Melegvíz kikapcsolása elmaradás befizetésének ellenére


MajorDomus # 2020.09.10. 19:11

Nem. Csak kényelmesen.
Te is hibáztál,mivel ha felhívod vagy elküldöd emailban a befizetési bizonylatot akkor ezt megúszod.
Ebben a képviselőnek van némi igaza.
.
Az hogy havonta egyszer ellenőrzik a befizetéseket,akkor lehetséges,ha elektronikus számlát kérnek amit havonta egyszer küld a bank.
.
Ettől függetlenül a képviselő hibázott. A kikapcsolási dij nem jogos. Minimum rá kellett volna kérdeznie az előző napon hogy rendezted e a tartozást.

jbtibor # 2020.09.10. 16:26

2020. július 16-án a közös képviselet emailben küldött egy kizárási értesítőt miszerint társasházi tartozásunk van és amennyiben nem fizetjük be 2020. július 26-ig kikapcsolják a fűtést és melegvizet és ezért 20 000 forint díjat terhelnek rá.

A teljes elmaradást még aznap, 2020. július 16-án banki átutalással befizettük a társasház számlájára, melyet banki kivonattal tudunk igazolni, és meg is jelent a társasház teljes elszámolásán a helyes dátummal.

Ennek ellenére a fűtést és a melegvizet minden további értesítés nélkül 2020. július 28-án kikapcsolták, egy ismerős értesített telefonon mivel nem voltunk otthon. Azonnal hívtuk a közös képviselőt de azt mondta a kikapcsolás már megtörtént a legtöbb amit tehet hogy megpróbálja még aznap visszakapcsolni hogy ne maradjunk melegvíz nélkül, és ez meg is történt.

A közös képviselő arra hivatkozott, hogy csak havonta egyszer ellenőrzik a befizetéseket ezért nem látták a miénket, nekem kellett volna küldenem egy igazolást a befizetésről. Ezt én többször vitattam, de szerinte jogszerűen jártak el és ránkterhelték a 20 000 forint kikapcsolási díjat.
Azt is felróttam neki hogy miért nem kérdeztek rá kikapcsolás előtt hogy megtörtént-e a befizetés vagy küldtek egy újabb felszólítást hiszen tudják a telefonszámunkat és emailcímünket de erre ironikusan az volt a válasz hogy sokba kerül a telefon és amúgy sincs idejük telefonálgatni.

Nem hiszem el hogy egy egyszeri, emailben küldött felszólítás után ki lehet kapcsolni valaki fűtését és melegvizét, és azt sem tudom elfogadni hogy kikapcsolás előtt nem ellenőrizték a befizetéseket.

Kérdésem az hogy jogosan járt-e el a közös képviselet?