Kedves Kocsag!
Lehet vagy fél év, mire kiszabják az illetéket, megmég félév, mire a Földhivatal reagál.
Kedves Kocsag!
Lehet vagy fél év, mire kiszabják az illetéket, megmég félév, mire a Földhivatal reagál.
Eszedbe ne jusson bármit jelezni! Az illetéket kirovó határozatot közölni kell, majd arra fellebbezési lehetőség is van és csak ennek letelte után emelkedhet jogerőre és áll be a fizetési kötelezettség, vagyis csak ezt követően eshetsz késedelembe és kell kamatot, illetve bírságot fizess. Nyugi!
Üdv Mindenki!
Nem igazán értek az illetékügyekhez, ezért inkább kérdezek. Vettem egy házat, át is írták, de illetékügyben közel egy évig nem történt semmi. Az ügyvédünk azt mondta, hogy elvileg a tulajdonjog földhivatali bejegyzésével egyidejűleg az illetékhivatal is kap értesítést, ergo, ki tudják vetni az illetéket. Mi a teendő ilyenkor, nem volna túl jó bármiféle bírságot fizetni... Az átírásra augusztusban került sor, novemberben költöztem el az előző címemről, de utána is rendszeresen ellenőriztem a régi postaládát, nem jött semmi. Ötlet? Jelezzem a hivatalnak? Előre is köszi!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02