Köszönöm a válaszokat.
Emésztőgödör ürítés
Egyetértek:) Adjatok nekik a fejükre, aki ennyire "szarik" a környezetvédelemre, mások egészségére. Remélem, kút nincs a közelben, amit nem locsolásra használtok.
Szerintem az eset nem csupág jogi, hanem orvosi kérdés is, mert aki ilyet tesz az nem lehet normális. Javaslom, hogy minden szóba jöhető hatóságnál (ÁNTSZ, önkormányzat, környezetvédelem stb.) jelentsétek fel a hülyéket!
Amúgy én is erre gondoltam, hogy ebbe ütközhet, csak gondoltam hátha van még valami mert ebben a témában nem vagyok otthon.
Fotókkal nem lesz gond...
Köszönöm a segítséget Gabicsek.
Azért egy-két fotó nem ártana, amikor éppen engedik kifelé a trutyit, ez mindenképp bizonyíték!
Véleményem!
Szerintem ez:
Btk.
Környezetkárosítás
280. § (1) Aki a földet, a levegőt, a vizet, az élővilágot, valamint azok összetevőit jelentős mértékű szennyezéssel vagy más módon
- veszélyezteti,
- olyan mértékben károsítja, hogy annak természetes vagy korábbi állapota csak beavatkozással állítható helyre,
- olyan mértékben károsítja, hogy annak természetes vagy korábbi állapota nem állítható helyre,
bűntettet követ el, és az a) pontban meghatározott esetben három évig, a b) pontban meghatározott esetben öt évig, a c) pontban meghatározott esetben két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Kérdező74! Szerintem neked is ez az, mindkettőtöknek feljelentést kéne tenni. Talajmintát simán lehet venni, szakértő is meg tudja mondani, van-e benne kakika:)
Én is szennyvíz ügyben szeretnék segítséget kérni, a szomszéd eddig a telkére engedte a szennyvizet, ezért nem szóltuk elviseltük, de most arra vetemedett, hogy amikor nem vagyunk otthon akár pár órára is elmegyünk, lesi és akkor átdug egy slagot,a kerítésünk alatt és a házunk tövébe engedi, ezáltal a fal teljesen felázott. Sajnos csak most kezdtük észre venni, mert ez a ház hátulja ami nincs szem előtt...a csövet láttuk, de nem sikerült lefotózni, önkormányzat bejelentésünkre ki se jött!!!! Mit tehetünk, szóltunk neki letagadta azt mondja nálunk van csőtörés, és mi áztatjuk az ő házát, meg fenyegetőzik, hogy majd megtanít... a házának semmi baja, csőtörésünk sincs, csak bűz és iszap, felázott fal...Hova fordulhatunk?
Segítséget szeretnék kérni, hogy mi a teendő akkor ha a szomszédom, heti rendszerességgel az emésztőgödör tartalmát a kert végébe engedi ki, ez által hatalmas bűz keletkezik és elviselhetetlen a friss levegőn tartózkodni...
Jogilag mibe ütközik, hogyan járhatok el, mely hatóság intézkedik ebben az esetben?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02