Jogi képviselő

Egyjogász # 2013.05.10. 16:21

Szerintem azért jár ide néha, mert a blogjára nem kíváncsi senki - kommentek legalábbis nincsenek - és itt reklámozza kicsit, meg itt sokszoros a hozzászólók száma is (az a 4-5 kitartó)....:)

monalisa1 # 2013.05.10. 11:49

... és akkor már folytatólagos elkövetésről lesz szó.

lajcsó # 2013.05.10. 10:17

"Végül kibírható, nézegetheti a papírt kedvesü." Itt azért egy kicsit többről van szó, mert nem csupán nézegetni fogja hanem fel fogja használni a polgári perben. Ezen marasztaló ítélet alapján a polgári perben a személyiség jog megsértését bizonyított tényként kell értékelni. Ezt követően már csupán az lesz a kérdés a perben, hogy mennyi kártérítést kell fizetned a "kedvesü.-nek."
A blogolással elkövetett jogsértő cselekményekről csak annyit, hogy a büntetőügyben eljáró bíróság eleve el sem tilthat attól. Legfeljebb majd a polgári perben tilthatnak majd el a további jogsértő cseleményektől. (Feltéve, ha van erre irányuló kereseti kérelem, meg lesz egyáltalán tárgyalás.) A tolvajt sem tiltja el a bíróság az újabb lopástól. Ha ezt nem vagy képes vagy hajlandó megérteni, akkor ne csodálkozzál ha néhány nap, vagy hét múlva a "kedvesü." ismét feljelent rágalmazás miatt.

monalisa1 # 2013.05.10. 10:00

Lleinath, időközben bizonyára kedvesü.. is fellebbezett az itélet ellen, tehát annyira azért még ne tapsolj a blogod megmaradása okán, lehet még "sírás"...

wers # 2013.05.10. 09:17

Én a végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre tippelek.

azzal még a munkahelye is veszélybe kerülhet

lajcsó # 2013.05.10. 09:06

Ha nem árulja el az ítéletet akkor ki lehet nagyjából következtetni.
Részemről egészen biztos, hogy a rágalmazás minősített esetének elkövetése miatt találták bűnösnek. Ezen belül a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás jöhet szóba, sanszos lehet még az aljas indok (bosszú) is, a jelentős érdeksérelem elég nehezen bizonyítható, ezt nem tartom valószínűnek de nem is zárnám ki.
A joghátrányt tekintve: intézkedést (próbára bocsátás) többnyire alapesetben szoktak alkalmazni. Llenarth estében büntetés kiszabására kerülhetett sor. Én a végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre tippelek.

Zizzz # 2013.05.10. 07:43

Jó-jó, de mit kaptál pontosan Llenarth?

wers # 2013.05.10. 06:05

hát, ez már orvosért kiállt

lajcsó # 2013.05.10. 05:59

Részletek Llenarth blogjából.(Marhaságok gyűjteménye)

"Kedves Olvasóim!
Maradhat a blogom, és helyesbítésre SEM kötelezett a BÍRÓSÁG!
Ez a lényeg!Ezzel az igazságom el van fogadva!"
"Természetesen kaptam elmarasztalást.."
"Az elmarasztalás ellen majd fellebbezem, nem a T.Bíróság döntése ellenében, hanem: az IGAZSÁG, az ESZME, az ELVEK érvényre jutása érdekében!
Ámultam azon, hogy a T.Bíróság keze is kötött, és nem érdeklődhet dolgok iránt, hiába is szeretne! Pl. banktitkok, végrehajtási titkok,magánélet, egyebek, stb. iránt sem érdeklődhet a T.Bíróság!Nem rá tartozik, hanem pl. a rendőrségre.(Remélem figyel)"

"De a lényeg a lényeg: a blogom maradhat, és helyreigazítást sem kell tennem.Vagyis:IGAZAM van az írottakban!"
"Kérem Olvasóimat, "tanulják meg a virágnyelvemet" ezután, és tudjanak a sorok közt is olvasni!"

