"Bírósági beadvány" - Beadvány és arra a válasz.


FPJ # 2002.11.06. 01:44

Kedves Boldi,

a távbeszélőn való idézést az 1952. évi III. tv. (polgári perrendtartás) nem 'tiltja'. Különösen abban az esetben használatos a megidézés ezen formája, ha a bíróságnak és a feleknek különös érdekük a tényállás tisztázása, a felek mihamarabbi meghallgatása, vagy a peres fél értesítése.


üdv. dr. Kiss A.

boldi # 2002.10.02. 01:16

Kedves Wolf.A
Nagyonszépen köszönöm a baráti válveregetésedet,amit szándékod ellenére jóindulatnak tekintek.Mielöt bejelentkeztem  a fórumnak erre az óldalára ,ugy az oldal cimét és a feltételeket elolvastam.'Vagyis nem jogász látogatók számára létrehozott fórum ahol megoldandó jogi problémáikra a fórum többi tagjától kaphatnak választ' Én ebben nem látom a külföldön élö magyar állampolgár tilalmát,valamint a területi helyszinhez kötöt jogi probléma felvetési kötelezetséget.Itt ajánlom figyelmedbe az ALKOTMÁNY XII.fejezet 61.paragrafus(1) bekezdésében , valmint a 69.paragrafus (1) töl (3) bekezdésében leírtakat.Továbbá  a Ptk.78.paragrafus(1) és (2) bekezdéseket,melyekben leírtakat böségessen kimeritetted a hozzám intézet soraiddal.Remélem kimeritö jogi választ kaptál az egyálltalán nem jogi TANÁCSAIDRA.
Üdvözlettel a nyivánosság elött önmagát is vállaló EMBERTÖL.


boldi

Wolf A # 2002.10.02. 00:06

Samson J Boldizsar alias Boldi !
Figyelj Nagypapi ! Nagyon unatkozol?
Hogy talaltal erre a forumra. En ajallanek neked egy nagyon erdekes neked pont megfelelo forumot. a cime:
utazas.com / Forum. Ott talalkozhatsz unatkozo nagypapakkal, es meg jogi ismeretekre sincs szukseg. Sot, meg kanadai honfitarsakra is lelsz, tobbek kozott meg Calgary varosabol is, Utana esetleg at is ugorhatsz hozzajuk mivel te ugy is ott vagy. Neked nem kellene jogi temaba bele kotnyeleskedned mert ez nem a te mufajod.Ezt a forumot hagyd meg legyszives a hozzaerto kollegaknak. segitsegkeresre jogi temaban ok szakszerubb valszokkal szolgalhatnak a raszoruloknak. Okfejteseid  hozzanemerto javaslataid nem viszik elore ezt a jol megszerkeztett oldalt A te szakteruleted inkabb a gep ipar. Es a suszter maradjon a kaptafanal.Mivel te nem Magyarorszagon elsz, es mar az allampolgarsagod sem Magyar inkabb arrafele orientalodj.  Az altalad hasznalt nyelvtani idegenszavakkal tuzdelt sziporkazo eszmefuttatasaid mar Magyarorszagon 2o eve nem divat. Itt mar magyarul beszelnek! Vagy mar nem jol beszelni Magyar?
Barati udvozlettel:
Wolf. A

boldi # 2002.10.01. 21:08

A konkrét kérdés az-az,hogy egy Munkaügyi Bírósághoz a biróság által kikézbesitet formanyomtatvány kitöltésével létrejött és ajánlot küldeményként visszaküldött Beadványra milyen jellegü válaszadás az elégséges, Angolszász jogterületen.Közelebröl:
elfogatható e a telefonon keresztüli tályékoztatás vagy a megjelelös nélküli telefonos invitálás a biróságra.Ez egy élö valódi jogi  probléma amiben valódi segitségre számitok.Akár az 'Énszerintem'kezdetü mondatokkal is.
Nagyonszépen köszönöm elöre is a hozzászólásokat.
Boldi


boldi