Kedves Fórum Látogatók!
Örömmel venném véleményetek a Média Törvény egy rendelkezésével kapcsolatban.
Gondom van ugyanis, a 18. § (4) bekezdésének értelmezésével. Ezek szerint 'nem lehet közzétenni olyan műsorszámot, amelyben a támogató (szponzor) védjegye, jelszava megjelenik'. A szabály szerintem arra utal, hogy pl. egy üdítőital gyártó cég által szponzorált gyerekműsorban, nem lehet a műsorvezető mögött egy nagy kólás embléma. Ezt értem is. De lehet-e a műsor neve vajon maga a végjegy? Azaz, lehetne-e csinálni egy Kóla (ide gondold bele a két nagy céget, csak én szándékosan nem írhatom el) Magazint, vagy Mobilszolgáltató (WPV) Hírek című televíziós műsort?
Látok hasonló kezdeményezéseket, csak azt nem tudom, hogy vajon azok jogszerűek-e? (Van valami NN-ING híradó valamelyik országos csatornán, ilyen néven, tiszta reklám az egész, és azt adják elő, mintha híradót látna a néző).
Összegezve, nem sértem a Média Törvényt akkor, ha egy olyan programot indítok el, aminek a nevében szerepel egy kereskedelmi védjegy?
Bármi véleményt, ötletet szívesen veszek, csak ne mondjátok, hogy kérdezzem meg az ORTT-t. Számtalan más ügyben kértem tőlük segítséget, de a válaszaik sajnos - félve a felelősségtől? - mindig használhatatlanok voltak.
Ügyvéd - Társasági szakjogász