Tisztelt Jogtudorok!
Az alábbi problémára kérném a segítségetek.
2002.augusztusában eladtam társasházi tet?térben lév? lakásomat, ami a tervek, a használatbavételi engedély és a földhivatali bejegytések szerint 91 m2. A vev? kifizette a foglalót pluszz a szerz?désben meghatározott vételárel?leget. A maradék összeget banki kölcsönb?l kívánja kiegyenlíteni. A bank 3 hónapos átfutást igért a hitelre, határid? november vége.A földhivatalban széljegyzeten szerepel az én tulajdonjog fenntartásommal a bejegyzése. Én bolond átadtam neki a lakást, hogy felújjíthassa, átalakíthassa. Itt kezd?dtek a gondok két hét múlva a vev? jelentkezett, hogy híjja van az alapterületnek cca. 6m2 és csökkentsük a vételárat m2 arányosan. A szerz?désben szerepel a megtekintett állapot, ill. egy fix összeg NEM x ezerszer 91m2. Szóban közölte, hogy mégsem hitelb?l fizet hanem kp - nyilván a hitelb?l nem tudna visszatartani, mert azt nekem utalják.
Sullyosbítja a helyzetet, hogy én vagyok a felel?s m?szaki kivitelez? és a szerz?désben az áll, hogy szavatolok a tervek szerinti kivitelezésért.
Elnézést a hosszú levélért.
Köszönettel Encian