Kitilttottak Dohányboltból

FBence # 2017.07.12. 09:00

Kedves Born Out!

Ha esetleg nem PTK-ban, hol máshol tájékozódhatok a bolt vásárlók védelméről?

A Szerencse-játék Zrt.-t felhívtam, ők azt mondák például lottószelvény értékesítését nem tagadhatják meg tőlem, és kirendeltségüknél panaszt nyújthatok be a bolt ellen.
Máskülönben ha a nap végén nem is csak hogy egy hideg sörre, de akár szezsmentes energiaitalért mennék be, ugyan úgy nem kapok kiszolgálást jelenleg. Ellenben kifogásolható hangvételt és inzultálásban részesülhetek.

Két másik dohánybolti ismerősöm úgy tájékoztatott, hogy amennyiben nincs ellenem távoltartási végzés, bizonyítottan elkövetett bűncselekmény bírálva, illetve az etikettet nem sértettem (azaz erősen inzultáltam volna bárkit), úgy a kitiltás nem történhet meg még a magánterület tulajdonosától se, amíg azt egy bejegyzett cég bérli.

Burn Out # 2017.07.11. 09:21

A Ptk-ban erre vonatkozóan nincs rendelkezés. Le kell szokni a cigiről.

FBence # 2017.07.11. 08:02

Várom válaszaikat... ennyire elképzelhetetlen a helyzet?

FBence # 2017.07.07. 05:09

Tisztelt fórumozók, segítségüket kérem!

Budaörs szélén található "D.J." dohány és italboltból Július 2.-án kitiltottak, arra hivatkozva hogy tiszteletlenül beszéltem az italbolt pultosával. (Ez lehet megtörtént. Az illető nem az intelligencia csúcsa, rendszerint fáradt és ingerült. Én a hosszas várakoztatás után annyit mondtam hogy "Na. hopp hopp!"). Ekkor kiabálni kezdett velem a hölgy, én felemelve a kezem elnézést kértem többször is a békesség kedvéért. Lánya, aki a dohánybolt részben dolgozik, segítségére odajött, ő is kiabált velem a vendégek szeme láttára, majd kitiltottnak nyilványított. Egy panaszlevelet kitöltöttem, még várok a válaszukra.

Mai napon, Júl. 7 ismét megpróbáltam bemenni a dohányboltba dohányt illetve 5-ös lottót venni, de nem voltak hajlandóak kiszolgálni. Egyébként úgy 7 éve vagyok "törzsvásárlójuk".

Sajnos hasonló esetet nem találtam az interneten, gyanítom mert abszurd hogy ilyen megtörténjen.

Segítségüket szeretném kérni, hogy ebben a boltban kiszolgálást kaphassak, mivel a legközelebbi boltok túl messzire vannak. Amennyiben külön PTK-s rendeleteket is adnának válaszban amire hivatkozhatok, különösen hálás lennék érte.

További szép napot,

• F.Bence