Kedves ObudaFan !
Nagyon köszönöm a választ, ezt kerestem.
Kimásolom, és megmutatom neki, nagyon remélem lenyugszik, és nem lesz szükség külső segítségre.
Üdvözlettel: Mugli
Zsarolható szomszéd ?
Ptk. 100. § A tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen szomszédait szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné.
Kedves Traven ! Köszönöm a válaszod. Mielőtt hatósághoz fordulnék, még látok esélyt arra, hogy ha megtudom mutatni azt a jogszabályt, törvényt, rendeletet, stb, ami őt arra kötelezi, hogy biztosítsa a környék éjjszakai nyugalmát, akkor talán rájön arra hogy nem vagyunk kiszolgáltattottak, és nem zsarol tovább.
Kedves Mugli!
Fordulhatol a hatósághoz írásban is, egyrészt az állatok tartásának megfelelő körülményeit vizsgálandó, másrészt igenis az önkormányzathoz fordulhatol panasszal.
Tanácsot szeretnék kérni, mert úgy gondolja a szomszédom hogy zsarolhat a kutyáival.
Az éjszakai pihenésünk színte teljesen lehetelen, a szomszédom kutyái miatt, amik 3-4 m-re a hálószobánk ablaka alatt ugatják át az éjszakát. A házak kialakítása a telkeken fűrészfog szerű. Az az, mindenki a szomszédja udvarára néző fő frontal rendelkezik. Megkértem a szomszédot szóljon rá a kutyáira mikor már több mint 20 perce ugatnak ok nélkül. Azt válaszolta rendben, de ő nem hallja őket. Van nekik kenel kialakítva, de oda nappal vannak bezárva amit az ebek úgy értenek, hogy most nincs "műszak" tehát alszanak, éjjel pedíg végig cirkuszolnak, üres kólásflakonokkal, meg csak úgy egymást hergelve ugatnak. Kértem, hogy akkor fordítsa meg a sorrendet éjszakára csukja be őket és nappal had játszanak, Teljesen igaza van, a kutya éjjel őrzi a házat azért van. Csakhogy én viszont reggel 6-ra járok dolgozni, és éjjel szeretnék aludni. Egyszer kiburúltam és éjjel felcsengettem, hogy csináljon valamit hetek óta minden éjjel alig alszunk pár órát. Nagy kegyesen becsukta őket a kenelbe. Végre egész éjjel tudtunk aludni. Ez tartott egy hétig, majd kérdezte, hogy tudunk-e aludni, mert neki is van egy kérése, a házunk előtt lévő 25 éves hatalmas díszfát vágjam ki mert a termését széthordja a szél, és eltömődik csatornája tőle. Szívesen meg is tenném de ez a fa ami árnyékot a nyári melegekben, és letakarja a házamat. Legalább 20 év mire hasonló méretű fám lehet ami árnyékot és bizonyos intimitást ad a nekünk. Néztem a helyi önkormányzati rendelet, csak 3 kutya után kötelezi a tulajdonost a kenelre, tehát a szomszéd jóindulatán múlik, hogy alszunk, vagy izzadunk ??? Buta kérdésem lenne; ez nem közvetett csendháborítás, nem felelős a gazda kutyájáért a környék nyugalmáért??
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02