Egyjogász # 2013.05.09. 15:21

A blogjában kicsit bővebben ír a dologról, de a lényeg ott sem derül ki, ill. ellentmondásos a dolog.

Először azt írja, hogy "az igazságom el van fogadva", majd azt, hogy "természetesen kaptam elmarasztalást".

Na most, ha az igazsága el van fogadva (és a macska fel van mászva a fára), akkor hogy kaphatott elmarasztálást?

Később meg azon kesereg, hogy a bíróságot kötik a jogszabályok....hát ja...

wers # 2013.05.09. 12:12

komolyan úgy érzem, mint ha 87 perce nézném a krimit, és épp mielőtt kiderülne, ki a gyilkos, becsengetnek

Berényi Miki # 2013.05.09. 11:56

Szerintem csak azért húzta az agyunkat 59 oldalon keresztül, hogy most, a legizgalmasabb résznél örökre eltűnjön. Ez a "bocs elszúrtam. de mennem kell." annyira nem az ő stílusa.

wers # 2013.05.09. 11:26

most szerencsére llenarth is elment, különben a három napról is lecsúszott volna.

Zizzz # 2013.05.09. 11:14

Valóban nagyon lapít Llenarth... Nem ment el senki a tárgyalására megnézni?

wers # 2013.05.09. 10:10

Persze, ha kényes kéréds kerül napirendre, eltűnik. És péntek öta el sem dicsekedett, hogy mi történt, csak Lajcsó jött rá a véletlen kikottyintásból.

lajcsó # 2013.05.09. 08:49

Büntetőeljárásban is van illeték.
Illetéktörvény: 52. § (1) "A kizárólag magánvád alapján folyó eljárásban a feljelentés illetéke 10 000 forint, a fellebbezés illetéke 10 000 forint, a perújítási kérelem és a felülvizsgálati indítvány illetéke 15 000 forint."

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.09. 08:20

Büntetőügyben nincs eljárási illeték.

lajcsó # 2013.05.09. 07:26

Még időben fellebbeztél, de azt megtehetted volna a rögtön az ítélethirdetés után is. Arra azért nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mi volt az ítélet? Miben talált bűnösnek (pl. nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás stb.) a bíróság és milyen büntetést szabott ki vagy milyen intézkedést alkalmazott veled szemben (pl. próbára bocsátás)?

wers # 2013.05.09. 07:26

azért ennél bővebb tájékoztatást vártam volna

wers # 2013.05.08. 10:31

mintha sejtettük volna korábban is

lajcsó # 2013.05.08. 09:58

"Muszáj volt sietnem, mert valami 3napot említett a T.Bíróság, én úgy értelmeztem, hogy 3napon belül kell fellebbeznem."
Ha jól következtetek, akkor a Llenarthot büntetőügyben elmeszelte a bíróság. (Ott van három nap fellebbezési határidő.)

lajcsó # 2013.05.08. 08:04

"Üdítő lehet a mosolygásra késztető írásaimat olvasni." El tudom képzelni mennyire. Szerencsételen bírónak van 200 másik ügye és a te süketelésedre kénytelen fordítani a drága idejét.

wers # 2013.05.08. 07:12

Üdítő lehet a mosolygásra késztető írásaimat olvasni
a kacaj és a "nem tudom sírjak vagy nevesek" között van különbség

wers # 2013.05.08. 04:58

eddig azt hittem, nem tudsz már meglepetést okozni llenarth, egyébként gratulálok szakmai sikeredhez

lajcsó # 2013.05.07. 20:49

"Most fellebbeztem, már másnap, azért, mert, csak.Még meg sem érkezett a Tisztelt Bíróság elgondolása, de már fellebbeztem."
Ennek a beszólásnak ott lenne a helye a "Best of Llenarth-ban"!