól megtermett rokonnal vagy ismerőssel, mást nem tudok javasolni.

monaLuis
laikus hozzászóló

Imboarder # 2010.10.07. 12:20

Tisztelt Válaszadó!

Olyan téren szeretnék segítséget vagyis információt kérni, hogy:
Nemsokára besedékes lesz egy büntetőjogi tárgyalás ahol mint tanú vagyok megidézve. A tényállás az hogy ez ügyben én tettem a feljelentést mgpedig: zaklatás vádjával. A kérdésem az lenne hogy: miképp tudnám elkerülni a tárgyaláson való vádlottal egyidőben való megjelenést, vagy a vele egyidőben való távozást a tárgyalás helyszínéről biztonsági okok miatt.
Válaszát előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.22. 21:11

Milyen utazás? Az alperesek lakóhelye szerinti bíróságon folyik a per, és egy tárgyaláson általában nem kell a feleknek ugrálni.

bolondmelós # 2010.09.22. 18:42

Én inkább bedobnám a szülész nőgyógyász - szakvéleményét is, főleg hogy a császár már komolyabb altással és nem egy öltéssel járó sebészeti beavatkozás. Nem gyógyul szépen a sebed (ezzel amúgy se lehet ugrálni, a nejemen végig volt alkalmam látni hogy működik a lassú gyógyulás), mert asszem neki kell ellenőriznie a későbbiekben, utazásra, meg tárgyaláson való részvételre képtelen.+háziorvos

végrehajtó1 # 2010.09.21. 12:26

A tárgyalás után 8 napon belül kell kimentened magad pl: háziorvosi igazolással.

Amanie # 2010.09.21. 12:13

Értem. Fizetési meghagyásra benyújtott ellentmondásból lett polgári perről van szó.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.21. 11:15

Nem, az nem lesz elég, illetve sok lesz. A bíróságot nem érdekli, mi a bajod, az érdekli, hogy az a baj olyan, ami miatt nem tudsz eleget tenni a személyes megjelenés kötelezettségének.

Mellesleg, ha elárulnád, hogy mégis milyen perről beszélünk, akkor könnyebb lenne belőni a mulasztás esetleges jogkövetkezményeit.

Amanie # 2010.09.21. 10:58

Köszönöm a választ. Lehet, hogy hülye kérdés de mégis mit igazoljon le az orvos? Hogy valóban szültem egy gyereket? Mit írjon az igazolásra. Ha a zárójelentésemet csatolom az nem lehet elég?
Előre is köszönöm a választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.21. 10:37

Nem tudsz menni?
Küldj orvosi igazolást, lehetőleg előre. Másrészt írásban adj be érdemi védekezést és ellenkérelmet, nehogy bírósági meghagyás legyen a dologból. (Bár ha a másik alperes elmegy, és kényszerű pertársaságról van szó, akkor ez a veszély nem áll fenn.)

Amanie # 2010.09.21. 10:32

Tisztelt Szakértők!
Alperes vagyok egy polgári peres ügyben másodmagammal, a másik alperes a párom. Pár nap múlva lesz az első tárgyalás a felek meghallgatásával, amely a mi meghallgatásunkkal kezdődik. Az iratokban azt írták kötelező a részvétel a tárgyaláson. Két hete szültem császárral, nem vagyok még olyan formában hogy el tudjak menni, a gyereket sem tudom órákra itt hagyni, magammal pedig nem szívesen vinném (kétóránként szoptatni kell). Elkerülhető, hogy személyesen megjelenjek? Mi a teendőm ezzel kapcsolatban? Ha nem megyek el annak milyen következményei lesznek?
Köszönettel
Amanie