Kedves Jogifórumozók!
Az egyik ismerősömet ma azért büntették volna meg a héven , mert már második féléves matricája rá volt ragasztva a régi első féléves matricájára. Ez azért van így mert az új típusú diákigazolványokon csak egy matricának van hely. A büntetésért az indoklás az volt, hogy mivel az első féléves matrica március 31-ig érvényes, ezért nem szabad rárakni a második féléves matricát csak április 1-én.(Mivel minden egyetemen a titkárnők ragasztják rá a diákigazolványra ez eléggé kivitelezhetetlen feladat és főleg nem állhat több ezer gyerek sorban március 31-én éjfélkor, hogy április 1-én már új matricája legyen) Én felhívtam a BKV-t ezután és ott elmondták nekem, hogy nem értik mi a probléma, mert a második féléves matrica február 1-től érvényes. Ezután a diakigazolvany.hu-n levő telefonszámot is felhívtam, ahol az ügyintéző ugyanazt mondta mint a kalauz, tehát hogy nem szabad csak április 1-től ráragasztani a II. féléves matricát az I. félévesre...
Ezen az oldalon: http://jogszabalykereso.mhk.hu/…/njt_doc.cgi?…
probáltam utána olvasni a problémámnak, ám itt arról nem ír a kormányrendelet(legalábbis én nem találtam), hogy mettől érvényesek a matricák, mindig csak azt írják le, hogy meddig érvényesek.
Az lenne a kérdésem, hogy most kinek van igaza és ezt hogy lehetne úgy megoldani, hogy mindenkinek jó legyen? Esetleg ha legközelebb jön a kalauz és ezen problémázik, akkor mit lehet neki mondani?
Segítséget előre is nagyon köszönöm!
Tomi