társasházi közös képviselő

ragyasdezso # 2010.09.19. 19:02

Meg kellett volna pályáztatni. Azért kérdeztem mert habár a kínai bölcselet szerint az ember kétszer nem lép ugyanoda a folyóba, de a társasház tulajdonosai képesek erre is. Leváltják az előzőt és boldogan megválasztják a következő még rosszabb k.k.-t. Csak az árat nézik., a többi nem érdekli őket. Legfeljebb a következő beszámolásnál jönnek rá, hogy még nagyobb sz...ba vannak!!

lemi # 2010.09.19. 11:46

Dezső!
Ha jól sejtem egy a véleményünk,de kifejtenéd részletesebben?
Nem volt pályázat. Kéznél volt az illető.A telepünkön van irodája. Folyamatosan tartottuk vele a kapcsolatot a vitás időszakban,de megválasztása után már másképpen fogalmazott a korábbi jogsértésekról.
Ezért én ki is szálltam a TH. életéből.
A pontositás miatt SZB.-tag voltam és én vittem végig a leváltás folyamatát.Aztán lemondtam,mert belefáradtam.
Most kezd beigazolódni a véleményem:szőnyeg alá mindent aztán anélkül hogy a másik munka le lenne zárva kezdjük a szigetelést. Már a héten kért ajánlatot.
(Ezeknél a munkáknál gondolom ismerd a szokást!!)

ragyasdezso # 2010.09.19. 09:59

Lehet, hogy a legolcsóbb pályázatot választottátok a közös képviselő választásnál? Mert úgy tűnik, hogy csöbörből....

lemi # 2010.09.19. 08:41

Sziasztok Fórumozók!
Továbbra sincs megnyugtató módon rendezve társasházunk élete.
Képviselőt leváltottuk,utána a májusi közgyúlésünkön már az űj képviselőnél a könyvvizsgálói jelentés alapján határozatot hoztunk hogy a 'szükséges jogi lépéseket tegye meg"!
Súlyos pénzkezelési hibák,pénztárhiány,szerződés nélküli kifizetések 2,2 millió Ft értékben+2 havi fizetés helyett 7 havit utalt ki magának.
Kérdésem:létezik ha utána visszadta,pótolta meg egyebek akkor ezt a BTK. égy veszi hogy nem történt semmi?
A gázkorszrűsités amit már tavaly augusztusban át kellett volna adni,még nincs átadva. KK.szerint "dolgozgat" a kivitelező,nem lehet eljárást inditani ellene,mert lelép.
Az azóta elvégzett műszaki ellenórzés közel 5 milliós szakszerűtlen munkavégzést hozott ki.
Várom segitő javaslataitokat.

C a s a b l a n c a # 2010.09.17. 10:03

Javaslom rohamtempóban egy közgyűlés összehívását és ott új képviselőt választani. Nyilván az iratokhoz hozzájutni kicsit nehézkes lehet.

nyuszifül9 # 2010.09.17. 09:34

Sziasztok!

Az alábbi ügyben kérek tanácsot:

Sajnálatos módon meghalt a közös képviselőnk (egyéni vállalkozó volt).
Ki részéről (az örökösök, gyerekek?) és ki részére (új közös képviselő, ill. annak hiánya miatt az SZB-nek?) kell átadni/átvenni a társasház iratanyagát? Továbbá hány napon belül kell megtörténnie a dolognak?

Köszönöm

Mary100 # 2010.09.16. 08:59

Köszönöm segitségeteket, de még mindig nem tudom, hogy ha ügyvéden keresztel kérünk egy két dolgot akkor azt ki kell-e a KK-nak adnia.

Persze, idöpontot már annyit kértünk de neki soha nem felelt meg. Legalább ötször.

Mary

ragyasdezso # 2010.09.16. 06:42

nandy

A sajátjába bármikor. De általános ellenőrzési jogköre csak az SZVB-nek vagy a közgyűlés felhatalmazottjának van.

nandy # 2010.09.15. 16:18

Ezzel azt mondod, hogy a tulajdonos nem nézhet bele semmibe, csak ha a közgyűlés jóváhagyja? nem hinném...

A tulajdonosnak csak lehetőség, az SZVB-nek viszont kötelessége az ellenőrzés.

ragyasdezso # 2010.09.15. 14:57

nandy

Tulajdonos nem veheti át az SZVB jogkörét, csak közgyűlési határozattal.

nandy # 2010.09.15. 13:47

A tulajdonosnak bármikor jogában áll átnézni a th. számláit, könyvelését, szerződéseket, mindent... Kérj előzetesen írásban időpontot a közös képviselőtől!

Mary100 # 2010.09.15. 12:50

Köszönöm a gyors választ!

1. Nem tudok arról, hogy a Közgyülés hozott volna ilyen határozatot. Ès ügyvéden keresztül belenézhetünk a számlákba?.

Köszz

Mary

ragyasdezso # 2010.09.15. 12:23

Mary100

1, Ha a közgyűlés úgy határoz: igen.
2, A közgyűlésen hozott határozatok a 2009 évi beszámoló és a 2010 évi költségvetés esetében nem érvényesek.

Mary100 # 2010.09.15. 12:20

Sziasztok!

