Erkélyen grill

Wildmann # 2014.05.21. 19:57

Még az jutott eszembe, hogy meghívásod esetén (a grillpartyra) az esetlegesen felmerülő problémákat helyben el is intézem :-).

Ha tényleg feljelent valaki szólj, mert igen érdekes esettanulmányt kerekítenénk a dologból.

Wildmann # 2014.05.21. 19:53

Nem hiszem, hogy ebben a kérdésben lenne önkormányzati rendelet. Ha a társasház házirendje nem tiltja (nem hiszem, hogy idáig fajulna az önszabályozás) akkor miért ne lehetne. Ha nem hullik a parázs az erkélyről akkor nem hiszem, hogy gond lehet.

Én szólnék a szomszédnak, hogy ez lesz. Ha nem teszik neki akkor szóljon.

Később nem birtokháborításért már nehéz folyamodnia.

Egyébként érdekesnek tartom a felvetésed. Szerintem aki társasházba költözik igenis számolnia kell azzal, hogy a falak áthallatszanak a főzés illata/szaga egyik lakásból átterjed a másikra. Ha dohányozni lehet az erkélyen akkor sütögetni is. Ez szerintem az élet velejárója. Más lenne, ha Lacikonyhát üzemeltetnél, de az meg nem az erkélyre szerelhető grill kategória.

Félelmetesnek tartom, hogy ilyenen kelljen agyalni egy sütögetés előtt.

Véleményem # 2014.02.21. 12:47

Grillezz. Ismerős a 2. emeleten az erkélyen ( nem zárt ) teszi ezt a 10 emeletes panelban ahol körbe mindenkinek erkélye van, évek óta senkit se zavar.

ttip # 2014.02.21. 12:16

Elektromos grill. Az nem rosszabb, mintha nyitott konyhaablaknál sütnél, azt meg szabad.

nanemaaa # 2014.02.21. 11:29

Szerintem akit zavar, legfeljebb birtokháborításért jelenthetne fel. Ez a szemközti oldalon lakók esetében nem hiszem, hogy eredményes lenne. A közvetlen szomszédot meg ha meghívod, akkor nagy gáz nem lehet. Legfeljebb én meg a sört viszem. :D

capisca # 2014.02.21. 10:57

Az Önkrományzati rendeletek között kellene megkeresni szabályozza e valahogy a sütést, grillezést.

nagyt # 2014.02.21. 09:22

Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy erkélyemen szeretnék grillezni, és a neten meglehetősen ellentétes információk terjednek arról, hogy ezt lehet-e. Mindenesetre kimondottan balcon korlátjára szerelhető grillt lehet kapni.
A szituációm a következő: legfelső emeleten lakom, nincs fölöttem senki, jobbról nincs szomszéd, balról van, de neki nincs erkélye, csak ablaka ami egyébként sem szokott nyitva lenni, max megkérem, hogy most se legyen, pls esetleg áthívom őt is.
A problémám inkább ott van, hogy mi történik ha az utca túloldalán lévő házból vagy a járókelők közül "jelent fel" valaki grillezésért, fogalmam sincs, hogy legális-e. (USA-ban ezzel nem volt probléma, de most Mo-n vagyok)
A legtöbb amit találtam a témában az ez:

http://www.femina.hu/…_az_erkelyen

Itt a cikkíró szerint nem legális az erkélyen grillezés, ugyanakkor az egyik komment (13. sorszámú) szerint igenis az, és a cikkben hivatkozott jogszabályok nincsenek hatályban.

Mi a véleményetek jogi szempontból?