Kedves Nadir05!
Köszönöm válaszod!A Földhivatalhoz tegnap beadtuk a kérelmet,ameddig ez eldől addig erdeklődünk a mérési árak felől.Ha valamit megtudok,megírom.Addig is köszönöm.nagyon sokat segítettek tanácsaid.
Paki
telekméret
Bocs ez most jutott eszembe.Szerinted akkor melyik ut legyen az első?Előszőr méressem fel a területemet,aztán forduljak a földhivatalhoz,vagy fordítva,vagy mindkettőt egyszerre indítsan el?
Köszönöm szépen válaszod.Így fogom csinálni.Elbirtokolni viszont nem tudom,mert már új a tulaja és a vitatott rész nincs a nevemre bejegyeztetve.De mit jegyeztettem volna be,ha eddig úgy tudtam ez az én részem,mert minden mérésnél stimmelt a határ.Furcsa is volt,amikor az új tulaj az elbirtoklás jogszabály másolattal felszerelkezve jött.
"Nem hivatalos"uton megtudtuk a telkünk érintett határának méretét,amely a müholdas kitüzési ponttal "hivatalosan" 30 cm-rel csúszik bele a telkünkbe /ami a földhivatal szerint még belefér a csúszáshatárba/, de mi is mértünk és még + 30 cm a csúszás,vagyis a telekrajzon mért mérettől 60 cm-rel kisebb a méret,tehát annyival beljebb van a kitűzött karó,a méret szerinti ponttól.Na ilyenkor mi a helyzet?Azt a javaslatot kaptunk,hogy feltétlenül méressük fel a mi területünket még az előtt,mielőtt az új szomszéd elkezdene építkezni.Ilyenkor mihhez viszonyítva mérnek?A kitűzött karókhoz ,mert ezek szerint azok nem jó helyen vannak?
Tudjuk. Mi meg okkal nem válaszolunk. Már.
Aki egy harmadik földmérőt fog kirendelni... :)
....csak fizetni kell érte. ;)
Egyébként meg nem sokra mennél vele, mert a sarokpont koordinátákat adják ki. A földmérő ezekből számítja a méreteket. Magyarán, ha biztosra akarsz menni, te is fogadsz egy földmérőt. Ha a két mérés eltér, és nem tudtok a szomszéddal egyességre jutni, akkor a vitatott telekhatár megállapítását a bíróságtól kérheted.
„megérdeklődtem a saját telkem méreteit,de azt a választ adták azokat nem adhatják ki.”
Hülyeség. Nemhogy neked, bárki másnak kiadják. Nyilvános adat.
Tisztelt Kovács Úr!
A szomszédom eladta a mellettünk lévő földterületet,amelyre az új tulajdonos épitkezni szeretne.Eza terület az Önkormányzat telekalakítási programja során lett kialakítva.Az Önk.kimérette ezeket a telkeket,amely során a telekhatár oda esett,ahol már eddig is volt.Azemlített telket az eladó előtti tulajdonos is felmérette már,a telekhatár akkor is a meglévő állarot lett.Én azt az ingatlant,amelyhez az említett terület melletti kert tartozik 20 éve vásároltam.Ez alatt az idő alatt az említett jobb oldali telek 3-szor lett mérve,a határ minden esetben a meglévő határra esett.Most az új tulaj kitűzette az említett telek határait-felmérve nem lett-,és a telekhatár 1 m-re csúszott bele a mi területünbe.A kitűzés során mivden szomszédos terület méretei fel voltak tüntetve a telekrajzon,kivéve a mi területünkét,arról semmit nem tudtak.A Földhivatalnál megérdeklődtem a saját telkem méreteit,de azt a választ adták azokat nem adhatják ki.Viszont az új tulajnak kiadták az én telkem méreteit.
Kérdésem ezzel kapcsolatban az,hogy valóban nem tudhatom meg a saját területem méreteit?Mit tehetek abban az esetben,ha szerintem a kitűzés nem jó határokat mutat,mert e szerint a területem több tíz nm-rel kevesebb lesz?
Köszönettel:Gábros
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02