Kedves escape,
megmondták itt többen is, hogy az ilyen szarokat iktasd a kukába...
mi a répának rohangálsz a postára, pláne állsz ezekkel szóba??? agyadnál vagy????
Kacsa11
Kedves escape,
megmondták itt többen is, hogy az ilyen szarokat iktasd a kukába...
mi a répának rohangálsz a postára, pláne állsz ezekkel szóba??? agyadnál vagy????
Kacsa11
Köszönöm mindenkinek, aki írt!
Nos pár nap múlva csak visszavittem a csomagot a postára, minden gond nélkül visszaküldték. Nem hagyott a lelkiismeret. De kaptam egy emailt a mai nap, hogy megértették, és törlik az adatokat a rendszerükből. egyben tájékoztatnak, hogy közel 2 ezer forinttal zárták le a számlát! Azonban, ha megérkezik a csomag nekik ez automatikusan törlődni fog. Lehetséges, hogy nem érkezett vissza hozzájuk ennyi idő alatt? Nagyon mérges vagyok, s egyben szomorú, hogy ezt csak úgy megtehetik az emberekkel! Mit csináljak, kell valamit csinálnom? Nekem nincs ilyen hülyeségekre pénzem, így is örülök, ha kijövünk belőle.
Akkor van szívás, ha a sok reklámújsággal, szórólappal együtt kivágsz a kukába pl. egy hatósági vagy bírósági tértivevényt is.
Pár éve volt egy ilyen ügyünk, hogy az egyik kollágával szemben azért lett jogerős egy fmh., mert nem kereste jelzéssel ment vissza. Elmondása szerint pedig adott időszakban otthon voltak, mindíg nézték a postaládát, csak a reklámszarokat átnézés nélkül vágták ki a kukába, biztos becsúszott a tértivevény valamelyik reklámújságba. És ilyenkor mit lehet tenni?
Azt sem lehet ilyenkor bizonyítani, hogy kinek a reklámjai voltak bedobálva, hogy kik dobálták be, de ha lehetne is, gondolom azzal érvelnének, hogy nem jogellenes amit tesznek, nézted volna át alaposan, mi volt a levélládádban....
A kolléga tehetetlen dühében végül pofánvágott egy szórólapozót, azt is ő szívta meg, mert feljelentették....
Nem "az emilekre is", hanem csak az emilekre vonatkozik. Javaslom megfontolni a vegyes tüzelésű kazán alkalmazását.
Van valami jogszabály a kéretlen reklámról ez még az e-mailekra is érvényes. Nekem is tele van velük a hócipőm, mert félig dugják be és esős időben a fontos leveleim szétáznak.
Mi rendszeresítettünk. A jóember továbbra is a postaládába dobálja be az ótvar reklámanyagait....(a múltkor összejött egy heti reklámújság, kíváncsiságból lemértem, egy kiló nyolcvan deka papír volt a hati adag, úgy látszik erre van pénz....)
2 postaládát kell rendszeresíteni.
A "reklám, szóróanyag" feliratú hátul egy csövön keresztül a kukába vezessen.
Tehát akkor később nem lesz lehetőségük behajtani semmit rajtam, ugye? Akkor kidobom és annyi. Nincs időm, se kedvem ilyen hülyeség miatt rohangálni már. Köszönöm, hogy írt.
Ezektől a "kereskedő" cégektől gyakorlatilag lehetetlen megszabadulni. Többe kerül a fáradozás és a felesleges idegelés, mint egy egyszerű mozdulattal továbbítani a küldeményt - a többi szarral (illetve szóróanyaggal) együtt - a kukába. ;)
Az említett kiadótól kapok különböző kiadványokat, annak ellenére, hogy nem rendeltem meg semmit. Nem mellesleg a 9 éves gyerekem nevére jön. Írtam emailt nekik, hogy nem kérek semmit tőlük, töröljék a fiam adatait. Egy számot kellett beírni, hogy lemondjam az egészet, ez is megtörtént, továbbra is küldözketnek csomagokat. Visszaküldtem többször is már. Most megint kaptam egyet, csak benne volt a postaládában. Nem írtam alá semmit ezúttal sem, hogy átvettem a csomagjukat. Ha nem küldöm vissza, egyszerűen csak kihajítom a kukába, lesz valamilyen károm? Hogyan tudék megszabadulni tőlük? Telefonon nem elérhetőek, már többször próbálkoztam. Köszönöm szépen előre a tanácsukat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02