Társasházi törvény

kaktusz # 2002.11.11. 15:19

Nausea írta - 2002.11.11 14:07
kaktusz írta - 2002.11.10 19:29
Sziasztok,

Társasházunk 3 lépcsőházból áll. A lépcsőház, ahol lakom eléggé csunya állapotban van és a lakók szeretnék kifesteni de a közös képviselő nem ad rá pént azzal az indokkal, hogy a másik két lécsőházat nem festik. Én két éve lakom itt és már akkor is ráfért volna. A festés fejenként 20.000Ft-ba kerül. Igazságtalannak érzem ezt, mert a felújítási alapba a közös költségen keresztül én is fizetek rendszeresen.Ha a másik két lékcsőházat festik akkor az már mehet a közös költség terhére?
Tud valaki tanácsot adni? Megteheti a képviselő ezt?

Feltételezem, hogy erről a kérdésről a közgyűlés határozott, nem a közös képviselő.

Nem, nem a közgyűlés. Az egyik lakó kezdett intézkedni, mert megunta, hogy a képviselő nem akarja kifesteni a lépcsőházat.

kaktusz

Nausea # 2002.11.11. 13:07

kaktusz írta - 2002.11.10 19:29
Sziasztok,

Társasházunk 3 lépcsőházból áll. A lépcsőház, ahol lakom eléggé csunya állapotban van és a lakók szeretnék kifesteni de a közös képviselő nem ad rá pént azzal az indokkal, hogy a másik két lécsőházat nem festik. Én két éve lakom itt és már akkor is ráfért volna. A festés fejenként 20.000Ft-ba kerül. Igazságtalannak érzem ezt, mert a felújítási alapba a közös költségen keresztül én is fizetek rendszeresen.Ha a másik két lékcsőházat festik akkor az már mehet a közös költség terhére?

Feltételezem, hogy erről a kérdésről a közgyűlés határozott, nem a közös képviselő.

Nausea

Béres-Deák Attila # 2002.11.10. 20:06

A társasházban minden olyan helység ami nem a lakó magántulajdonában van az közös tulajdon. Ebből következően a lakó eltudja dönteni, hogy az az erkély amit fel akarnak újítani közös tulajdon, vagy nem . Ha közös tulajdon, akkor hozzá kell járulni a felújításhoz, amennyiben a többi feltétel is teljesül.

attika

kaktusz # 2002.11.10. 18:29

Sziasztok,

kaktusz

Rexor # 2002.10.30. 15:03

Ahol én lakok, ott az erkély nem számít közös tulajdonnak, hanem a lakáshoz tartozik. Véleményem szerint a folyosón, liften, tetőn kívül más nem nagyon tekinthető közös tulajdonnak egy társasházon belül. Az pedig, hogy az erkély a ház szerkezeti eleme... A lakás nem az?

Két Lotti # 2002.10.30. 12:03

Meg kell nézni az alapító okiratot, bár kétlem, hogy erre kitérnének.  De lehet.  Ha igen, akkor ott egyértelmű.  Ha nem akkor sajna én is az építésszel értek egyet.  Mert ugye a liftfelújítást is fizeti a földszinti lakó, aki pedig sohasem liftezik. Pl.

Ügyvéd - Társasági szakjogász

nikolett # 2002.10.30. 09:34

a probléma a következő:a társasházunkban erkélyfelújítást terveznek.az én lakásomnak azonban nincsen erkélye,azonban engem is felszólítottak a rám eső rész kifizetésésre.ugyanis állítólag megkérdeztek egy építészt aki azt mondta hogy az erkély a ház szerkezeti része.Kérdésem az hogy tényleg kell-e fizetnem más erkélyének tatarozását,hiszen az az ő lakásához tartozik,és eladáskor azért ő több pénzt kap.