Jogi képviselő

wers # 2013.02.07. 07:37

llenarth!
Hol van a holtomiglan holtodiglan esküvése, ami gyönyörű?
Esküdni, ígérni sokmindent lehet. Nekem nem az a gyönyörű. Mármint az az egy perc. Többet érnek az elmúlt évek, és remélem ez így marad.

Hogy éltek ti szegény mai fiatalok?
Ugye ezt nem nekem szántad.

Egyjogász # 2013.02.06. 19:43

"Kedves Egyjogász!
Hahaha.Jó a memóriád!"

Mivel már évek óta van szerencsénk olvasni ebben a topicban, hogy hogyan kutakodsz a volt ügyvéded magánéletében, nem kell ehhez olyan jó memória....

Egyébként ahhoz sem lenne semmi közöd, ha az úr háremet tartana és egyszerre 12 nővel élne együtt.

kaméleon # 2013.02.06. 19:01

Ha nő, akkor K-betű.Ha pasi?Talán hímringyónak hívhatjuk!
Mi nem hívjuk, Te meg nem hívhatod semminek. Ugyanis semmi közöd hozzá. Még csak nem is vitatkozhatsz a kérdésről, ugyanis ahhoz olyan tulajdonságok kellenének, amelyek hiányáról – sajnálatosan – már mindenkit sikerült meggyőznöd.

Egyjogász # 2013.02.06. 16:20

"kövezettek meg, de én még nem házasodtam össze jelenlegi párommal, sőt, ha jól emlékszem a kapcsolat elején még nem mondták ki a válást."

Az a te baromi nagy szerencséd, hogy nem te vagy az ügyvédmániás topictárs volt ügyvédje, mert szerintem már ki lenne szórólapozva a dolog a fél városban..:)))))))

kaméleon # 2013.02.06. 13:41

Nem éppen keresztényi.
Ahogyan haladunk, nagyon úgy néz ki, hogy a mai nagyon keresztényeknek már Jézus sem lenne az.
Csak remélni tudom, már nem jutunk vissza olyan középkori szokásokhoz, hogy hivatásos leskelődők kukucskáljanak be sötétedés után az ablakainkon, azt vizslatva, nem vetemedünk-e arra, hogy engedélyezett pózokon kívülit is kipróbáljunk.

wers # 2013.02.06. 12:32

nem, de hát még próbaidős a párom ;)

Sherlock # 2013.02.06. 12:21

kövezettek meg, de én még nem házasodtam össze jelenlegi párommal, sőt, ha jól emlékszem a kapcsolat elején még nem mondták ki a válást.

Nem éppen keresztényi.

wers # 2013.02.06. 11:44

kövezettek meg, de én még nem házasodtam össze jelenlegi párommal, sőt, ha jól emlékszem a kapcsolat elején még nem mondták ki a válást.
Bár amikor megvettük több, mint tíz éve közös házunkat, megkérdeztem az ügyvédet, hogy akkor mi most már házas-társaknak tekihetők vagyunk-e, megnyugtatott nevetve, hogy persze.

kaméleon # 2013.02.06. 11:29

Nem, őt nem azok érdeklik, akik borivás közben nem csak prédikálják a vizet, de lehetőségeiknél fogva, mindenki másnak kötelezővé is tennék, hogy kizárólag azt igya. Arra még csak-csak lehetne mentséget találni.
Úgy tűnik, hogy ő a saját elvei szerint óhajtaná skarlátbetűvel jelölgetni azokat, akikkel személyes vitába keveredik. Természetesen a köz érdekében, hiszen ha mi mind tudnánk, hogy pl. kik azok, akik élettársi kapcsolatban élnek, biztosan undorodva fordítanánk el a fejünket.
(Egyébként, lassan nem is lehet már ezen csodálkozni. Amíg akár kiemelt egyetemeken is ilyen elveket megtámogató tanulmányokat írnak, tanítanak, pl. a családvédelmi törvény értelmezése címén, addig mit várhatunk.)

wers # 2013.02.06. 10:55

llenarth, ugye nem egy volt miniszterelnökről (jópár miniszter, államtitkár stb) beszélsz?

lajcsó # 2013.02.06. 09:23

A kérdésedben a válasz.

lajcsó # 2013.01.27. 21:45

"Én ahhoz vagyok szokva, hogy:5+3=8" Nálunk is annyi, csak mi gyökvonás előtt négyzetre emelünk.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.27. 16:55

Szende jelen!

