SandorPeter11 :
Ingyen : bárki ismerős, barát, akinek van ügyfélkapuja.
Pénzért : bármelyik ügyvéd.
SandorPeter11 :
Ingyen : bárki ismerős, barát, akinek van ügyfélkapuja.
Pénzért : bármelyik ügyvéd.
Köszönöm a vàlaszokat! Így akkor "leegyszerűsödött" a dolog,mi a teendő!!
Tisztel Forum!
A feleségemmel szeretnénk kideríteni, hogy vajon fog-e örökölni valamit édesapja halála után. Arra gondoltunk, hogy megnéznénk az apósom lakásának a tulajdonlapját ahol õ elvileg 50% tulajdonjoggal rendelkezett.
Tudnának javasolni valakit aki el tudná küldeni nekünk az adott lakás tulajdoni lapját e-mailben?
MI külföldön élünk es nem tudunk haza repülni. Ügyfél-kapuba nem tudunk belepni.
Aggódunk, hogy nincs miért aggódni már. (hogy úgy mondjam).
Javaslataikat előre is köszönöm,
SandorPeter11
Kerubina75,
A végrehajtási jog pedig minden bizonnyal egy tulajdonos SAJÁT tulajdoni hányadára van bejegyezve, jogilag titeket nem érint, de nyilván a valóságban elképzelhető, hogy nehezebb vevőt találni.
Kerubina75,
A saját részeteket eladhatjhátok, nem "nekiállni" kell, hanem egy vevő kell. Ha az megvan, onnantól titeket a többi nem érdekel, az ügyvéd intézi a többit (kifüggesztés, elővételi jog, etc).
Kiméretni nincs értelme, mert a 6/18 egy osztatlan (!) közös tulajdonban meglévő eszmei hányad. Nincs meghatározva, hogy MELYIK része a tietek. Ezt a vevő is tudni fogja.
Ha meg tud állapodni az ÖSSZES tulajdonos, ÉS a jogszabályoknak megfelelően megosztható természetben is a telek, akkor lehetkiméretni, szétbontani több telekre, és akkor már a sajátotok 1/1 tulajdonosai lesztek. De földterülteknél nem nagyon van ilyen, nem tudom mi az alsó határ, de földnél nem néhány száz négyzetméter.
Persze, lehet indítani pert is a közös tulajdon megszüntetésére, ha nem tudnak megállapodni a társtulajdonosok.
Ha nincs használati megállapodás, akkor hiába méregetsz.
Üdvözlök mindenkit!
A következő "problémàmmal" kapcsolatban szeretnék egy kis irànymutatàst kérni.Adott egy ajàndékozàssal tulajdonunkba került földterület 6/18-ad része A többi részén màsik 5 örökös osztozik .A telek művelés alól kivett,4843 M2 szóval elég nagy a rànk eső rész.Ràadàul jó helyen is van, és elég dràgàk a telkek azon a településen.Szeretnénk eladni a mi részünket de nem tudjuk hogyan àlljunk neki.Érdemes lenne kiméretni a sajàt részt és úgy eladni,vagy így keresni vevőt rà?Ami még "probléma" , most szembesültünk azzal (tulajdoni lap lelérésekor),hogy a telekre több millió Ft tartozàs van bejegyezve gondolom valamelyik örökös àlltal.Ez mennyire érint minket,illetve mennyire nehezíti (nehezítheti)meg az eladàst?
Bendegúz01,
Családi házakra (belterület, kivett) nincs semmilyen korlátozás, szerintem idén változás sem volt.
(Leszámítva a nanemaaa által is írt elővásárlási jogát a tulajdonostársaidnak. De ezt az ügyvéd tudni fogja, amikor eladod.)
A tulajdonostársaid beleegyezése sem kell, sőt, a szerződésről tudniuk sem kell addig, amíg közölnöd nem kell velük az aláírt, megkötött (!!!) szerződést az elővételi joghoz.
Ha tényleg van vevőd, akkor megkötöd vele a szerződést. A többi tulajdonos vagy él az elővásárlási jogával, vagy nem. De te így is, úgy is szabadulsz a tulajdoni hányadodtól.
Üdvözletem mindenkinek.
Adott egy ingatlan aminek több tulajdonosa van. (örökség)
Lenne egy érdeklődő aki megvenné a tulajdon részemet. (1/8 rész)
Pontosan milyen feltételekkel adhatom el a részemet?
2021 től valami változásról hallottam de amit utána olvasgattam az többségében földterületeket taglal ill. társasházakat. Családi házakra nem tér ki.
Köszönöm előre is a segítséget.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02