Ingatlan eladás, de nem akar fizetni

Encian # 2002.12.03. 11:38

Hello Ket Lotti!!

Kuldj egy mailt miklosil@vianovo.hu-ra, hogy hova kuldjem az ugyvedek leveleit.

A cimed titkos :))

A legjobbakat: Encian

Két Lotti # 2002.12.03. 10:50

Kedves Encián,

Ezek szerint Neki kell perelnie, mert a tulajdonjog bejegyzési nyilatkozatot nem adtad ki, igaz?

Van ennek a mukinak valami ügyvédje, aki jogi álláspontját már előterjesztette?

Ha igen, akkor küldd el nekem akár magánban.
Két Lotti

Ügyvéd - Társasági szakjogász

Encian # 2002.12.03. 08:42

Hello!

Legujabb fejlemeny. nov 29.-en atutaltak 4 milliot, 1.5-ot letetbe helyeztek ugyvedjuknel - ennek kifizetese alku targya. valaszlevel nem alkuszom! Vagy kenytelen leszek? nem hiszem, hogy par 100 ezer csokkentesbe belemennenek. a tulajdonjog az enyem vajon meddig huzhatom, amig nem fizetnek?

ket Lotti: elkuldjem a leveleket?

Üdv

Két Lotti # 2002.11.26. 13:16

Kedves Encián,

Praktikus tanácsom a következő.

Fogadd el a pénzt, de az átvételi elismervényre tegyél egy jogfenntartó nyilatkozatot, és ne add neki ki a bejegyzést engedő nyilatkozatot, vagy feltételesen csak, ami meg ugye nem ér semmit.

Ha nagyon panaszkodik, mondd meg, hogy akkor Te bíróság előtt megtámadod a szerződést, és tessék visszaadni a lakást, illetve Te visszafizeted a pénzt.  Ebben az esetben azonban sajna a már elkészült beruházásait mint jogalap nélküli gazdagodásodat, meg kell téríteni neki.

kíváncsian várom a fejleményeket.

Encian # 2002.11.26. 08:41

Hello Lottik :)) Udv Mindenkinek!

Tegnap 11.25.-en este megkaptam a vevo ugyvedjenek levelet, miszerint az ugyfele nem all el a veteli szandekatol - persze, hogy nem ennyi penzert soha sem kapna Zugloban ilyen lakast - de a szavatossagi felelosseg koreben arleszallitasra tart igenyt es a vetelarat 1.5 millaval csokkenti a teruleti elteresre valo figyelemmel. A fizetesi hatarido 11.29.-en jar le. Beszeltem 1 ugyveddel, aki sajnos keteselyesre saccolja a per kimenetelet.
Az eladot semmi sem vedi, sem a megtekintett allapot, sem a fizetesi feltetelekben megadott hitelbol valo fizetes.

Szomoru :(((((( es duhos vagyok meg tehetetlen gyomrom gorcsben roszzul aludtam. Mi kell meg?

Üdv Encian

Két Lotti # 2002.10.25. 08:17

Ha Te nem 'állsz el' a szerződéstől (ahogyan korábban is írtam), akkor az ő teljesítését köteles vagy elfogadni, ha megtagadod, azzal magadnak ártasz egy későbbi perben.  

De Te most még megteheted, hogy a másik félhez intézett írásos nyilatkozatoddal megtámadod a szerződést közös tévedés jogcímen.

Érdemes a dolgot azonban ügyvédre bízni, jobb híján arra, aki az adásvételi szerződést szerkesztette, ha a vevő hozta, akkor másra.

Encian # 2002.10.24. 05:33

Köszönöm a véleményedet.

Ujabb fejlemény, valaki felvilagosithatta, hogy nem igazán johet ki nyertesen ebbol a helyzetbol, erre mindenféle muszaki problemakat kezd sorolni, de irásban még semmi sem tortent. A szo elszall. Mar statikus szakvelemenyt akar csinaltatni, mert a kivitelezoje szerint az erkely le fog szakadni. Termeszetesen ennek a koltsegeit is ram akarja verni.
Kerdes: a fennmarado oszzeget, vagy az altala elegsegesnek gondolt penzt atutalja a szamlamra, elfogadjam-e vagy kuldjem vissza? szerzodes szegés?

Udv: Encian

Két Lotti # 2002.10.22. 08:52

Ha hijja van az alapterületnek, akkor ő max. megtámadhatja a szerződés közös lényeges tényben való tévedés alapján.

Mivel ez van bejegyezve, ezért Te teljesen jóhiszemű voltál.  Tetőtérnél egyébként is vitás lehet az alapterület, mert csak az 190 alatti belmagasságú terület számít nettó alapterületnek.  Én is leméretném, és nem hinnén el neki, amit mond.

Ha mégis kiderül, hogy tényleg kevesebb az alapterület, akkor ő egyoldalúan nem csökkentheti a vételárat.  Tulajdonba sohasem fog kerülni, mivel Te addig nem adod ki a bejegyzést engedő nyilatkozatot, amíg nem kapod meg a szerződés szerinti teljes vételárat.  Punktum.

Az más kérdés, hogy a foglalón kívül adott esetben Te sem kapsz további vételárat.  Ami persze az ő részéről szerződésszegés, és ketyegnek a kamatok.  Mivel nem vitás, hogy Neked a csökkentett terület utáni rész jár, ezért évi 11%-kal fekteted be a pénzed mindaddig, amíg a bíróság jogerősen nem dönt a Te javadra.  Ha van esze, akkor ezt a kétségkívül Neked járó részt bírósági letétbe helyezi a jogvita eldöntéséig, mert akkor nem kell kamatokat fizetnie.

Én ragaszkodnék az álláspontomhoz, bár lehet hogy beragad a pénzed beláthatatlan időkre.

Encian # 2002.10.21. 12:51

Igen szerepel, de szoban már kozolte, hogy kp-ben fizet.

Kovács Jozsi # 2002.10.19. 20:31

A szerződésben szerepel-e,hogy a fennmaradó összeget banki hitelből fizetti ki?

bausan

Encian # 2002.10.17. 06:20

Tisztelt Jogtudorok!

Az alábbi problémára kérném a segítségetek.
2002.augusztusában eladtam társasházi tet?térben lév? lakásomat, ami a tervek, a használatbavételi engedély és a földhivatali bejegytések szerint 91 m2. A vev? kifizette a foglalót pluszz a szerz?désben meghatározott vételárel?leget. A maradék összeget banki kölcsönb?l kívánja kiegyenlíteni. A bank 3 hónapos átfutást igért a hitelre, határid? november vége.A földhivatalban széljegyzeten szerepel az én tulajdonjog fenntartásommal a bejegyzése. Én bolond átadtam neki a lakást, hogy felújjíthassa, átalakíthassa. Itt kezd?dtek a gondok két hét múlva a vev? jelentkezett, hogy híjja van az alapterületnek cca. 6m2 és csökkentsük a vételárat m2 arányosan. A  szerz?désben szerepel a megtekintett állapot, ill. egy fix összeg NEM x ezerszer 91m2. Szóban közölte, hogy mégsem hitelb?l fizet hanem kp - nyilván a hitelb?l nem tudna visszatartani, mert azt nekem utalják.
Sullyosbítja a helyzetet, hogy én vagyok a felel?s m?szaki kivitelez? és a szerz?désben az áll, hogy szavatolok a tervek szerinti kivitelezésért.

Elnézést a hosszú levélért.

Köszönettel Encian