társasházi közös képviselő

MajorDomus # 2010.09.30. 06:53

Ez nagyon valoszinu.

Javaslat. Masold ki a tarsashazk torvenybol az idevago passzust 51$ es fenymasolatban dobd be a postaladaba. Ami fontos, keress egy konyvvizsgalot, ha van, a legkozelebbi kozgyulesen javasold hogy az idei evet o ellenorizze le, s a kozgyules elott szamolhjon be a tapasztalatairol.

Mousekiller # 2010.09.30. 06:38

Köszönöm a válaszaitokat! Az SZVB lemondott még májusban, nincs helyette másik,a negyedik hónapban járunk, közgyűlés még nem volt. Jogos, kevés az infóm, de nem kapok többet. (Más sem.) Az alapösszeg másfél millió volt, a többi a kamat. Ha nem tudunk fizetni a végzés után ugyanúgy kamatozik a tartozás, akkor mi is a nyereség/haszon a társasháznak?
(Nem is vagyok egérgyilkos, csak a kutyám szeret ásni;))
Köszönöm a jótanácsokat! Éva

Éva

ragyasdezso # 2010.09.30. 06:05

Úgy hogy az ott hozott határozatok nagy része törvénytelen és támadható. A k.k. valószínűleg fél egy igazi könyvvizsgálattól!

Picc (törölt felhasználó) # 2010.09.30. 04:50

Ezt magam is így gondolom:) Kérdés, a közös képviselőnket, és az általa elaltatott nyugdíjasokat- akik azt hiszik nem kell nekünk az a törvényekkel ránk kényszerített papír - hogy lehet erről meggyőzni?

MajorDomus # 2010.09.29. 21:28

Ha nincs alairas meg kamarai tagsagi szam akkor a jelentes hamisitvany.

Picc (törölt felhasználó) # 2010.09.29. 20:14

Nem,nem ne éld bele maga:) Nem Orbán Viktor:)

Picc (törölt felhasználó) # 2010.09.29. 20:13

Ez egy nő, és személyiségi jogok óvása miatt nem írnám ki, csak a kezdőbetűjét O.V.

MajorDomus # 2010.09.29. 19:44

Valoszinu hogy bukta van.
a jelentesen sxerepelnie kell a nevnek,alairasnak, a kamarai tagsagi szamnak, azonkivul nem lehet a konyvvizsgalo a kozos kepviselo kozeli hozatartozoja. Hogy hivjak azt az ( a k.k)emberket ?

Picc (törölt felhasználó) # 2010.09.29. 04:53

Az a baj Major Domus, hogy a jelentés nincs könyvvizsgáló által aláírva, csak a cégbélyegző van rajta. Már nyomozásom eredménye: a cégnek nincs könyvvizsgálói engedélye, csak az egyik kültagnak aki meg a kk anyja, a cég a testvéréé, és a kk is ebben a cégben kültag.
Hogy milyen formában képviselő, ezt nem tudom, mert mi 2008 ban őt választottuk meg, mint személyt, a cégadatok szerint csak eztán lett kültag családi businessben.
A másik gond, hogy egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy a cég is tud arról, hogy könyvvizsgálatot végzett a házunknak, mert nemhogy a stenderdhez nincs köze, de szimplán a számvitelhez sem, azzal a megfogalmazással.

Milyen fórumon? Bár nagy a város, de szerintem ilyen ritka nagyszerű képviselőt csak nekünk sikerült kifognunk. Immár másodjára:(

MajorDomus # 2010.09.28. 22:00

Picc
a konyvvizsgalo nem kockaztatja az engedelyet egy hamis jelentessel.
Azert mert nincs jelen a kozgyulesen attol meg a jelentese ervenyes. A torveny szerint kotelezo meghivni a kozgyulesre. Hogy el is megy-e az mas kerdes.
Egyebkent magansemely vagy tarsasag a kepviselo? a k.k forumon nagyon szidnak egy ottani kepviselot lehet egyrol beszelunk?

ragyasdezso # 2010.09.28. 19:09
osmi # 2010.09.28. 18:36

Na végre, remélhetőleg egy happy and.Sok sikert!

Picc (törölt felhasználó) # 2010.09.28. 17:45

jaj de jó! És beszélhetnénk priviben? van e-mail címed?

ragyasdezso # 2010.09.28. 17:41

Picc
Van!

Picc (törölt felhasználó) # 2010.09.28. 17:31

:) Van az a pénz amiért a kk viseli a verést? :) ez nagyon vicces.
Gyakorlatilag az összes napirendi pontot leszavaztuk. Kértünk újabb beszámolót 2008-2009 évről (most augusztusban sikerült mindkét évről beszámolni), tudni szerettük volna mégis hogy áll a ház anyagilag, és hova sikerült elkönyvelni eddigi becslés szerint cc 3 millát. A könyvvizsgálói jelentés hamis, a könyvvizsgáló nem is volt jelen, így úgy tudom alapból nem is érvényes a beszámoló és a költségvetés sem, amit meg szintén nem fogadtunk el.
2012- től érvénybe lépő energetikai tanúsítvány mostani elkészítését szintén nem szavaztuk meg, mert egyetlen előírásnak nem felelünk meg. Az egyik tulaj lehozta az oda vonatkozó törvényt, mi mindennek kellene, de nálunk pld a fél lépcsőházban nincs áram hetek óta, mert olyan elavult a vezetékrendszer, már javítani se lehet.
Á...hosszan tudnám sorolni...nincs itt valaki Debrecenből aki tudna nekem segíteni mit csináljak, és hogy győzzem meg a tulajdonosokat?

