Bejelentett lakcím - végrehajtás

Majordomus # 2022.07.20. 16:17

Fiktiváltatni kell a lakcímet sürgősen

gerbera317 # 2022.07.15. 12:20

@osztap @SAnna
Nem kell beengedned a végrehajtót, de ő magától is bemehet
Mi ezt értjük, de lehet, hogy ő félreérti. A lényeg: célszerű beengedni, különben bemegy kényszer alkalmazásával, és az senkinek nem lesz jó. És ha kérdez a végrehajtó, arra is célszerű értelmes, nem kitérő választ adni. És nem célszerű vitatkozni, és legkevésbé sem célszerű ellenszegülni.

drbjozsef # 2022.07.15. 07:20

Segíteni szeretnék, de csak abban az esetben, ha én ettől nem “sérülök”."'"

Gondolom, ismered a sztorit a kecskéről meg a káposztáról...

osztap # 2022.07.15. 07:12

SAnna,

A végrehajtó a bejelentett címen minden ingóságot lefoglalhat, amiről valószínűsíti, hogy az adósé (a végrehajtási törvényben felsorolt szűkkörű kivételekkel) - hacsak nem tudod neki ott helyben igazolni, hogy a dolog a tied, pl. nevedre szóló számlával. És szinte mindenről valószínűsíteni szokta... Ha nem tetszik, utólag igénypert indíthatsz - de ott is neked kell bizonyítani, hogy a dolog a tied.

Nem kell beengedned a végrehajtót, de ő magától is bemehet - ha kell, lakatossal, rendőrrel. Az ajtót meg majd javíthatod a magad költségére.

A helyedben mondanám az ismerősnek, hogy van három napja arra, hogy a kormányhivatalba bemenjen, és településszintű lakcímet jelentsen be. Ha erre nem hajlandó, akkor kérd a lakcím érvénytelenségének megállapítását:
https://kormanyablak.hu/…6/OKMIR00049
Utána érdemes jelezni a végrehajtónak, hogy az adósnak már nem nálad van a lakcíme.

SAnna # 2022.07.15. 06:10

A saját tulajdonomban lévő lakásomba szívességből megengedtem, hogy bejelentkezzen egy ismerősöm. De nem lakik itt!
Viszont jönnek a végrehajtási levelek, értelemszerűen erre a címre.
A kérdésem az lenne, hogy van-e jogalap arra, hogy a végrehajtók innen bármit elvigyenek? Egyáltalán be kell engednem őket? És ha rendőrrel jönnek?
Hogyan védhetem meg a saját ingatlanomat és ingóságaimat az ő tartozásaitól? Hogyan kerülhetem el, hogy itt keressék őt?
Nincs hova bejelentkeznie, van egy sérült gyereke, kell neki a lakcím. Segíteni szeretnék, de csak abban az esetben, ha én ettől nem “sérülök”.