Meg kellett volna pályáztatni. Azért kérdeztem mert habár a kínai bölcselet szerint az ember kétszer nem lép ugyanoda a folyóba, de a társasház tulajdonosai képesek erre is. Leváltják az előzőt és boldogan megválasztják a következő még rosszabb k.k.-t. Csak az árat nézik., a többi nem érdekli őket. Legfeljebb a következő beszámolásnál jönnek rá, hogy még nagyobb sz...ba vannak!!
társasházi közös képviselő
Dezső!
Ha jól sejtem egy a véleményünk,de kifejtenéd részletesebben?
Nem volt pályázat. Kéznél volt az illető.A telepünkön van irodája. Folyamatosan tartottuk vele a kapcsolatot a vitás időszakban,de megválasztása után már másképpen fogalmazott a korábbi jogsértésekról.
Ezért én ki is szálltam a TH. életéből.
A pontositás miatt SZB.-tag voltam és én vittem végig a leváltás folyamatát.Aztán lemondtam,mert belefáradtam.
Most kezd beigazolódni a véleményem:szőnyeg alá mindent aztán anélkül hogy a másik munka le lenne zárva kezdjük a szigetelést. Már a héten kért ajánlatot.
(Ezeknél a munkáknál gondolom ismerd a szokást!!)
Lehet, hogy a legolcsóbb pályázatot választottátok a közös képviselő választásnál? Mert úgy tűnik, hogy csöbörből....
Sziasztok Fórumozók!
Továbbra sincs megnyugtató módon rendezve társasházunk élete.
Képviselőt leváltottuk,utána a májusi közgyúlésünkön már az űj képviselőnél a könyvvizsgálói jelentés alapján határozatot hoztunk hogy a 'szükséges jogi lépéseket tegye meg"!
Súlyos pénzkezelési hibák,pénztárhiány,szerződés nélküli kifizetések 2,2 millió Ft értékben+2 havi fizetés helyett 7 havit utalt ki magának.
Kérdésem:létezik ha utána visszadta,pótolta meg egyebek akkor ezt a BTK. égy veszi hogy nem történt semmi?
A gázkorszrűsités amit már tavaly augusztusban át kellett volna adni,még nincs átadva. KK.szerint "dolgozgat" a kivitelező,nem lehet eljárást inditani ellene,mert lelép.
Az azóta elvégzett műszaki ellenórzés közel 5 milliós szakszerűtlen munkavégzést hozott ki.
Várom segitő javaslataitokat.
Javaslom rohamtempóban egy közgyűlés összehívását és ott új képviselőt választani. Nyilván az iratokhoz hozzájutni kicsit nehézkes lehet.
Sziasztok!
Az alábbi ügyben kérek tanácsot:
Sajnálatos módon meghalt a közös képviselőnk (egyéni vállalkozó volt).
Ki részéről (az örökösök, gyerekek?) és ki részére (új közös képviselő, ill. annak hiánya miatt az SZB-nek?) kell átadni/átvenni a társasház iratanyagát? Továbbá hány napon belül kell megtörténnie a dolognak?
Köszönöm
Köszönöm segitségeteket, de még mindig nem tudom, hogy ha ügyvéden keresztel kérünk egy két dolgot akkor azt ki kell-e a KK-nak adnia.
Persze, idöpontot már annyit kértünk de neki soha nem felelt meg. Legalább ötször.
Mary
nandy
A sajátjába bármikor. De általános ellenőrzési jogköre csak az SZVB-nek vagy a közgyűlés felhatalmazottjának van.
Ezzel azt mondod, hogy a tulajdonos nem nézhet bele semmibe, csak ha a közgyűlés jóváhagyja? nem hinném...
A tulajdonosnak csak lehetőség, az SZVB-nek viszont kötelessége az ellenőrzés.
nandy
Tulajdonos nem veheti át az SZVB jogkörét, csak közgyűlési határozattal.
A tulajdonosnak bármikor jogában áll átnézni a th. számláit, könyvelését, szerződéseket, mindent... Kérj előzetesen írásban időpontot a közös képviselőtől!
Köszönöm a gyors választ!
1. Nem tudok arról, hogy a Közgyülés hozott volna ilyen határozatot. Ès ügyvéden keresztül belenézhetünk a számlákba?.
Köszz
Mary
Mary100
1, Ha a közgyűlés úgy határoz: igen.
2, A közgyűlésen hozott határozatok a 2009 évi beszámoló és a 2010 évi költségvetés esetében nem érvényesek.
Sziasztok!
