Segitség, átvert egy ügyvéd! - kérem, mindenki nézze meg, aki szeretne mások kárából okulni

Szatmári Nóra (törölt felhasználó) # 2003.01.07. 20:31

Kedves Fórum Olvasók!

SZatmári Nóra vagyok, s szeretném nyilvánosságra hozni, hogy csapott be engem, s kárositott meg több, mint 1 Millió Forinttal, s lopott el az életemből 1 évet Dr. Simon Tamás nagykátai ügyvéd.
Kérem, nézzek meg, s ha van idejük olvasák át alaposan az ezen az oldalon található iratokat:

www.extra.hu/ugyvedihibak

Miért van az, hogy ma Magyarországon semmibe veszik azt aki becsapott, és boldogan éli életét az, aki átverte a másikat???
Miért van az, hogy sehonnan sem várhatok segitséget?
Miért van az, hogy amikor egy újságiró elolvasta az anyagot, köszönte szépen, de ebbe inkább nem folyna bele?
Miért van az, hogy nem találok olyan televiziócsatornát, ahol elmondhatnám a történetemet?
Miért? Miért? Miért?

Kérem, ha valaki tud, segitsen mit tegyek, mert tartok tőle, hogy dr. Simon Tamás újabb lépésre készül ellenem, csak sajnos nem vagyok gondolatolvasó, és még nem tudom mi az.

És nekem már csak a remény maradt, semmi más.

Béres-Deák Attila # 2003.01.08. 08:06

Megnéztem az iratokat, de sajnos nem lehet elolvasni. Azt javaslom, hogy irdd le a lényeget, mert így értelmezhetetlen a probléma!

attika

Rexor # 2003.01.08. 10:00

Ahogy átolvastam az iratanyagot nekem az nem világos, hogy mit jelent az, hogy 'megajándékozta' az ügyvéd 1 millió Ft-al az ügyfelét?

A fenti összeg ugye letétként került átvételre, hogy az ingatlanon lévő jelzálogjogot töröljék. Az OTP felé a jelzálog megszünt, mert a tartozást kiegyenlítették. Ez a letétbe tett  összegből történt? Ugynakkor a Gázművek felé még mindig fennáll jelzálog a Földhivatal határozata miatt. Ezt törölték azóta?

Érdekesnek találom az olyan ügyvédi tanácsot, aki közös tulajdonú ingatlan értékesítésénél azt állítja, hogy elég az egyik tulajdonos aláírása... Ha a letétként átvett összeget az ügyvéd esetleg 'másra' költötte, akkor elkövette a sikkasztás bűncselekményét. Mindenesetre kártérítésért célszerű lenne perelni az ügyvéd urat szerintem.

Szatmári Nóra (törölt felhasználó) # 2003.01.08. 10:44

Ez az első levél, melyet az eladónak irtam, de válasz sosem jött rá:

