Maganokirat hamisitas


Sonjasonja # 2022.09.18. 20:55

Tisztelt Forumozo!

Adott egy berbeadott lakas jogszeru szamlatott berleti szerzodessel. Berbeadokent irok.
2 indiai allapgarsagu berlovek irtunk ala szerzodest. A szerzodes tartalmazza,h lakas celjara hasznalhatja alakast. Nincs benne,h egyeni vallalkozo az illeto.

Az ideiglenes tartozkodasi formulat alairtuk.

Legutobb hozott egy papirt: nyilatkozat telephely/fioktelep/szekhely bejelenteserol. Nem irtuk ala es meg is mondtuk,h nem irunk ilyet ala a szerzodes miatt is .

Erre masnap lattunk egy neki vimzett levelet a lepcsohazban leteve a hazszamra cimezve(tarsashaz,vannak emeletek ajtoszamok. Mint a berl szerzodesben is emrlet ajto szerepel.

A levelben az allt,h a hazszamra bejegyeztek egyeni vallalkozkkent,vallalkozoi szama…

Pont aznap iktattattam a keruleti kormanyablaknal egy nyilatkozatot,h en nem egyezem bele ,h vallalkozast vagy ceget jegyezzenek arra a lakcimre. Tulajdknos vagyok.

Hogy bizonyithato,h o irtaala helyettem azt a papirt?

A berl szerziben nem szerepel a szemelyigszolvany szamom pont az ilyenek megelozese miatt. A nyilatkozatos formulan szerepelt. Bar azt mondta,h barmilyen mas kezzel irott papir is jo,amely tartalmazza,h igazolom,h ott vegzi a vallalkozoi tevekenyseget. Tehat lehet,h o irt egyet helyettdm.

Ma erkezett az mvm energia terivevenyes cetlije ,gondolom arrol, h 6-szoros lesz a villanyszamla.

Van meg mas alberlo is ott szerzodessel,amely szerint a rezsi egyenlo aranyban oszlik meg a berlok kozott,akik mind diakok az indiai vallalkozon kivul.

Mit tegyunk,h a rezsi ne emelkedjen?
Mit tegyunk,h megszuntessek az egyeni vallalkozas cimet pda?
Hogy bizonyitsuk az okirathamisitast?

Minden segitseget koszonok.
Kerem,h mindenki irja avaladza ala,h milyen minosegben ir.(ugyved/laikus/berbeado hasonlo helyzetben/stb)

Elnezest az ekezetnelkulisegert. Igy gyorsabb telefonrol.

Szomorú örökös # 2022.09.19. 05:06

Sonjasonja

Én azonnal feljelentést tennék a bérlőd ellen.Legjobb lenne azonnali hatállyal kitenni ezeket a bérlőket, ha már ennyire inkorrektek, hogy nem tartják be a lakásbérlet feltételeit. Viszont amíg ez az egész nem zárul le, nagy valószínűséggel marad az emelt rezsidíj. Sőt az sem lesz egyszerű, hogy a cég székhely-bejelentését megszüntesd.

Majordomus # 2022.09.19. 19:22

Azonnal fogadj ügyvédet!
Amig tart a ciriburi addig hatszoros áron szedd be a vllanyszámlát tőlük. Hamar meg fogják unni.

Szomorú örökös # 2022.09.20. 05:49

Majordomus

Amig tart a ciriburi addig hatszoros áron szedd be a vllanyszámlát tőlük.

És magyarázatként simán szolgálhat, amikor balhéznak érte, hogy ők egy vállalkozás székhelyét jelentették be a lakásba.
Akkor majd elgondolkodnak rajta, hogy érdemes volt-e. Utána szerintem gyorsan keresnek inkább egy székhely-szolgáltatót.

osztap # 2022.09.20. 06:35

Sonjasonja,

A rendőrségi feljelentés, meg a rendkívüli felmondás után érdemes egy bejelentést tenni a járási kormányhivatalhoz, ami ellenőrzi az egyéni vállalkozókat a 254/2018. Korm. rend. szerint (kb. mint a cégekét a cégbíróság).

Azzal, hogy az egyéni vállalkozók nyilvántartásában ( https://www.nyilvantarto.hu/evny-lekerdezo/ ) szerepel, hogy a címre XY e.v. van bejelentve, de ott nem található. XY korábbi bérleti szerződése megszűnt, és egyébként sem jogosította fel a bérlőt arra, hogy e.v. székhelyként használja az ingatlant.

Mivel nem a lakás az e.v. címe, hanem csak a társasház, a közös képviselőt is érdemes megkérni, hogy jelentse be ugyanezt. Dettó a rendőrséggel.

Csuklósbusz # 2022.09.20. 08:18

MVM tértivevényes inkább ki nem fizetett számláról vagy áramlopásról jött, nem figyelik ők hogy székhely van-e bejelentve egy címre.

Szomorú örökös # 2022.09.20. 10:08

Csuklósbusz

MVM tértivevényes inkább ki nem fizetett számláról vagy áramlopásról jött, nem figyelik ők hogy székhely van-e bejelentve egy címre.

Szerintem nem.

A levelben az allt,h a hazszamra bejegyeztek egyeni vallalkozkkent,vallalkozoi szama…

Majordomus # 2022.09.20. 19:38

Akkor?