Kérem segitségeteket a következö kérdésben, vagyis kettö van:
- Egy nem SZB tag is megkaphatja a KK -tól a számlákat? Mert az SZB nem csinál semmit.
- A májusi közgyülésen a költségvetés a független könyvvizsgálói jelentés nélkül lett megszavazva. Akkor még nemtudtuk, hogy van ilyen. Most kértük a KK -tól de nem reagál rá? ÈS Ha nincs is ilyenünk.?
Köszönettel
Mary
Van ra esely!
Tisztelt M.D.!
Természetesen nem komolyan gondoltam h hagyja a beázást, persze h nagy probléma. De a szomszédok szerintem jóval nagyobb baj lesz.
Tisztelt MD!
Nálunk vascsövek vannak,(még mindig) szép számban esővíz elvezető csatornaként!Ezt váltottuk ki műanyaggal.A ház maga kb 25 éves.Csodákat tudtunk tenni mert nagyon jó gárdánk volt.Mindez a múlté mert az új képviselő mivel nem kérte ki a véleményünket most irtózatosan szenved vele.
Tisztelt MD!
Nálunk vascsövek vannak,(még mindig) szép számban esővíz elvezető csatornaként!Ezt váltottuk ki műanyaggal.A ház maga kb 25 éves.Csodákat tudtunk tenni mert nagyon jó gárdánk volt.Mindez a múlté mert az új képviselő mivel nem kérte ki a véleményünket most irtózatosan szenved vele.
Meg vagyok nyugodva.....
tekintve hogy a mostani esos idoben naponta vannak ilyen gondjaim..
A 10 emeletes panelban msr nincsenek vascsövek. Általában 110 mm-es Kaem lefolyó csövek vannak. 4 emeletes régi házakban van még eternit cső. Ha több helyen is ázik mint elmondta akkor viszont a szigetelés megérett a felújításra.
Kedves MD!
Nem belepofázni akarok,csak megosztani.Nálunk is voltak hasonló problémák (mint minden panelban)mi 12 m-es műanyag csővel váltottuk ki az elkorrodálódott vascsövet.12 m-re tolták le a műanyag csövet,hogy a többi lakás is védve legyen.Itt 4 emeletes házról van szó.Az érdekes az,hogy nem minden esetben a felső lakás ázott,hanem az alatta levő de az nagyon.Mindent jól írtál le egyébként :-)
Na ja,csak a vevők is ezt teszik ha meglátják a plafont. Ha elkotyavetyeli a lakasat mibol vesz masikat?
Na ja,csak a vevők is ezt teszik ha meglátják a plafont. Ha elkotyavetyeli a lakasat mibol vesz masikat?
Ines!
Ne foglalkozz a beázással,azonnal ad el a lakást és menekülj!
Köszi szépen!!!
Ezeket elmondom neki. Viszont nem elég,hogy a cső mellett folyik a víz, hanem a lakásban a 2 szobában, az előszobában, és a wc-ben is vannak foltok.
A leváltása sajnos nem sikerült. Az első kgy-en bizalmi szavazás volt, ott megvolt a többségünk. Új kk- választásakor meg több hülye lakó eljött, ők támogatták ezt a kk-t. Persze nekik nincs ilyen problémájuk.
Nem csak emiatt adnám el a lakást, hanem egyre több cigány család lakik a házban, most beköltözött egy család közvetlen szomszédomba, iszonyatosan hangosak.
A társasháznak és a lakásomnak is van külön biztosítása, külön biztosítónál. Mindkettő fizetett még májusban az első nagy beázásnál. De kikötötték, hogy 1 éven belül többször nem fizetnek, és be kell mutatni a tetőjavításról a számlát.
Pereld be a hazat.
vsgy valtsatok közös képviselőt. A kolléga nagyon béna lehet vagy az emberei azok mert az esőlefolyó mellett a ,,gallėrt,, siman lehet javitani. Egy tekercs modifikalt lemez kell hozza. Itt viszont nem ez a gond.
a tetot fel kell nyitni, az esolefolyo csatlakozasa rovid vagy eltort, s a cso kulso feluleten omlik le a viz a lakásodba. A ,,stucni-t,, kell kicserelni, ez az a darab cso ami belenyulik a fuggolegesen lefuto esolevezetobe.
vagyis vizes es szigetelo egyuttes munkajara van szukseg. Az egesznek nincs 40.000 ft koltsege.emiatt ne add el a lakasodat.inkabb kepezd tovabb a kozos kepviselot.ha megszunt a gond, a festes helyreallitasat kerjed a tarsashaztol. Ha nem boldogulsz, gyere vissza ide, segitunk.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02