Izrael Zoltánné
2241 Sülysáp
Kossuth Lajos utca 159.
Kedves Marika!
Eddigi szóbeli megállapodásaink illetve szóbeli ígéreteik egyáltalán nem teljesültek, sőt, folyamatos - személyes és telefonon történt -  megkereséseinkre sohasem reagáltak. Így a továbbiak folyamán megkereséseinket írásban eszközöljük, s ugyanezt kérjük Önöktől is.
Kezdjük az elején:
2002. január második hetében telefonon megkerestük Önöket a Sülysáp, Forrói út 41-es számú ingatlan eladásával kapcsolatban. Mivel az ingatlan eladásra kínálása még aktuális volt, ezért 2002. január 19-én személyesen mentünk Önért és élettársáért Sülysápra, ahonnan az Önök által megnevezett Dr. Simon Tamás ügyvéd úrhoz mentünk, Tóalmásra, ahol az ingatlan irataiba betekintést ígértek. Dr. Simon Tamás előadta, hogy az Ön és volt férje - Izrael Zoltán, - közös tulajdonát képező ingatlan tulajdon-megosztási pere már lezajlott, és amennyiben a még mindig az ingatlanban lakó Izrael Zoltán nem él elővásárlási jogával, abban az esetben Izrael Zoltánné jogosult egyedül is az értékesítésre. Ekkor a ház teljes vételárának megfizetését, a kulcsok átadását 2002. február 28-ra ígérték, maximum egy hetes csúszással. A megegyezett időpont betartására azért lett volna szükségünk, mert 2002. március 15-ig édesanyámnak el kellett hagynia akkori lakhelyét, s ezt elő is adtuk.
Ezt követően március 7-én értesítést kaptunk, hogy Izrael Zoltán lemondott elővételi jogáról, és időpontot egyeztettünk március 9-re, szombati napra, miszerint vigyük magunkkal a kialkudott 2,5 Millió Forint készpénzt, és Dr. Simon Tamás elkészíti az adás-vételi szerződést. Tóalmásra érkezve az ügyvédi irodában Egy Millió Forint előleget helyezünk letétbe, a teljes vételár összege helyett, mivel az ingatlanon jelzálogteher volt. Az ügyvéd úr 15 napot kért, hogy ezeket a fennálló problémákat lerendezze, így - más választásunk nem lévén- megállapodtunk a 2002. március 21-i végső határidőben. Ettől a naptól fogva április 19-ig nem tudtunk az ügyvéd úrral kapcsolatot teremteni, csak egyszer, amikor közölte, nincs olyan egészségi állapotban, hogy cselekedni tudjon, a helyettesítő ügyvéd pedig túlságosan elfoglalt, hogy ezzel az üggyel foglalkozzon. Ekkor felajánlottuk, hogy eljárunk az ingatlan tehermentesítésének ügyében, de ezt Dr. Simon Tamás visszautasította. 2002. április 21-én Önnel és élettársával együtt felkerestük Dr. Simon Tamást, ahol sajnálattal értesültünk arról, hogy amennyiben Izrael Zoltán nem hajlandó felvenni a vételár 50 %-át, úgy bírósági tárgyalás várható, mivel az előző bírósági ítélet nem tartalmazza Izrael Zoltánné kizárólagos aláírási jogát. Ezt megdöbbenve hallottuk, mert eddig erről szó sem volt. Ezért megállapodtunk az ügyvéd úrral, hogy 2002. április 27-én felkeressük személyesen Izrael Zoltánt, és felkérjük, vegye át a vételár rá eső részét. A megbeszélt napon Izrael Zoltán a nyilatkozattól teljesen elzárkózott, s ekkor Dr. Simon Tamás közölte, hogy így bírósági pernek néz elébe. Ezt követően elmentünk az önök otthonába, ahol Dr. Simon Tamás felvilágosított minket arról, hogy a egy hiánypótlási kérelmet ad be a bíróságra, melyre 30 napon belül megkapjuk a határozatot, de tudomásul kellett vennünk, hogy ezt követően 15 napos fellebbezési határideje van Izrael Zoltánnak, melyet ki kell várnunk. Ettől kezdve egyszerűen semmilyen megkeresésünkre, nem kaptunk választ. Majd 2002. július 20-án szombaton ismételten kerestük Önöket telefonon; Erre kaptunk egy visszahívást, melyben az Ön élettársa közölte, hogy a bírósági tárgyalás 2002. augusztus 25-én lesz, s ezt az információt Dr. Simon Tamástól kapták telefonon, s erről időben értesítést is kapunk. Ennek a telefonbeszélgetésnek a folyamán rögtön jeleztük, hogy augusztus 25-i nap vasárnapra esik, így kizárt, hogy akkor bármifajta bírósági tárgyalás létrejöjjön.
2002. július 27-én személyesen kerestük meg Önt otthonában, s kértük, hogy közösen kérjünk ügyvédi tanácsot független személytől, aki arról tájékoztatott minket, hogy be lettünk csapva, s kettő megoldás lehetséges. Vagy mi vevők rendőrségi feljelentést teszünk Ön ellen, vagy visszavonja Dr. Simon Tamás megbízását, elkéri az összes papirt, és végére jár az ügynek. Ön megriadva visszautasította a lehetőséget, de megtette azt az ígéretet, hogy írásban megkeresi Dr. Simon Tamást, és a meglévő összes iratról másolatot kér, és ennek meglétéről minket értesít. Meggyeztünk abban is, hogy eljár a Monori Városi Bíróságon, kikéri a lezajlott tulajdon-megosztási per iratait, és a hiánypótlásra beadott kérelemről is másolatot kér. 2002. augusztus 7-én újra telefonon kerestük Önt, s közölte, hogy a levelet aznap adta postára. Jelentkezését azóta is türelmetlenül vártuk, de 7 hónapnyi türelmünk elfogyott, így amennyiben ennek a levélnek az átvételétől számított 24 órán belül nem jelentkezik, úgy Ön rákényszerít minket arra, hogy rendőrségi feljelentést tegyünk Ön ellen. Amennyiben hajlandó az adás-vételnek mégis eleget tenni, abban az esetben is az eddig felmerült összes költségünk, úgy mint: feleslegesen megtett Tóalmás - Nagykáta - Sülysápi benzinköltség, bútorok raktározási költsége, telefonköltség, független ügyvéd tiszteletdíja, biztosítási díj, és minden olyan plusz költség, mely az adás-vétellel kapcsolatban felmerült, - a vételárba beszámítjuk. Ezt már régebben is jeleztük, s Ön és Dr. Simon Tamás is reálisnak tartotta. Egyben közöljük Önnel, hogy 2002. szeptember elsejétől albérleti díj értékével havonta csökkentjük a vételárat.
Amennyiben Ön a továbbiakban is ezt a struccpolitikát folytatja, és rákényszerít minket a rendőrségi feljelentés megtételére, úgy számítania kell az általunk választott ügyvéd tiszteletdíjára is.