Egyjogász # 2013.01.27. 16:35

Ezek szerint te vagy (jog) Tudor. Én a Vidor vagyok, keressük még Morgót és Hapcit...:)))

véső (törölt felhasználó) # 2013.01.27. 13:17

ezt már egyszer kérdezted akkor KBS.
megválaszolta, polgári pert büntetőüggyel nem vonnak össze...

iup1 # 2013.01.16. 07:14

Tiszteletem!
Volt egy ügyem a NAV Bűnügyi Igazgatóságával. A kihallgatás után elmentem egy ügyvédi irodába azzal, hogy megbízom az ügyvédet. Az ügyvéd kiszámolt egy előleget, amelynek a 2/3 része volt nálam (kicsit több mint mint 1 havi alapbér). A szerződésben ezt tüntette fel
a.)X Ft a személyes képviselet alkalmanként a fővárosban.
b.)személyes konzultáció, jogi tanácsadás, beadványok szerkesztése X Ft/óra.
Kórházban voltam 2 napja, amikor felhívott a megbízott ügyvéd azzal a hírrel, hogy a NAV megszüntette az eljárást, de ö volt irategyeztetésen.
Az lenne a kérdésem, hogy a szerződésben szereplő b.) pont megvalósult-e? Én azért mentem az irodába, hogy megbízzam az üggyel, ezért volt nálam annyi pénz. Kérhetek-e valahonnan igazolást arról, hogy valóban történt-e irategyeztetés, amelyen az ügyvéd megjelent?
Ezek azért merültek fel bennem, mert amikor bementem az irodájába azt jelezte elszámoláskor, hogy szerinte rendben vagyunk. Korábban, ebben az ügyben megbíztam másik ügyvédet, aki azt mondta, hogy bemegy a NAV-hoz, és megtud mindent. Amikor visszamentem hozzá csak olyan dolgokat mondott, amiket tőlem hallott. Természetesen a munkadíjat előre elkérte. A kihallgatásomon rákérdeztem, hogy bent volt-e az ügyvéd. Azt válaszolták, hogy csak telefonon érdeklődött.
Köszönöm
Ferenc

Egyjogász # 2013.01.02. 11:03

Ha gondnokság alatt áll, akkor a gondnok írhatja alá. (Persze kérdés, hogy a hasznonélvezetről ingyenesen vagy ellenérték fejében mond-e le a gondnokolt részéről - azaz a haszonélvezőt megilleti-e valami a vételárból - , mert a gondnoknak alapvetően a gondnokolt érdekeit kell szem előtt tartania, sőt - ha jól emlékszem, de ebben nem vagyok biztos - a vagyoni értékű jogról történő ingyenes lemondáshoz a hatóság engedélye is kell.)

Ha nem áll gondnokság alatt, akkor alapvetően ő írhatja alá, vagy akit erre (lévén szó ingatlan adás-vételről) írásban szabályszerűen meghatalmaz.

De mivel az ingatlan adás-vételit úgyis ügyvédnek kell ellenjegyeznie, a legjobb, ha ezt a kérdést előzetesen tisztázzátok az ellenjegyző ügyvéddel.

Zippy # 2013.01.02. 10:51

Esetleg mást is megírjak?
Köszönöm bármilyen segítséget kaphatok

Zippy # 2013.01.01. 20:20

pontosítanám

Haszonélvezeti joga van az idős bácsinak, el szeretnénk adni a lakást. Ki írhatja a alá a szerződést? Abban az esetben, ha törvényes képviselője, vagy megbízott képviselője van.
Idősek otthonában van, az elhelyezést indító személy valamelyik jogcímen intézte az elhelyezést.
Az iratokból nekünk nem derül ki melyikről is lenne szó.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.01. 20:03

Kérdezz inkább konkrétan!

Zippy # 2013.01.01. 19:26

Azt szeretném megtudni, hogy idős embernek milyen törvényes képviselete lehet

Milyen ügyekben járhat el a törvényes képviselő - megbízott képviselő (mi a különbség a kettő között?) és meddig terjed a jogköre?

Szerződést jogi képviselő milyen esetben írhat alá?

Mindenkinek BUÉK!

kiralyniki # 2012.12.28. 20:41

Sziasztok! Kérlek segítsetek! Szükségem lenne egy "véresszájú" ügyvédre Budapesten.(elnézést a megfogalmazásért!)Tudjátok,mint a filmeken,amikor úgy emlegetik az ügyvédet, hogy "a gyatyát is leperelte róla". Szóval egy igazi nagy dumás, rutinos, dörzsölt, tapasztalattal rendelkező ügyvédet keresek, aki ért az albérleti ügyekhez, a rendőrségi ügyekhez, kártérítési perekben jártas és az adóügyekben is képben van. Aki ismer, hallott, olvasott vagy látott ilyet, nagyon szépen kérem adja meg a nevét, számát, vagy bármilyen elérhetőségét! Köszönöm! Niki. e-mail: kiraly.nikoletta78@gmail.com

Sherlock # 2012.12.23. 14:19

Köszönjük szépen, Neked is hasonló jókat kívánunk!

Úgy lenne elegáns, ha a blogodban a kedves ügyvédednek is ezt kívánnád.

wers # 2012.12.19. 06:53

Tehát az AIDS-ses, is titkolja nyugodtan, hogy ő beteg.
Lehet orvos, tanár, akármilyen más foglakozású, bolti eladó, az élelmiszerosztályon...Tehát nyugodtan fertőzheti az egész országot/világot.

Ezen foglalkozások rendeltetésszerű gyakorlásával az AIDS nem fertőző. Na persze nem vagyok orvos, de mintha úgy olvastam volna, kissé más úton fertőz.

Sherlock # 2012.12.18. 10:50

Ezek közül egyik sem lehet.