osmi # 2010.09.28. 14:12

Van a határozatok között olyan ami nagyon jelentős dolgot tartalmaz?
Verőlegényt már én is kerestem ilyen célból, de nem vettem igénybe. Amúgy azt a palit időnként meg-meg veregeti egy-egy tulaj Iilyenkor eltűnik hosszabb időre.Mégsem sikerül megválni tőle, mert marha nagy tömegű a tul.közösség és zömében érdektelen.

Picc (törölt felhasználó) # 2010.09.28. 13:54

És mennyit kapok ha megverem a kk-nkat?
Komolyan mondom, ha nem velem történne, én röhögnék...de ennyire hülyének nézni 84 embert, pillanatnyilag verekedni tudnék! pedig semmi agresszív nincs bennem.
Szóval a közgyűlésen voltunk vagy 60-an, ha néhányan feljelentést teszünk, és tanúnak idéztetjük a jenléti íven szereplőket, azzal megyünk valamire?

osmi # 2010.09.28. 13:34

Ha kétséget kizáróan tudod bizonyítani. Azt hiszem itt a bökkenő még a perben is.
Blöfföljetek, hogy azt higgye, hogy feljelentés és kereset is ment.Egyidejűleg hivassatok össze (min.1/10 tul.h.)15 napon belülre rendkívüli kgy.-t. Oka: a nem valós jgyk. napirendek : az előző kgy. napirendjei + k.k. felmentése - ha olyan jelölteket tudtok vinni, akik közül vkit meg is szavaz a kgy.Na, ez a nehéz, a tul.társak meggyőzése.

Picc (törölt felhasználó) # 2010.09.28. 13:09

Na most komolyan azt mondjátok, hogy az egyetlen lehetőség az, hogy határozatonként 15.000 ért menjünk a bíróságra? 10 db határozat született, és a hitelesítők azok a számvizsgálók, akik a kk val együtt a kasszát nyúlják.
Hogy lehet rendőrségen feljelenteni egy ilyet, végtére okirat hamisítás történt.

osmi # 2010.09.28. 12:46

Sőt, ha megtámadják akkor is, egészen addig amíg bíróság jogerősen ki nem mondja annak érvénytelenségét.
Években mérhető.
Picc!
Aug. 10-től ketyeg a 60 nap.

nandy # 2010.09.28. 12:27

60 napon belül kell bíróságon megtámadni a közgyűlési határozatokat, ha ezt elmulasztjátok, vagy kicsúsztok a határidőből, akkor annyi... Legyen ott minél több tulajdonos, aki tanúsíthatja, hogyan szavaztatok a napirendi pontokban.

casablanca: többször kitárgyalták már itt a fórumon, hogy a közgyűlési határozatok az arról szóló jgykv. hitelesítés hiányában is lehetnek érvényesek... míg meg nem támadja valaki.

C a s a b l a n c a # 2010.09.28. 12:01

Van annak a jegyzőkönyvnek hitelesítője is, nem??? Mi a csudát hitelesít, ha a jkv. nem tükrözi a valóságot??? Ha egy jkv. pedig nincs hitelesítve, akkor az ugyebár nem hiteles...

A folytatást mindenki következtesse ki.)

Picc (törölt felhasználó) # 2010.09.28. 11:13

Mit lehet tenni abban az esetben, ha most hétvégén megkaptuk az aug. 10-i közgyűlés jegyzőkönyv kivonatát, aminek köze nincs az ott elhangzotthoz?
Nem fogadtunk el sem költségvetést, sem beszámolót, most a jegyzőkönyvben mégis az szerepel, el van fogadva.
És az összes többi is, ami ellen pedig igen hangosan tiltakoztunk és egyhangúlag leszavaztuk.

osmi # 2010.09.28. 06:16

Egérgyilkos Éva!
A k.k.-vel kötött megbízási szerződést, valamint a hatáskörét korlátozó kgy.-i határozat egybevetésével lehetne a kérdésedet megválaszolni. Talán még nem jogerős a végzés...

MajorDomus # 2010.09.27. 21:14

Nandy velemenyevel egyetertek az elso mondat kivetelevel.
dezso kiegesziteset annyiban pontositanam, hogy ilyen volumenu egyezseg elott ajanlatos lett volna a szamvizsgalo bizottsag velemenyet kikerni, ha ez megtortent,az eljaras nem kifogasolhato.
azert mert nem fogadtatok el a tavalyi elszamolast s az idei koltsegvetest sem, attol a kozos kepviselo meg nem valik ugyvezetove korlatozott jogkorrel. Mas kerdes hogy en azonnal lemondtam volna ilyen esetben.
szerintem a temaban keves az informaciod.