Budapest, 2002. augusztus 29.

Szatmári Nóra (törölt felhasználó) # 2003.01.08. 10:49

második levél, részlet, válasz nem jött rá:
Izrael Zoltánné
2241 Sülysáp
Kossuth Lajos utca 159.
Kedves Marika!
Úgy tűnik hogy felszólításomra vagy nevezzük könyörgésnek? - még mindig nem válaszoltak, csak telefonon - ahol Ön közölte, hogy dr. Simon Tamásnak nincs ideje betekintést nyújtani a meglévő iratokba, csak másfél hét múlva, egy külföldi útja miatt -, pedig erősen kihangsúlyoztam, hogy IRÁSBELI választ kérek a megkeresésre, melyet augusztus végén eszközöltem. Mivel dr. Simon Tamás ismételten félrevezetett engem, - s tartom valószínűnek, Önöket is - de ez engem nem érdekel a továbbiakban,- így még mindig nem jutottunk dűlőre. Az ügyvéd úr ismételten CSAK ígérgetett, méghozzá múlt héten azt, hogy ezen a héten, azaz 2002. szeptember 17. vagy 18-án, kedden vagy szerdán telefonon felhív, és megállapodunk e hét szombati nap - ami ugye holnap, azaz 2002. szeptember 21. - , egy időpontban, amikor megkötjük az adás-vételi szerződést. Természetesen nem csodálkozom, hogy ez nem történt meg, hisz hozzászokhattam az elmúlt 8 hónap alatt, hogy folyamatosan félrevezettek, és BECSAPTAK!!!

Szatmári Nóra (törölt felhasználó) # 2003.01.08. 10:51

Ügyvédnek irt levél, válasz sosem jött rá!

Dr. Simon Tamás
2760 Nagykáta
Vörösmarty utca 9.
Tisztelt Ügyvéd úr!
Sajnálattal kell ismét tapasztalnom, hogy szóbeli ígéretének - az eddig megszokott módon -, nem tett eleget. Ön telefonon felhívott engem 2002. szeptember 14-én, szombaton, s tudatta velem, hogy jövő hét kedden vagy szerdán, - azaz 2002. szeptember 17. vagy 18-án-, ismételten felhív, s megállapodunk egy időpontban, - e hét szombati napra, 2002. szeptember 21-re -, amikor kimehetek Önhöz, s végre aláírhatom az adás-vételi szerződést. Ezt meglepődve hallottam, hisz Ön eddig Izrael Zoltán aláírását helyettesítő, jogpótló nyilatkozat hiányára hivatkozva nem készítette el a szerződést, s ennek meglétéről semmit sem tudok.

