háziorvos felettese?

végrehajtó1 # 2011.11.06. 08:42

írtam nekik e-mailt,

Tértisen és levélben intézd az ilyen problémádat mindig.

Egy olyan bizonyos felülvizsgáló főorvos pedig jó lenne, de még nem hallottam róla.
Hol lehet megtudni, hogy ki ő?

oepnél , járj utána

hkati2 # 2011.11.06. 07:24

Itt tudsz utána olvasni!
http://www.webbeteg.hu/…i-kepviselok

TamasHungarian # 2011.11.06. 06:35

Egy olyan bizonyos felülvizsgáló főorvos pedig jó lenne, de még nem hallottam róla.
Hol lehet megtudni, hogy ki ő?

TamasHungarian # 2011.11.06. 06:34

a helyi önkormányzati képviselő tesületre gondolsz?

az OEP-nél pedig kinek? találtam ott egy bizonyos jogi osztályt, na de ők lennének az illetékesek? írtam nekik e-mailt, hogy ezt megkérdezzem, de nincs válasz.

végrehajtó1 # 2011.11.05. 20:14

A viseldesését, beszédét vedd fel diktafonra.És ezt küld el a képviselő testületnek, a panaszoddal, valamint az OEP-nek (Most már más a neve )és a kamarának.

A szakmai kérdésben pedig ha a beteg nem ért egyet akkor felülvizsgáló főorvoshoz kell fordulni.Őneki joga van a háziorvos döntését szakmailag felülbírálni.

TamasHungarian # 2011.11.05. 19:23

A másik kérdés, hogy sokak szerint a borítékot várja, és akkor tud normális is lenni.
Lehet, de azért nehogy a háziorvosnak is fizessek már.

TamasHungarian # 2011.11.05. 19:22

T. Végrehajtó!

Kicsit hosszú ez így, de próbálom röviden:
Orvosváltás volt és ez az új nem hajlandó az egyébként szakorvosi javalatos gyógyszert felírni, csak mert ő úgy gondolja, hogy felülbírálja a szakorvost és szerinte nem kell az.
Hangsúlyozom, érvényes szakorvosi javaslatom van, tehát eddig se volt ez gond éveken át, csak most kaptunk egy kukacoskodó barmot, akitől mindenki menekül.
A másik dolog: kitalálta, hogy be akarja vonatni a jogosítványomat, csak mert csak. Nincs olyan diagnózis amely nem férne össze a jogsival, de ő ezt így gondolja. Megkérdeztem másik háziorvost, és ő persze nem ezt mondta, és nem értette miért kéne bevonatni a jogsit, nincs nálam semmi kizáró ok. Csak pár gyógyszer miatt mondja, hogy be kell. A másik szerint ezek nem olyan gyógyszerek, és csak hülyén néz.
Tehát jogi kérdés is meg egyszerűen nem teszi a feladatát (az első problémára gondolok). Mégis mit képzel ez, hogy felülbírálja a szakorvosi véleményt?
Lényegileg ennyi, de ha össze kellene foglalnom, akkor van még pár hasonló kifogásom ellene. Fogadni se hajlandó, mióta ő van, csakis kisablakon keresztül lehet vele bármilyen problémát megbeszélni, mert mégis mit gondol a beteg, ő nem azért van, hogy be lehessen hozzá menni. Gondolja ő. Legutóbb azt mondta egy injekcióra, hogy neki nincs kapacitása arra, hogy azt beadja és oldjam meg ahogy akarom, majd beadja valaki, őt nem érdekli.

Egyébként nagy baj lenne jogilag ha megpofoznám? Tanúk nélkül?

végrehajtó1 # 2011.11.05. 19:00

Ennek eldöntéséhez tudni kell hogy mit tett vagy mit nem tett.

ius latratus # 2011.11.05. 17:26

Betegjogi képviselőnél.
A háziorvosnál látható helyen kell legyen az elérhetősége.

TamasHungarian # 2011.11.05. 16:01

üdvözeletem!

Érdeklődnék, hogy egy vidéki város háziorvosának ki a felettese?
Eddig csak az Orvosi Kamara területi Etikai Bizottságát ajánlották, de ez nem ugyanaz, véleményem szerint.
Jogilag kinél tehetek panaszt és kérhetek kivizsgálást egy ügyben a háziorvos ellen?

Előre is köszönöm!
K. Tamás