vàlàs magyar modra


Két Lotti # 2002.10.30. 12:06

Ha nem jön el attól még elválhattok.  Csak az idézés lesz hosszadalmas, mert őt az igazságügyminisztériumon keresztül tudják csak hivatalosan megidézni.

Javaslom, hogy beszélj az im-ben az ilyen ügyekkel foglalkozó jogásszal, ő gyakorlatból meg tudja Neked mondani, hgoy az Olaszországi idézések mennyi idő alatt futnak át.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

zsuzsanna # 2002.10.26. 14:28

Oke, ez eddig vilagos. En mar beszeltem a magyar vàloperes biròsàggal is ès elmondtàk mi kell a vàloper beadàsàhoz. De ha a fèrjem nem jelenik meg az idèzèsre a tàrgyalàson akkor mi tortènik? Mi mèg egyutt èlunk ès mindketten Olaszorszàgban.


susy671

Két Lotti # 2002.10.25. 08:18

Ha magyar áp is vagy, akkor egyértelműen magyar vagy.  A kettősség nem jelent semmit.

Tehát nyugodtam fordulj magyar bírósághoz. Maga az eljárás nem lesz olyan egyszerű, mert ha a férjed O-országban lakik, akkor őt onnan kell idézni, és mivel az minisztériumi úton halad, ezért elég lassú.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

zsuzsanna # 2002.10.23. 07:33

Szia!
Nagyon koszonom a valaszod...en kettos allampolgar vagyok, ez szerinted megneheziti a helyzetet? En itt egy olasz ugyvèddel beszèltem ès o mondta nekem ezeket a dolgokat. Gondolod hogy talàn meg kène kèrdeznem egy magyar ugyvèdet is?


susy671

Két Lotti # 2002.10.22. 08:57

Ugye Te magyar állampolgár vagy?

Mert ha igen, akkor minden további nélkül beadhatod a magyar bíróságra a bontó keresetet, és a magyar jog szerint fogják a házasságot felbontani még akkor is, ha az olasz jog szerint egyéb feltételek hiányoznak.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

zsuzsanna # 2002.10.20. 14:30

Sziasztok!
Szuksegem lenne egy-kèt jò tanàcsra...12 ève Olaszorszàgban èlek ès 8 èvvel ezelott hàzassàgot kotottem Magyarorszàgon egy olasz àllampolgàrral. Kèsobb Olaszorszàgban is hitelesitettèk a hàzassàgot. Most szeretnèk elvàlni a fèrjemtol ( bàr o nem igazàn èrt ezzel egyet)ès itt Olaszorszàgban azt mondtàk nekem hogy az olasz torvènyek szerint kell elvàlnom, vagyis min. 3 èves kulonèlès ès utàna lehet csak a vàlòpert meginditani. Magyarorszàgon sokkal gyorsabban mennek a dolgok ezèrt szerettem volna ott intèzni a vàlàst...vèletlenul valaki tudna tanàcsot adni hogy ez lehetsèges-e vagy legalàbb szeretnèm tudni kihez fordulhatnèk ez ugyben! Elore is koszonom a vàlaszokat!


susy671