Fiktiváltatni kell a lakcímet sürgősen
Bejelentett lakcím - végrehajtás
@osztap @SAnna
„Nem kell beengedned a végrehajtót, de ő magától is bemehet”
Mi ezt értjük, de lehet, hogy ő félreérti. A lényeg: célszerű beengedni, különben bemegy kényszer alkalmazásával, és az senkinek nem lesz jó. És ha kérdez a végrehajtó, arra is célszerű értelmes, nem kitérő választ adni. És nem célszerű vitatkozni, és legkevésbé sem célszerű ellenszegülni.
Segíteni szeretnék, de csak abban az esetben, ha én ettől nem “sérülök”."'"
Gondolom, ismered a sztorit a kecskéről meg a káposztáról...
SAnna,
A végrehajtó a bejelentett címen minden ingóságot lefoglalhat, amiről valószínűsíti, hogy az adósé (a végrehajtási törvényben felsorolt szűkkörű kivételekkel) - hacsak nem tudod neki ott helyben igazolni, hogy a dolog a tied, pl. nevedre szóló számlával. És szinte mindenről valószínűsíteni szokta... Ha nem tetszik, utólag igénypert indíthatsz - de ott is neked kell bizonyítani, hogy a dolog a tied.
Nem kell beengedned a végrehajtót, de ő magától is bemehet - ha kell, lakatossal, rendőrrel. Az ajtót meg majd javíthatod a magad költségére.
A helyedben mondanám az ismerősnek, hogy van három napja arra, hogy a kormányhivatalba bemenjen, és településszintű lakcímet jelentsen be. Ha erre nem hajlandó, akkor kérd a lakcím érvénytelenségének megállapítását:
https://kormanyablak.hu/…6/OKMIR00049
Utána érdemes jelezni a végrehajtónak, hogy az adósnak már nem nálad van a lakcíme.
A saját tulajdonomban lévő lakásomba szívességből megengedtem, hogy bejelentkezzen egy ismerősöm. De nem lakik itt!
Viszont jönnek a végrehajtási levelek, értelemszerűen erre a címre.
A kérdésem az lenne, hogy van-e jogalap arra, hogy a végrehajtók innen bármit elvigyenek? Egyáltalán be kell engednem őket? És ha rendőrrel jönnek?
Hogyan védhetem meg a saját ingatlanomat és ingóságaimat az ő tartozásaitól? Hogyan kerülhetem el, hogy itt keressék őt?
Nincs hova bejelentkeznie, van egy sérült gyereke, kell neki a lakcím. Segíteni szeretnék, de csak abban az esetben, ha én ettől nem “sérülök”.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02