Visszamenőleg szerződéskötés


jociandi # 2001.12.15. 18:47

Franciska!
Úgy döntöttem, hogy a szerződést nem írom alá. A személyes 'elbeszélgetésen' minden szóban mézes-mázosan ígérgettek, de sajna az ígéretekből nem lehet megélni. Úgyhogy most munkát keresek. Köszi a segítségedet!


joc

Franciska # 2001.12.14. 08:47

Jociandi, nagyon örülök a hírnek, hogy munkaszerződést akarnak kötni veled. Semmi törvényi akadálya nincs annak, hogy nov. 1-től szóljon, hiszen akkor már munkát végeztél. A Munka törvénykönyve szerint a 'munkaviszony kezdete a munkába lépés napja', függetlenül attól, hogy a szerződést a felek később kötik meg esetleg.

Azt viszont érdekesnek tartom, hogy a munkáltató úgy kötelez téged egy tanfolyam elvégzésére, hogy 1 évig nem mehetsz el a cégtől. A Munka törvénykönyve ugyanis tiltja, hogy ha a munkáltató kötelezi a munkavállalót tanulmányok végzésére, akkor arra tanulmányi szerződést kössön. Amit leírtál, az kvázi ilyen tanulmányi szerződés, hiszen 1 évi ottmaradást illetve pénzbeni szankciót ír elő neked. Neked az Mt. szerint csak annyi lehetne a kötelességed, hogy elvégzed a tanfolyamot, amit előírnak neked, és használod a munkád során. De hogy a munkáltató duplán bebiztosítja magát a te hátrányodra (vagy téged kap meg a jó munkáddal, vagy legalább a pénzt, ha távozol), ez szerintem jogellenes.

Ami a túlórákat illeti, ezt nem kell feltétlenül a munkaszerződésbe foglalni, mert így a törvényben szabályozottak érvényesek rád. A túlórák száma naptári évenként 200 lehet, továbbá a napi munkavégzésed túlórákkal együtt max. 12 óra, hetente max. 48 óra lehet. (Szóval az nem megy, hogy minden nap 8-tól 20-ig, mert az már heti 60 óra munkavégzés.) Ettől érvényesen eltérni nem lehet!

A túlórákra vagy 50 %-os pótlék jár az órabéreden felül, vagy ugyanannyi szabadidő, amennyit túlóráztál. Feltétlenül beszéld meg a főnököddel, hogy melyikről lesz szó. Ha átalányt javasol (tehát nem számolgatjátok az órákat, hanem pl. havi fix összeget a béreden _felül_) arról írásban állapodjatok meg.

jociandi # 2001.12.13. 21:36

November 1-jétől kellene állandó munkaszerződést visszamenőleg aláírnom. Megbízásim októberig volt csak. Tehát most november és december hónapra nincs egyenlőre egyetlen papírom sem.


joc

Franciska # 2001.12.13. 07:46

Mielőtt Jociandinak érdemi válasza érkezik ezen a fórumon, csak annyira szeretnék belekontárkodni, hogy mivel megbízási szerződéssel foglalkoztatják, nem a Munka törvénykönyve hatálya alá tartozik (legalábbis amíg bíróság meg nem állapítja, hogy valójában munkaviszonyról van szó). Tehát nem lehet 'munkabére', 'munkahelye', csak 'megbízási díja' és 'megbízója', továbbá nem reklamálhat túlóra-pénzt, szabadságot stb. hiszen ezek munkaviszonyban járnak, megbízási jogviszonyban nem feltétlenül (hacsak a felek a szerződésben nem másképpen állapodnak  meg).

jociandi # 2001.12.12. 21:25

Segítséget kérnék. Jelenlegi munkahelyemen augusztus 1-je óta dolgozom. Akkor is már egészen október 30-ig havonta visszamenőleg ún. Megbízási szerződést kellett aláírnom, ami órabér alapján teljesített munkabéremnek felelt meg. Természetesen 8-20 óráig ugyanaz az órabér 'illetett' meg. Novemberre nem kaptam megbízási szerződést, helyette még semmilyen mást sem. Elviekben ismét visszamenőleg kell aláírnom rendes, állandósított szerződést, ami elég érdekes. Tulajdonképpen ehhez szeretnék jogilag hozzáértő tanácsokat. Szóval elviekben van egyedi, egyetlen cégre jellemző program, amit természetesen már október elejétől használtam is, mivel megtanították - hiszen anélkül nem használhatnám a programot. A szerződés november 1-jei dátummal lesz keltezve (határozatlan időre), és tartalmazza, hogy engem előreláthatólag 80000 Ft-ért megtanítanak rá. Ennek függvényében egy évig nem hagyhatom el a céget, mert akkor időarányosan meg kell térítenem a 'tanfolyam' díját. A kérdéseim a következők:

  1. Kérhet-e a cég ilyen térítést, ha azt a programot egyetlen cég használja, és bizonyítványt sem ad róla.
  2. Fix díjnak kell-e szerepelni a szerződésben
  3. Visszamenőleg a programból igazolható, hogy már októberben használtam a programot, tehát november 1-jén már javában dolgoztam vele, ez számít-e
  4. Túlóra díjak sem szerepelnek a szerződésben, pedig - ha jól tudom - illene.

Megköszönöm, ha segítenek nekem ebben a kérdésben.
Kérem vagy itt vagy emilben legyenek szívesek válaszolni. jociandi@yahoo.com
Köszönöm


joc