telekméret

paki1968 # 2011.02.05. 20:47

Kedves Nadir05!
Köszönöm válaszod!A Földhivatalhoz tegnap beadtuk a kérelmet,ameddig ez eldől addig erdeklődünk a mérési árak felől.Ha valamit megtudok,megírom.Addig is köszönöm.nagyon sokat segítettek tanácsaid.
Paki

paki1968 # 2011.02.02. 13:11

Bocs ez most jutott eszembe.Szerinted akkor melyik ut legyen az első?Előszőr méressem fel a területemet,aztán forduljak a földhivatalhoz,vagy fordítva,vagy mindkettőt egyszerre indítsan el?

paki1968 # 2011.02.02. 13:07

Köszönöm szépen válaszod.Így fogom csinálni.Elbirtokolni viszont nem tudom,mert már új a tulaja és a vitatott rész nincs a nevemre bejegyeztetve.De mit jegyeztettem volna be,ha eddig úgy tudtam ez az én részem,mert minden mérésnél stimmelt a határ.Furcsa is volt,amikor az új tulaj az elbirtoklás jogszabály másolattal felszerelkezve jött.

paki1968 # 2011.02.01. 11:45

"Nem hivatalos"uton megtudtuk a telkünk érintett határának méretét,amely a müholdas kitüzési ponttal "hivatalosan" 30 cm-rel csúszik bele a telkünkbe /ami a földhivatal szerint még belefér a csúszáshatárba/, de mi is mértünk és még + 30 cm a csúszás,vagyis a telekrajzon mért mérettől 60 cm-rel kisebb a méret,tehát annyival beljebb van a kitűzött karó,a méret szerinti ponttól.Na ilyenkor mi a helyzet?Azt a javaslatot kaptunk,hogy feltétlenül méressük fel a mi területünket még az előtt,mielőtt az új szomszéd elkezdene építkezni.Ilyenkor mihhez viszonyítva mérnek?A kitűzött karókhoz ,mert ezek szerint azok nem jó helyen vannak?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.31. 21:34

Tudjuk. Mi meg okkal nem válaszolunk. Már.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.31. 17:50

Aki egy harmadik földmérőt fog kirendelni... :)

nanemaaa # 2011.01.31. 13:00

....csak fizetni kell érte. ;)

Egyébként meg nem sokra mennél vele, mert a sarokpont koordinátákat adják ki. A földmérő ezekből számítja a méreteket. Magyarán, ha biztosra akarsz menni, te is fogadsz egy földmérőt. Ha a két mérés eltér, és nem tudtok a szomszéddal egyességre jutni, akkor a vitatott telekhatár megállapítását a bíróságtól kérheted.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.30. 08:43

megérdeklődtem a saját telkem méreteit,de azt a választ adták azokat nem adhatják ki.
Hülyeség. Nemhogy neked, bárki másnak kiadják. Nyilvános adat.

paki1968 # 2011.01.29. 19:08

Tisztelt Kovács Úr!

A szomszédom eladta a mellettünk lévő földterületet,amelyre az új tulajdonos épitkezni szeretne.Eza terület az Önkormányzat telekalakítási programja során lett kialakítva.Az Önk.kimérette ezeket a telkeket,amely során a telekhatár oda esett,ahol már eddig is volt.Azemlített telket az eladó előtti tulajdonos is felmérette már,a telekhatár akkor is a meglévő állarot lett.Én azt az ingatlant,amelyhez az említett terület melletti kert tartozik 20 éve vásároltam.Ez alatt az idő alatt az említett jobb oldali telek 3-szor lett mérve,a határ minden esetben a meglévő határra esett.Most az új tulaj kitűzette az említett telek határait-felmérve nem lett-,és a telekhatár 1 m-re csúszott bele a mi területünbe.A kitűzés során mivden szomszédos terület méretei fel voltak tüntetve a telekrajzon,kivéve a mi területünkét,arról semmit nem tudtak.A Földhivatalnál megérdeklődtem a saját telkem méreteit,de azt a választ adták azokat nem adhatják ki.Viszont az új tulajnak kiadták az én telkem méreteit.
Kérdésem ezzel kapcsolatban az,hogy valóban nem tudhatom meg a saját területem méreteit?Mit tehetek abban az esetben,ha szerintem a kitűzés nem jó határokat mutat,mert e szerint a területem több tíz nm-rel kevesebb lesz?
Köszönettel:Gábros