Van véleményetek?
1. Nagy nevű ingatlanközvetítő cég hirdetése alapján építendő társasházban lefoglalóztam egy lakást több mint 1 éve. A társasházat azóta sem kezdték el építeni, mert mint utólag kiderült, be sem adták az építési engedély-kérelmet. A foglalót (egyszeres és kamat nélkül) az ingatlanközvetítési díjjal csökkentett összegben (feljelentés után) kaptam vissza. Beruházó indoka: a foglaló tartalmazta az ingatlanközvetítői díjat.
Az ingatlanközvetítő nem hajlandó visszaadni a nem létező lakás közvetítői díját.
2. Később derült ki, hogy az ellenjegyző ügyvéd a kivitelező megbízottja, pedig az ügyvédi díjat én fizettem.
3. Az ügyvédet az egyik kamaránál feljelentettem, mert a szerződés kötést megelőző lényeges információkat elhallgatta, ill. az ellenkezőjét állította. A Kamara (tárgyalás nem volt) elfogadta az ügyvéd számomra ismeretlen igazoló jelentését. Az ügyvédi díjat sem kaptam vissza.
4. Az ügyvéd \"hamis vád\" címén büntető eljárást indított ellenem. Az Ügyészség a büntető eljárást megszüntette, mert az ügyvéd a \"hamis vádjaimat\" lényegében nem cáfolta.
Kérdésem a következő:
Kiket pereljek és milyen címeken az elbukott 1/2 milláért (esetleg több milla kamatokkal, dupla foglalóval), mik az esélyeim? Vagy örüljek, hogy ennyivel megúsztam?
Előre is köszi a válaszokat.
szinko