"Fekete" megállapodás- Jogos a feljelentés?


Két Lotti # 2002.03.08. 11:44

Hadd jelentsen!

Az egyéb nem-jogi eszközök (megver, össztöri a kocsidat, meztelenül ijesztegeti az óvodás gyereked a játszótéren stb.) kérdésében nem tudok állástfoglalni.

Komolyra fordítva: maximum pert indíthat ellened, de akkor ugye hol a számla. Na meg mindent neki kell bizonyítania.  Szerintem fenyegesd vissza: apehnél, iparkamaránál feljelented stb.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

lutri # 2002.03.05. 08:09

Kedves Mindenki!
A történetem a következő: 2001 novemberében megegyeztem szóban és 'feketén' egy vállalkozóval, hogy elkészíti konyhabútoromat. Megegyegyeztünk az összegben: 100e Ft ill. a határidőben: dec.24. Ehhez képest a bútorom február utolsó hetében készült el. Anyagi károm az ismételt újraszabatások miatt kb 15-20 e Ft. volt. Úgy gondoltuk, hogy a megegyezett összegből visszatartunk 20 e Ft.-ot, illetőleg mi is részletekben , késéssel fizetünk, éppúgy ahogy ő tette a bútor elkészítésével. Most hogy végre készen van a bútor az asztalos követeli , hogy azonnal a teljes összeget fizessük. Õ szerinte , szó nem volt határidőről, így akkorra lett készen, amikorra akart. Mi erre nem voltunk hajlandóak a teljes összeg kifizetésére(tekintve az anyagi és erkölcsi veszteséget), ő pedig többször azzal fenyegetőzött az utóbbi napokban (ittas állapotban), hogy feljelent. Jogosan teszi? És mi a helyzet a mi érdekeinkkel? Kérem segítsetek , ha tudtok. Köszönettel !!!


Mazsola