Hivatal válasza - Mennyi idon belül köteles állami hivatal levélre válaszolni?

Jázmin # 2003.02.28. 06:39

Az 1981. évi I. tv az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló 1957. IV. évi tv. módosításáról és egységes szövegéről. Foglalkozik még a témával a 72/1995. (XII.15.)AB határozat is.
Nekem is hasonló jellegű kérdésem volt, de senki nem szólt hozzá a témához, ezért utánanéztem, de nem vagyok jogász, ezért jó lenne, ha egy jogtudó ember megerősítene, hogy igazam van.
Köszönöm: Jázmin

Jázmin

világesze # 2003.02.27. 20:41

Legyen szíves valaki megmondani, hogy melyik tv. szabályozza a hivatal válaszadási kötelezettségét?

Fontos lenne.

Köszönöm.

Világesze, akinek problémája akadt a jog útvesztõiben

Nekényi Edvárd # 2002.12.13. 13:48

Nincs teljesen igazad kedves Péter!
A közig. szerv hallgatása csak akkor jelent beleegyezést, ha külön törvény, így rendelkezik, tehát egyes speciális eljárásokban. Az Áe. ilyen szabályt csak a közremüködö szakahatóság esetében foglmaz meg.

Nagy Péter # 2002.12.13. 13:00

Ha viszont nem valaszolnak 30+30 napon belul es tertiveveny -ajanlott level volt a benne foglaltakat elfogadottnak kell tekinteni mindaddig mig mas tartalmu hatarozat nem szuletik.

Nagy P.

Két Lotti # 2002.11.11. 13:06

30 nap, de saját hatáskörben meghosszabbíthatja még 30 nappal.

üdv.

Két Lotti

PS.  Hogy mennyire tartják be, az látszik a földhivatali bejegyzés elintézési határidején is.

Ügyvéd - Társasági szakjogász

világesze # 2002.11.07. 19:48

Küldök egy kérdést, amelyre pecsétes választ várok, történetesen a Közlekedésfelügyeletnek. Mennyi idejük van rá válaszolni?

Köszi

Világesze, akinek problémája akadt a jog útvesztõiben