Kérem segitségeteket a következö kérdésben, vagyis kettö van:

1. Egy nem SZB tag is megkaphatja a KK -tól a számlákat? Mert az SZB nem csinál semmit.
  2. A májusi közgyülésen a költségvetés a független könyvvizsgálói jelentés nélkül lett megszavazva. Akkor még nemtudtuk, hogy van ilyen. Most kértük a KK -tól de nem reagál rá? ÈS Ha nincs is ilyenünk.?

Köszönettel
Mary

MajorDomus # 2010.09.13. 23:19

Van ra esely!

haragabi # 2010.09.13. 15:26

Tisztelt M.D.!

Természetesen nem komolyan gondoltam h hagyja a beázást, persze h nagy probléma. De a szomszédok szerintem jóval nagyobb baj lesz.

öreganyám # 2010.09.12. 20:58

Tisztelt MD!
Nálunk vascsövek vannak,(még mindig) szép számban esővíz elvezető csatornaként!Ezt váltottuk ki műanyaggal.A ház maga kb 25 éves.Csodákat tudtunk tenni mert nagyon jó gárdánk volt.Mindez a múlté mert az új képviselő mivel nem kérte ki a véleményünket most irtózatosan szenved vele.

öreganyám # 2010.09.12. 20:58

Tisztelt MD!
Nálunk vascsövek vannak,(még mindig) szép számban esővíz elvezető csatornaként!Ezt váltottuk ki műanyaggal.A ház maga kb 25 éves.Csodákat tudtunk tenni mert nagyon jó gárdánk volt.Mindez a múlté mert az új képviselő mivel nem kérte ki a véleményünket most irtózatosan szenved vele.

MajorDomus # 2010.09.12. 20:48

Meg vagyok nyugodva.....
tekintve hogy a mostani esos idoben naponta vannak ilyen gondjaim..
A 10 emeletes panelban msr nincsenek vascsövek. Általában 110 mm-es Kaem lefolyó csövek vannak. 4 emeletes régi házakban van még eternit cső. Ha több helyen is ázik mint elmondta akkor viszont a szigetelés megérett a felújításra.

öreganyám # 2010.09.12. 20:32

Kedves MD!
Nem belepofázni akarok,csak megosztani.Nálunk is voltak hasonló problémák (mint minden panelban)mi 12 m-es műanyag csővel váltottuk ki az elkorrodálódott vascsövet.12 m-re tolták le a műanyag csövet,hogy a többi lakás is védve legyen.Itt 4 emeletes házról van szó.Az érdekes az,hogy nem minden esetben a felső lakás ázott,hanem az alatta levő de az nagyon.Mindent jól írtál le egyébként :-)

MajorDomus # 2010.09.12. 20:21

Na ja,csak a vevők is ezt teszik ha meglátják a plafont. Ha elkotyavetyeli a lakasat mibol vesz masikat?

MajorDomus # 2010.09.12. 20:20

Na ja,csak a vevők is ezt teszik ha meglátják a plafont. Ha elkotyavetyeli a lakasat mibol vesz masikat?

haragabi # 2010.09.12. 18:18

Ines!

Ne foglalkozz a beázással,azonnal ad el a lakást és menekülj!

ines # 2010.09.12. 09:40

Köszi szépen!!!
Ezeket elmondom neki. Viszont nem elég,hogy a cső mellett folyik a víz, hanem a lakásban a 2 szobában, az előszobában, és a wc-ben is vannak foltok.
A leváltása sajnos nem sikerült. Az első kgy-en bizalmi szavazás volt, ott megvolt a többségünk. Új kk- választásakor meg több hülye lakó eljött, ők támogatták ezt a kk-t. Persze nekik nincs ilyen problémájuk.
Nem csak emiatt adnám el a lakást, hanem egyre több cigány család lakik a házban, most beköltözött egy család közvetlen szomszédomba, iszonyatosan hangosak.
A társasháznak és a lakásomnak is van külön biztosítása, külön biztosítónál. Mindkettő fizetett még májusban az első nagy beázásnál. De kikötötték, hogy 1 éven belül többször nem fizetnek, és be kell mutatni a tetőjavításról a számlát.

MajorDomus # 2010.09.12. 09:35

Pereld be a hazat.
vsgy valtsatok közös képviselőt. A kolléga nagyon béna lehet vagy az emberei azok mert az esőlefolyó mellett a ,,gallėrt,, siman lehet javitani. Egy tekercs modifikalt lemez kell hozza. Itt viszont nem ez a gond.
a tetot fel kell nyitni, az esolefolyo csatlakozasa rovid vagy eltort, s a cso kulso feluleten omlik le a viz a lakásodba. A ,,stucni-t,, kell kicserelni, ez az a darab cso ami belenyulik a fuggolegesen lefuto esolevezetobe.
vagyis vizes es szigetelo egyuttes munkajara van szukseg. Az egesznek nincs 40.000 ft koltsege.emiatt ne add el a lakasodat.inkabb kepezd tovabb a kozos kepviselot.ha megszunt a gond, a festes helyreallitasat kerjed a tarsashaztol. Ha nem boldogulsz, gyere vissza ide, segitunk.