Úgy érzem, Ön nem az ügyvédi etikának megfelelő módon jár el ebben az ügyben, habár ügyvédi költségeit már februárban kifizettette velem, előre.
Sajnálattal vettem tudomásul, hogy az eladónak, - Izrael Zoltánnénak-, sem enged semmiféle betekintést az iratokba. Igy az eladó sem tud megnyugtatóan tájékoztatni minket az ügy menetéről.
Azt a kifogást, hogy Önnek folyamatosan hosszabb külföldi útjai vannak, a továbbiakban nem tudom tolerálni.
Budapest, 2002. szeptember 20.
Üdvözlettel:
Szatmári Nóra

Szatmári Nóra (törölt felhasználó) # 2003.01.08. 11:01

Rexor írta - 2003.01.8 11:00
Ahogy átolvastam az iratanyagot nekem az nem világos, hogy mit jelent az, hogy 'megajándékozta' az ügyvéd 1 millió Ft-al az ügyfelét?

Ez azt jelenti, hogy szeptember 30-án, amikor az ügyvéd úr tudomást szereztt róla, hogy panaszt tettem az ügyvédi kamaránál ellene, gyorsan kreált egy adásvételi szerződést, melyet csak azért irtam alá, mert tudtam,az ingatlan másik tulajdonosa sosem fogja aláirni. Dr. Simon Tamás beadta az aláiratlan adás-vételi szerződést a Monori Földhivatalhoz, ahonnan természetesen kaptunk egy elutasito határozatot. Ezután az ügyvéd úr úgy döntött, majd ő kezébe veszi pénzem sorsát, és kifizette  a nála maradt 1 Millió Forint maradékát Izrael Zoltánnénak. Ugye vicces? Nem! Halálosan komoly.

Roxer irta: A fenti összeg ugye letétként került átvételre, hogy az ingatlanon lévő jelzálogjogot töröljék. Az OTP felé a jelzálog megszünt, mert a tartozást kiegyenlítették. Ez a letétbe tett  összegből történt?

A vicc az, hogy  a mai napig nem tudjuk honnan került elő ez a papir, mert az OTP soha nem tett jelzálogot erre az ingatlanra!!!
Roxer irta: Ugynakkor a Gázmüvek felé még mindig fennáll jelzálog a Földhivatal határozata miatt. Ezt törölték azóta?

Dehogy!

Roxer irta: Érdekesnek találom az olyan ügyvédi tanácsot, aki közös tulajdonú ingatlan értékesítésénél azt állítja, hogy elég az egyik tulajdonos aláírása...

Ma már tudom, hogy ez nem létezik, minket márpedig ezzel hitegetett tavaly január óta!!!

Roxer irta: Ha a letétként átvett összeget az ügyvéd esetleg 'másra' költötte, akkor elkövette a sikkasztás büncselekményét. Mindenesetre kártérítésért célszerü lenne perelni az ügyvéd urat szerintem.

Igen, elvállalja ezt az ügyet!?!?!?!
Mert bocsásson meg, de legalább 10 ügyvéd 'dobott' márki az irodájából, amikor ezzel az igénnyel álltam elő!!! Minden tiszteletem a becsületes ügyvédeké, csak olyat nem találok, aki segitene.

Nóra

Rexor # 2003.01.08. 12:17

Kedves Nóra!

Én is szivesen segítenék, de sajnos nem vagyok ügyvéd, csak egyszerű jogász és a véleményemet írtam le. Ezen a forumon azért több ügyvéd is van, biztos van aki tud érdemben is segíteni.

Ugyanakkor a rendőrségnél Ön is feljelentést tehet, ha az ügyvéd tényleg az Ön beleegyezése nélkül adta át az eladónak a letétbe helyezett összeget.

