diákigazolvány matrica érvényességi ideje

zsirkiraly # 2013.03.28. 10:39

Tegnap előtt büntették meg. A 18-at múlt év augusztus végén töltötte be, de az iskolától elvártam volna legalább egy kör e-mailt, hogy mehet a matricáért... azzal védekeznek, hogy ezt neki tudnia kellett volna és neki kellett volna kérni...

Lyonee # 2013.03.27. 15:17

Mikor történt ez? Mikor töltötte be a 18-at a fiad?

zsirkiraly # 2013.03.27. 12:39

A fiamat is megbüntették az BKV ellenőrök, mivel már elmúlt 18 éves és nem volt matrica a diákon. Az adott középiskolának ahová jár kellene ezt intéznie, megrendelni és ráragasztani, nem? 2 munkanapom van rá, hogy befizessem a 2000 Ft-ot, de mivel ennyi idő alatt nem lesz rajta matrica, 16.000-et kell befizetnem? Az összeget meg visszakérhetem az intézménytől, akinek a felelőssége lett volna ráragasztani???

wers # 2013.02.21. 11:35

ám itt arról nem ír a kormányrendelet(legalábbis én nem találtam), hogy mettől érvényesek a matricák, mindig csak azt írják le, hogy meddig érvényesek

Talán mert arra nem gondolt a jogalkotó, hogy valakinek nem egyértelmű, hogy akkortól, amikor az adott félév kezdődik, ezért csak az -iget határozta meg, mert az nem a félév végével azonos.
Azért van egy hónap átfedés, hogy kegyen idő kiadni őket (ahogy te is írtad, nem lehet x nap éjfélkor többszáz matricát kiadni)

kaméleon # 2013.02.21. 11:14

ám itt arról nem ír a kormányrendelet(legalábbis én nem találtam), hogy mettől érvényesek a matricák, mindig csak azt írják le, hogy meddig érvényesek
Kalauz bácsi kissé korlátozott logikával bírt, de ettől még nem kell megijedni. Ahhoz, hogy diákos díjszabással utazhass, érvényes matrica kell. A II. féléves matrica érvényes (naná, 2. félév van), neked van, és a helyén van. Ennyi.
(Egyébként, a Sherlocké jó ötlet. Csak határozottan.)

Sherlock # 2013.02.21. 10:24

Hogy szeretnéd elkérni az adatait, hogy a BKV könnyebben kivizsgálhassa a panaszodat.

Tomikaaa # 2013.02.21. 10:21

Kedves Jogifórumozók!

Az egyik ismerősömet ma azért büntették volna meg a héven , mert már második féléves matricája rá volt ragasztva a régi első féléves matricájára. Ez azért van így mert az új típusú diákigazolványokon csak egy matricának van hely. A büntetésért az indoklás az volt, hogy mivel az első féléves matrica március 31-ig érvényes, ezért nem szabad rárakni a második féléves matricát csak április 1-én.(Mivel minden egyetemen a titkárnők ragasztják rá a diákigazolványra ez eléggé kivitelezhetetlen feladat és főleg nem állhat több ezer gyerek sorban március 31-én éjfélkor, hogy április 1-én már új matricája legyen) Én felhívtam a BKV-t ezután és ott elmondták nekem, hogy nem értik mi a probléma, mert a második féléves matrica február 1-től érvényes. Ezután a diakigazolvany.hu-n levő telefonszámot is felhívtam, ahol az ügyintéző ugyanazt mondta mint a kalauz, tehát hogy nem szabad csak április 1-től ráragasztani a II. féléves matricát az I. félévesre...
Ezen az oldalon: http://jogszabalykereso.mhk.hu/…/njt_doc.cgi?…
probáltam utána olvasni a problémámnak, ám itt arról nem ír a kormányrendelet(legalábbis én nem találtam), hogy mettől érvényesek a matricák, mindig csak azt írják le, hogy meddig érvényesek.
Az lenne a kérdésem, hogy most kinek van igaza és ezt hogy lehetne úgy megoldani, hogy mindenkinek jó legyen? Esetleg ha legközelebb jön a kalauz és ezen problémázik, akkor mit lehet neki mondani?
Segítséget előre is nagyon köszönöm!
Tomi