Tisztelt Szakértők!
Tartós betegállományban vagyok, 1 hónap múlva eléri az 1 évet. Jelenleg is keresőképtelen vagyok. Olyan munkakörben dolgozom, ahol figyelni kell, nagy koncentrációt igényel, de folyamatos fejfájás és látásproblémák miatt ez gondot okoz. Feledékeny és szétszórt is vagyok. Sajnos nem találják mi okozza a tüneteimet. Az lenne a kérdésem, hogy ha elérem az 1 évet a háziorvosomnak kötelező elindítani a leszázalékolást? Nem szeretném, hogy leszázalékoljanak. Azt szeretném, ha megtalálnák az okot, meggyógyítanának és újra dolgozhatnék.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy fél év után megszüntették a TB ellátásomat. Erről nem kaptam semmilyen értesítést. Amikor a háziorvosomhoz elmentem, akkor szólt, hogy pirosban vagyok. Ekkor felkerestem a NAV-ot, ahol nem értették a megszüntetés okát. A táppénzzel együtt vonták meg. A táppénzt értettük, mivel a betegség előtt nem volt meg az 1 éves munkaviszonyom. Közalkalmazotti jogviszonyom van és a munkáltatóm a folyósítás utáni hónapokban is jelentette a munkaviszonyom, mivel igazoltan vagyok távol. Felhívtam a MÁK-t és ott azt mondták, hogy jogos a megszüntetés a TB ellátásra és az értesítő levél aláíráson van (ez augusztusban történt). Azóta sem kaptam semmilyen levelet. Azóta magam után fizetem a TB-t. Az lenne a kérdésem, hogy jogszerű volt-e a TB ellátás megvonása!?