Mit illetve hol tilos fotózni?


Koi Gyula # 2002.11.04. 08:30

En orulok, hogy segithettem, Domonkosg. A szerzo emlekezetem szerint Lukacs vagy Lukacsi.


legislator

Domonkosg # 2002.11.01. 21:05

Köszönöm a segítségeteket, és Gyulának külön köszönet a könyv tippért!

Nausea # 2002.10.31. 10:29

magánszemélyek fotózása esetében akkor jársz el jogszerűen, ha képmással nem élsz vissza (pl. nem rejtett kamerával készíted, az alanyt nem teszed nevetség tárgyává), illetve, ha a fotót nyilvánosságra hozod (pl.kiállítod) megkéred az érintett hozzájárulását.
Nem szükséges a hozzájárulás, ha a kép nyilvános eseményről, rendezvényről, táj- utcarészletről készült, és az ábrázolás nem egyéni. Szintén nem szükséges a belegyezés, ha a felvétel nyilvános közszereplésen (az előadón kívül a jelen lévőket is beleértve) készült.


Nausea

Koi Gyula # 2002.10.31. 08:33

Udv mindenkinek! Akit erdekel a fenykepezes es a jog kapcsolata, annak ajanlanek egy nagyon jopofa konyvet. A szerzo nem ugrik be, de ha valaki ir nekem, utannanezek. Cime: Szabad-e a nudista strandon fenykepezni? Fotos jogi kerdesek. Jogasz-fenykepesz irta, irodalmilag is igen jo konyv. Egyebirant nem ajanlanam ismeretlen maganszaemelyek 'lekapasat', jobb erre (legalabb utolag) engedelyt kerni, foleg, ha profi fenykepeszkent pl. ki is allitasz.


legislator

Justitia # 2002.10.29. 13:18

A fotozast tilto tablaval jelzett helyeken;) illetoleg bizonyos tajkepreszletek is lehetnek jogi oltalom alatt (pl:Mt.St.Michel). altalaban a laktanyak uzemek gyarak teruleten tilos a fotozas, mivel felvetheti a kemkedes gyanujat, am ezen objektumokban is fel kell tuntetni nemzetkozi egyezmenyes jellel, hogy ott tilos fotozni. Ismeretlen maganszemelyek fotozasa viszont altalanossagban nem tilos, kivetelt kepez, ha zaklatast kovetsz el vele, de a foto elkeszitese magaban akkor sem tilos, legfeljebb vallalnod kell a kovetkezmenyeket...


Justitia

Domonkosg # 2002.10.28. 20:24

Milyen helyeken tilos a fotózás? Pl. munkahely? Ismeretlen magánszemélyek? Laktanya? Üzemek, gyárak?