osztálypénz

Óvónéni # 2013.11.14. 08:51

Na ezért nem fizetek osztálypénzt!A lányomnak 5 osztálytól fizettünk az új szülőnek aki meglett bizva
osztálypénzt ,volt olyan,hogy 1 hónapban 2x is kérte.
Eljött a ballagás és az osztálypénz szőrén-szálán eltünt
azt mondta, a drága,hogy elhagyta a pénzt,és újra bekelett fizetni az osztálypénzt mert majdnem,hogy
bankett sem lett mindent a saját pénzünkön meg kelett
venni! A szemétláda meg felélte a pénzt

cleverish # 2013.11.12. 13:18

Nem , nem kötelezhetnek, ezt tudom, de ez a bevett gyakorlat az iskolákban. Itt az a probléma, hogy nálunk nem számolnak el tételesen a pénzekkel, mert senki sem igényli a szülők közül. Mindenkinek úgy jó minden, ahogy van. "Elhiszem alapon" működik a dolog. Van egy notesz amibe vezetik, de ennyi.Nem készül kimutatás vagy ilyesmi, hogy mire mennyi pénz megy el. Én kértem az elszámolást és úgy néztek rám...Szerintük ez bizalmatlanság a szülők és az iskola felé.Én meg úgy gondolom, hogy a "pénzezés" nem bizalom kérdése. Nem szeretném kihúzni magamat semmi alól, természetesen kifizetem a rám eső összeget(pedagógusnapi virág, ballagás, stb..), de szeretném tudni mennyi az annyi.Szerintem így lenne korrekt! Vagy nem?

Óvónéni # 2013.11.08. 09:44

Egyáltalán kötelezhetnek az osztálypénz fizetésére?

KicsikeVuk # 2013.10.21. 18:45

Nagyon lutri az szmk-s személye. Mi mindig , minden szülőin felolvastuk mire mennyit költöttünk, és a füzetet körbe is küldtük. Most egy közös mailcím van a szülőkkel, ahová szintén felvezetjük.

monalisa1 # 2013.10.21. 18:32

A szülői értekezleten meg szokták beszélni, hogy előre láthatóan mire költik a pénzt.

cleverish # 2013.10.19. 04:49

Üdvözlök Mindenkit!
Csak egy rövid kérdés...
Ha befizetem az osztálypénzt, akkor kérhetek én róla valamiféle nyugtát, blokkot, hogy mire költötte el az szmk-s? Vagy elégedjek meg azzal, ha majd utólag elszámolja?