Weboldal ötlet levédése

Klisé1 # 2012.04.11. 13:20

Az kár. Ha én előállok egy új ötlettel, valaki meglátja, lemásolja és mondjuk több esze, vagy lehetősége van a reklámozáshoz, és ettől jobban megismerik az emberek, akkor semmit nem jelent, hogy nem is ő találta ki, csak úgy lemásolta valahonnan? Ez borzasztó. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.11. 13:05

A logo, a szlogen védjegyként lajstromozható; a tartalom zömét a szerzői jog mindenféle bejegyzés nélkül védi. Maga az ötlet azonban nem védhető, azt elérni, hogy más hasonló oldalt ne csinálhasson, nem lehet. Ez táplálja a versenyt: hogy más is megpróbálhatja ugyanazt, hátha neki még jobban megy.

Klisé1 # 2012.04.11. 12:57

Mondjuk ha már ezen az oldalon vagyok, akkor vegyük ezt példának.
Teszem azt, elkészült valamikor ez a jogi fórum oldal és a készítője szeretné levédeni a logot, a szlogent és azon belül a tartalmat, meg mindent ami a fórumot mozgatja. Azt szeretné mondjuk, hogy más ne készíthessen ehhez teljesen hasonló és azonos motorra épülő oldalt.
Mit tehet, hogy az ezzel visszaélni akaró jogi akadályokba ütközzön?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.11. 12:50

Ennél konkrétabban kellene.

Klisé1 # 2012.04.11. 12:40

Ha van egy ötletem, amit internetes weboldalon szeretnék árulni úgymond, lehetséges ezt az ötletet levédeni vagy bármi ilyesmi?
Hogy lehetne megakadályozni, hogy ha valaki fellép az oldalra, ne mondhassa azt, hogy "jéé, de jó, ilyet én is csinálok" és az egész ötletemet ellopva csinál egy másik ugyanilyen oldalt. Majd mondjuk mivel több pénze van, könnyebben reklámozza és elhíresül a lopott oldala, én meg maradok a lecsóban.
Vannak ennek kivédésére lehetőségek?
Köszönöm