Hogyne válaszolna. Neki érdeke hogy bejöjjön a pénz.
Követeléskezelőtől vásárolni szándékozó ingatlan
Sziasztok!
Mi is ingatlanvásárlás előtt állunk, helyzetünk kicsit hasonlít kuPavaHE helyzetéhez. Különbség, hogy az ingatlan tulajdonjoga 1/1-ben volt, viszont az egyik örököse zálogjoggal terhelte meg lakásvásárlás céljából. Nem tudták fizetni a hitelt, így jelenleg már Követeléskezelőnél van. Az ingatlan tulajdonosa meghalt és néhány éve ott semmi nem történt a ház lakatlan. Sikerült megtalálni a másik örököst, aki akkor lemondott minden öröklési jogáról, viszont az adós külföldön ismeretlen helyen tartózkodik. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy megnézhettük az ingatlant, tehát nem lutri. Tudomásom szerint még nem áll végrehajtás alatt az ingatlan. Írtam a Követeléskezelőnek, vételi szándékot tettem. Kérdésem, lehet- e esélyem megvásárolni az ingatlant? Válaszol-e a Követeléskezelő? Esetleg ügyvédi segítséggel keressem meg őket?
Ez nem a reklám helye.
Emberek, ha pénzügyi nehézségei vannak, akkor miért nem próbálja meg, hogy menjen ezen az oldalon http://www.eco.hu/…jatek-ipart/, ahol mindig sikerül megoldani az összes problémát a pénzzel, próbálja ki, és te, biztos vagyok benne, hogy biztosan elégedett lesz
„Van valakinek ilyen téren tapasztalata? ”
kérdezi a kedves kuPAvaHE.
Igen van. Egyszer egy ingatlan közvetítő a mustra közepén valami hasonló dumával jött. Megkérdeztem , hogy miért most mondja, csak állt, hümmögött. Aztán hozzátettem, hogy megérdemelné ,hogy itt a helyszínen jó pofán vágjam, vagy ' icsán rúgjam. Persze csak képletesen.
Aztán otthagytuk !
Ezt így felejtsétek el. Végrehajtási jogban járatos ügyvédet/szakembert keressetek fel, hátha ő legalább el tudja magyarázni, hogy mivel álltok szemben. A "sok utánaolvasás" jobb lett volna ha itt a fórumon történik, a végrehajtásos topicban, nem a hitelsikerek és hasonló oldalakon, ott mennek ezek a 30-35%-os szövegek.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni ha valaki jártas lenne a témában....
Ingatlan vásárlás előtt állunk. Az ingatlant már kinéztük s szeretnénk is megvásárolni viszont egy nagyon speciális helyzet a ,,miénk".
A speciális helyzet az hogy az ingatlan amit kiszemeltünk jelenleg a Követeléskezelő tulajdonában van aki év elején megvásárolta a banktól a hitelt. A házon jelzálog van mivel a tulajdonos (fele részben) nem fizette a hitelt mert meghalt. Viszont az ingatlan másik tulajdonosa (fele részben) sem fizetett mivel időközben ez a házaspár elvált egymástól. A tulajdonos halála után az Ő tulajdonrésze (fél tulajdon)az Államé lett a másik fél tulajdon megmaradt az özvegynek. Az örökösök (közös gyerekek)lemondtak az örökségről vagyis a hitel fizetésről. Ez ma is a tulajdoni felállás a tulajdoni lap szerint ( Állam+özvegy).
A követeléskezelő már tud rólunk. Jeleztük hogy szeretnék az ingatlanra vételi ajánlatot tenni de az a válasz jött tőlük hogy nem adhatnak információt mert kívül álló személyek vagyunk.
Azt már tudjuk hogy a követeléskezelő mennyit szeretne kérni az ingatlanért de azt mi nagyon sokaljuk mert szinte az egész fennmaradó hitelt kéne kifizetnünk ami a körülményekhez képest sok ár-érték arányában.
Igazából azt szeretném megkérdezni mert sok utána olvasást követően tudom hogy ilyen esetben a követeléskezelő ,,olcsón" megveszi a hitelt a banktól... a hitelösszeg 30-35%-ért.... s hogy kb 50% haszonárt már adja az ingatlant vagy is törli a jelzálogjogot...
Van valakinek ilyen téren tapasztalata?
Szeretnénk árajánlatot tenni a követeléskezelőnek s kiváncsi lennék a tapasztalatokra hogy járt e valaki ilyen cipőben s hogy sikerült az adás-vétel? Mennyit érdemes ajánlani?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02