Tisztelt Fórumozók, Ügyvédek, Ügyvédnők!
Szeretnék tanácsot kérni az alábbiakkal kapcsolatba.
Kölcsön adtam valakinek x összeget 10 hónapos futamidőre ügyvédi ellenjegyzéssel ha jól "mondom". Két hónapja semmit sem fizetett és az eddigieket is akadozva , két részletben és szinte mindig késve. Most már ott tartunk, hogy abszolút nem akar fizetni. Ha felhívom felveszi ugyan a telefont, de mindig csak hiteget, mindig új időpontot kér, de nem teljesíti. Van egy kezes is, de ő sem hajlandó fizetni. Már azt is felajánlottam, hogy fizessen kevesebbet, csak , hogy valamilyen összeg folyjon be és azzal is csökken a hitel összege, de semmi. Egyszerűen nem akar fizetni. 75.000 Ft a havi törlesztő részlet és 20-30.000 Ft-ot sem hajlandó fizetni. Már az ügyvéd is küldött ki nekik felszólító levelet,de semmi. Az lenne a kérdésem, hogy a rendőrségen milyen vád alapján tehetnék feljelentést? Én úgy gondolom, hogy kicsalta belőlem a kért összeget mindenféle ígéretekkel de már akkor tudta, hogy nem fogja tudni fizetni, mivel másfelé is tartozik (mint kiderült) Esetleg csalás vádjával? Tényleg fogalmam sincs, de már nagyon el vagyok/vagyunk keseredve a párommal. Most kettő éves a kisfiúnk és nagy szükségünk lenne arra az összegre. Mivel az adós nem fizet ,és mivel teljesen érdektelenül áll a dolgokhoz, egy esetleges rendőrségi feljelentés "észhez térítené". Tudom, hogy lehet kérni fizetési meghagyást, de arra csak legyintett, nem érdekli. Én arra gondoltam, hogy a meghagyás iránt is indítanék kérelmet és a feljelentést is megtenném a rendőrségen.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Tisztelettel:
M