Félkész ház

KCCK # 2021.10.17. 19:35

Igen, van, aki miutàn felmèrtèk a fèlkèsz àllapotot, fennmaradàsi ès továbbèpítèsi enegdèllyel fejezte be a hàzàt, ès van, aki befejezte ès használatbavètelit kèrt.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.10.17. 19:28

Fennmaradási engedélyt? El sem készült épületre?

KCCK # 2021.10.17. 16:41

Hasonló ingatlant szeretnènk megvenni. Több, mint 10 ève èpült, kb szerkezetkèsz. Tervrajz van, de kicsit módosítanánk rajta (kivetetnènk egy falat ès nincs szüksèg mellèkèpületre). Az eladó kell intèzze a fennmaradásit adàsvètel előtt, vagy működik az a verzió amit olvastam valahol, hogy terveztetjük a jelenlegi jogszabàlyok szerint, befejezzük ès rögtön hasznàlatbavètelit kèrünk rà?

drbjozsef # 2021.09.03. 04:48

Steve85,

Az a lényeg, hogy az eltéréssel együtt is az épület megfeleljen az országos és a helyi építési szabályoknak is. Ha csak ennyi, hogy egy tető hosszabb, az feltehetőleg nem lesz gond.
Menj be a helyi önkormányzat építési osztályára, ők tudnak segíteni a helyi szabályokban. A hatóság nem ők, hanem a kormányhivatal lesz, de az a következő kör majd.

Ha az épület valamiért nem szabályos, akkor nem fogod tudni legalizálni.

Az építési engedély nyilván már rég lejárt, szóval kell egy tervező, új engedély vagy bejelentés (ha csak bejelentés köteles már az épület), de ezt a tervező már tudni fogja.

Ha így akarod eladni, akkor ne terveztess, azt csinálja a vevő olyanra, amilyenre akarja, de konzultálj egy tervezővel mindenképpen.

matthiasi # 2021.09.02. 19:49

Csak a tulajdoni lap kell.

Ne kérj érte sokat. Majd az új tulaj megbíz egy tervezőt és egy kivitelezőt akik végzik a dolgukat !

Lord Protector # 2021.09.02. 14:35

hol van a ház, hány négyzetméteres, mennyiért adod, lehet megveszem.

Steve85 # 2021.09.02. 13:27

Tisztelt Fórumozók!
2008-ban épült félkész (falak, tető kész) családi házat vettem. Dokumentumok nincsenek hozzá, (a volt tulaj az építési naplót is elkeverte), az építési hatóságtól beszerzett építési engedély némileg eltér a meg valósult állapottól (a terasz fölé is kinyúlik a tető).
Családi okok miatt várhatóan a közeljövőben nem tudom a házat befejezni, ezért gondolkodok hogy eladom. Hogy ezt "nyugodt szívvel" megtehessem, milyen szakvéleményt, dokumentumot érdemes beszerezni eladás előtt, hogy a leendő vásárló nyugodtan megvehesse és befejezhesse a házat?

Steve85 # 2021.09.02. 13:20

Tisztelt Fórumozók