Szatmári Nóra (törölt felhasználó) # 2003.01.21. 06:53

Kedves Mindenki!
Kedves Ügyvédek, magukat jogban jártas szakembernek nevezők!

A következő hozzáfűzni valóm akadt - és ne feltétlenül az iróniát érezzék a szavak közül.

Úgy tünik egy ilyen fórum simán a süllyesztőbe kerül. Pedig meggyanusitottam egy kollegájukat csalással / sikkasztással. Hihetetlennek tartom, hogy nem érdekük segiteni vagy akárcsak hozzászólni. Úgy tűnik igaza volt annak az újságírónak aki azt mondta: 'Úgyis megvédik a mundér becsületét, ha másképp nem, hát hallgatással'. Érdekes, hogy amig az ügyfél megszerzéséről van szó, addig harcolnak, de amikor valódi segitségnyújtásról van szó, mindenki eltünik. Mintha nem is léteznének. Hallgat a kamara, hallgat a minisztérium, hallgat a rendörség. Úgy tünik ebben az országban tényleg bármikor, bárkit át lehet verni, a következmények figyelembe vétele nélkül. Mert itt nincsenek következmények. Vagy vannak??? Gyözzenek meg róla kedves ügyvédek!! Segitsenek.  

Szatmári Nóra (törölt felhasználó) # 2003.02.25. 22:58

Kedves Ügyvédek!

Önök tudták ugye??? Hogy ez a Csaló Simon Tamás simán megussza az ügyet! Hát gratulálok! Ez az aljas jóember nem jelent meg a fegyelmi tárgyalásán, és igy 20,000 Forintos birsággal meguszta. Önök is igy csinálták volna? Ugy tunik ebben az országban az ügyvédek mindent megtehetnek. Sőt Önök kedves ügyvédek, hallgatnak de nagyon ez ügyben.
Gratulálok ahhoz is, hogy jol ismerik a jogaikat. Az, hogy mások halálra gürizik magukat, hogy jussanak egyröl a kettöre mit számit, ha egyszer bármely ügyvéd megteheti, hogy csal, és kifosztja a kuncsaftot, azt aki kifizeti neki a munkadijat!
Akinek nem inge, hát ne vegye magára.

csinszka # 2003.02.25. 23:11

Kedves Nóra!

Nagyon sajnálom ami Veled történt, sajnos ebből kiderült, hogy üógyvéddel szemben fellépni nmem érdemes, csak magadat idegesíted még jobban fel vele.
Dühítő, hogy ebbe bele kell nyugodni.
Õszintén sajnálom. :o(

Lampi # 2003.05.16. 18:04

Kedves Nora!

Masik topicban jelzett utmutatasa alapjan elolvastam a Juszt forumra irt teljes osszefoglalojat ugyerol. Teljesen meg vagyok dobbenve, amit leirt, sajnos biztos igaz, ugyanis: Tudomasom van rola, hogy mind dr. Simon Tamas, mind pedig dr. Donovak Marta ellen folyik mar eljaras. Dr. Simon Tamas ellen raadasul ingatlan adas-vetel ugyben. Reszleteket, sajnos nem mondhatok meg. Ami igazan megdobbentett, hogy mi sarkall ugyvedeket CSALASRA!  Foleg akkor amikor ilyen kis osszegrol van szo. Elnezest, tudom, ez az osszeg Onnek bizony nagyon sok, nyilvan hosszu evek munkajakent jott ossze. De egy jol dolgozo ugyved bizony, akar egy honap alatt megkeresheti ezt az osszeget!
En nagyon remelem, hogy az Ugyvedi Kamarakhoz, Rendorseghez, Birosaghoz beadott ugyek sikeresen lezarulnak, de en sajnos ugy gondolom, ez akar 4-5 ev is lehet. Es nem akarom elkeseriteni, de nem biztatom semmi joval, meg akkor sem, amikor nyilvanvaloan csalasrol es sikkasztasrol van szo, s ugyvedek kovettek el ezt!
Udvozlettel:

Dr. Szabo