Kihez forduljak, mit tegyek? - Utazás aknamezon Kobányáról Kispestre


Két Lotti # 2003.02.11. 10:24

Az útkezelő (ami főút esetében egy ilyen vállalat, mellékútnál az önkormányzat) a felelős.  De hallottam őket a tv-ben nyilatkozni, és csak akkor hajlandóak kárt téríteni, ha van fénykép, tanú és rendőrségi jegyzőkönyv a káresetről. Egyébként semmi esetben sem térítenek.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

világesze # 2003.02.07. 23:33

Kicsit eloveszem a temat, hatha erre is erkezik valasz.

Kosz


Világesze, akinek problémája akadt a jog útvesztõiben

világesze # 2003.01.02. 23:34

Üdvözlök minden jelenlévot.

Tegnap az Örs vezér térrol az Ülloi úti CBA-ig autóztam.

Többször majdnem belementem éles szegélyu, igen nagy (olyan méretu, hogy egy nagy görögdinnye kényelmesen beleférne) kátyúba betonúton.
Ha nem sikerült volna (ralliversenyzoket megszégyeníto kormánymozdulatokkal) kikerülnöm az összeset, és egyikbe belemegyek, biztos, hogy eltört volna valami a kocsiban, minimum a fellni, de könnyen lehetett volna baja a guminak is, sot, akár a lökésgátlóknak és egyebeknek.

Úgy hallottam, hogy az ilyen jellegu károkért az út kezeloje felelos.

Ha valamikor véletlenül belemegyek egy ilyenbe, és érezheto roncsolódás történik az autómon, mit tegyek ahhoz, hogy késobb ne lehessen formai, vagy kukacoskodó, kitalált, vagy valós kifogást találni a panaszomon (és az útkezelo kutyaköteles legyen kifizetni a káromat)?

Gondolom hívjak rendort, de onnantól hogyan?
Segítsetek légyszi, ötletekkel, tapasztalatokkal, gondolatokkal és nem utolsó sorban idevágó jogszabályokkal.

Köszönöm
UI: Nem beszélve arról, hogy az ember figyelmét 70%-ban a kátyúk kötik le, ahelyett, hogy pl. a forgalomra figyelne. Mindegy, ezt most hagyjuk.


Világesze, akinek problémája akadt a jog útvesztõiben