Tisztelt Jogi Fórum!
Egy-számomra-bonyolult jogi folyamatban kérném segítségüket. Az alaphelyzet, hogy egy komplett szektor területén, amely ráadásul globális, némi újító ötleteim vannak. Az első egy igen régi alapszolgáltatás továbbfejlesztése, ami a mai technológiai szinten pillanatok alatt kivitelezhető. /az eddig közvetített adat(ok) felcserélése v. kiegészítése egy másikkal, ami a felhasználó részére megkönnyíti a tájékozódást/ A második lépcsőfok pedig egy, már létező szolgáltatás összekapcsolása az alap szolgáltatással, amit említettem. Ez korszerűbbé, vonzóbbá teheti a szolgáltatást ill. szolgáltatót ügyfeleik számára. A megvalósításhoz nekem az elvi irányvonalak vannak meg, valamint a szabályzása, esetleg üzleti/értékesítési javaslatok, DE nem a legrészletesebb technikai megvalósítás.(szoftwarek,hardwarek etc., bár, mint említettem, a lehetséges hasznosítóknak ez nem jelenthet túl nagy gondot realizálni). Ez még nem egy túl komplikált dolog, bár védelme nem tűnik egyszerűnek, mivel a versenytársak, miután egy szereplő megvalósítja, könnyedén tudnák ők is alkalmazni. Ami még inkább bonyolítja ezt a helyzetet, hogy a hasznosítási lehetőségek során felfedeztem, hogy egy óriási, teljesen új marketingfelület lenne létrehozható.
Tehát én erre valamilyen védelmet szeretnék formálni. Pl. ha leírom az egészet, és regisztráltatom, az elég-e, mennyibe kerül, hol lehet ezt megtenni?
Vagy kell-e neki fantázianevet adni, logot, etc. és azt is levédetni? Ezeknek mi a menete, ktsg...?
Mi lenne a leghatékonyabb megoldás?
Segítségüket előre is köszönöm.