nem létező lakás vásárlása


Wéber_Edit # 2003.09.29. 08:13

Kedves Fórum látogatók!

Nincs hozzászólás? Szerintetek ugyvéddel szemben esélyem sincs, vagy csak az ügyvédi etikett nem teszi lehetővé a hozzászólásokat?

Egyes ügyvédeknek mindent elhisz a kamara, vagy ez "semmiség"? (Csak a feljelentés után adta vissza a foglaló egy részét az ügyvéd!)

Miért ilyen a magyar jogrendszer?:

  • ha magam képviselem az ügyemet ügyvéd nélkül, miért nem kaphatom meg a nyomozati anyagot, vagy az ügyvéd a kamarának benyújtott igazoló jelentését?
  • miért van több joga egy ügyvédnek a hivataloknál, mint egy állampolgárnak?
  • miért kell a legpitibb bűntető feljelentést követően azonnal, a bűnösség megallapítása előtt bűnügyi nyilvántartásba venni bűntetlen előéletű személyt?
  • miért kell megalázó tortúrának alávetni bűntetlen előéletű személyt ilyen piti és nyilvánvalóan alaptalan feljelentés nyomán?
  • miért nem törlik a bűnügyi nyilvántartásból azt a személyt, aki ellen alaptalan feljelentés miatt a nyomozást megszüntetik?
  • miért nem indít hivatalból új nyomozást az ügyészség a feljelentő ellen, ha "vélhetően" a feljelentő csalást követett el?
  • miért nem indít hivatalból eljárást a bíróság, ha irat-hamisítást észlel? (Ez egy másik ügy.)

szinko

Wéber_Edit # 2003.09.16. 12:47

Van véleményetek?

1. Nagy nevű ingatlanközvetítő cég hirdetése alapján építendő társasházban lefoglalóztam egy lakást több mint 1 éve. A társasházat azóta sem kezdték el építeni, mert mint utólag kiderült, be sem adták az építési engedély-kérelmet. A foglalót (egyszeres és kamat nélkül) az ingatlanközvetítési díjjal csökkentett összegben (feljelentés után) kaptam vissza. Beruházó indoka: a foglaló tartalmazta az ingatlanközvetítői díjat.
Az ingatlanközvetítő nem hajlandó visszaadni a nem létező lakás közvetítői díját.
2. Később derült ki, hogy az ellenjegyző ügyvéd a kivitelező megbízottja, pedig az ügyvédi díjat én fizettem.
3. Az ügyvédet az egyik kamaránál feljelentettem, mert a szerződés kötést megelőző lényeges információkat elhallgatta, ill. az ellenkezőjét állította. A Kamara (tárgyalás nem volt) elfogadta az ügyvéd számomra ismeretlen igazoló jelentését. Az ügyvédi díjat sem kaptam vissza.
4. Az ügyvéd \"hamis vád\" címén büntető eljárást indított ellenem. Az Ügyészség a büntető eljárást megszüntette, mert az ügyvéd a \"hamis vádjaimat\" lényegében nem cáfolta.

Kérdésem a következő:
Kiket pereljek és milyen címeken az elbukott 1/2 milláért (esetleg több milla kamatokkal, dupla foglalóval), mik az esélyeim? Vagy örüljek, hogy ennyivel megúsztam?

Előre is köszi a válaszokat.


szinko